joi, iunie 3

LUPTATORI NEINFRICATI IN SLUJBA TARII !

Cadrul legal în materie antiteroristă

Până în anul 1989, pe baza unor norme interne, responsabilităţile în domeniu au revenit Unităţii Speciale de Luptă Antiteroristă (USLA).
În anul 1990, USLA ia denumirea de Brigada Antiteroristă şi devine unitate informativ-operativă centrală în structura Serviciului Român de Informaţii, desfăşurându-şi activitatea ulterioară în conformitate cu prevederile Constituţiei, ale Legii 51/1991 privind siguranţa naţională a României, Legii 14/1992 privind organizarea şi funcţionarea S.R.I., ale ordinelor Directorului Serviciului Român de Informaţii, precum şi a celorlalte acte normative aplicabile în materia securităţii naţionale.

Legea 51/1991 a abordat, pentru prima dată în sistemul juridic românesc, conceptul de terorism ca ameninţare la adresa securităţii naţionale, iar Legea 14/1992 a atribuit Serviciului Român de Informaţii responsabilitatea prevenirii şi combaterii terorismului.
Evenimentele din 11 septembrie 2001 şi evoluţiile ulterioare ale fenomenului terorist internaţional au impus o reevaluare activităţii naţionale antiteroriste şi o dezvoltare a cadrului legal, astfel:

2001 - Serviciul Român de Informaţii este desemnat ca autoritate naţională în domeniul antiterorist;
2002 - Strategia naţională pentru prevenirea şi combaterea terorismului;
2002 - Protocolul general de organizare şi funcţionare a Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului (S.N.P.C.T);
2004 - Sistemul Naţional de Alertă Teroristă;
2004 - Legea nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului;
2005 - Regulamentul de organizare şi funcţionare a Centrului de Coordonare Operativă Antiteroristă;


Operaţionalizarea deplină a S.N.P.C.T. s-a încheiat în anul 2005, prin adoptarea, de către C.S.A.T., a Regulamentului de organizare şi funcţionare a Centrului de Coordonare Operativă Antiteroristă (C.C.O.A.) - structură din cadrul Direcţiei Generale Prevenirea şi Combaterea Terorismului, prin care Serviciul Român de Informaţii exercită coordonarea tehnică a Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului.
2006 - Metodologia de organizare şi executare a intervenţiei contrateroriste;
2007 – Strategia de comunicare şi desfăşurare a informării pentru prevenirea şi limitarea unei situaţii de risc terorist/criză teroristă.

Demersurile naţionale în domeniul antiterorism urmăresc constant identificarea unui echilibru dinamic şi realist al dimensiunilor/raporturilor dintre componentele informativ-operative şi de
intervenţie antiteroristă/contrateroristă (ambele pregnant acţionale), în acord cu evaluările furnizate de sursele secrete şi implementarea măsurilor celor mai pertinente pentru asigurarea funcţionării – în timp real – a mecanismului Informaţie <-> Decizie + Coordonare <-> Intervenţie."WWW.SRI.RO


Am preferat sa aduc aceste date oficiale in sprijinul celor ce le voi scrie pentru a nu putea fi contrazisa cu argumente de doi lei.
Se stie ca BgAT sta demult in calea multora si se mai stie si ca sunt multi care se considera cel putin egali cu aceasta structura ,nu mica mi-a fost mirarea sa intalnesc anumite elemente ce considerau ca sunt mult mai buni!
Toti stiu, multi au auzit de ei ,unii ii vorbesc de rau, altii ii vor mai degraba cenusa decat acolo unde le este locul, insa eu prefer sa ii vad si sa va vorbesc despre ei altfel decat au facut-o toti pana acum!
Iata dar,

Acesti bravi luptatori ai BgAT, sunt in primul rand oameni.Va propun sa ii vedem ca pe fratii nostrii, tatii ,iubitii, prietenii, sotii , sotiile, prietenele din viata noastra.
Spun sotiile si prietenele pentru ca putin se stie, insa structura detine si luptatori de sex feminin care isi fac treaba la fel de bine ca si colegii lor barbati. Cinste lor!
Sunt cu totii oameni buni , generosi, sar unul pentru celalalt, se ridica unul pe altul, sunt o echipa.
Majoritatea sunt fosti mari sportivi de perfomanta, cu rezultate deosebite atat in tara si in strainatate , invatati cu sacrificiile si cu renuntarile de la varste fragede. Multi au pornit de jos si prin munca si seriozitate au ajuns in fruntea sectoarelor ce compun Brigada.
Toti sunt tineri , increzatori in viitor, in oameni ,in viata!
Ce nu stiu foarte multi dintre dumneavoastra ,este ca ei nu irosesc o clipa din programul lor de activitate , stiind sub indrumarea celor mai experimentati dintre ei sa transforme obligatiile de serviciu in acte de pasiune si daruire si performanta sub drapelul romanesc. In fiecare ceas al vietii lor sunt constienti ca oricand poate suna telefonul si vor trebui sa dea piept cu pericolul si amenintarea chiar si atunci cand sunt in timpul lor liber. Munca acestor luptatori poate parea ineficienta si fara sens , asa cum se chinuie unii sa trambiteze peste tot , sugerand desfiintarea lor sau contopirea/alipirea cu nu stiu ce alta institutie.
Pentru ei ,este o mandrie si o onoare ca pot servi tara si intereselor ei!
Ei trec si vor trece mereu prin rau si prin bine ca noi toti, vor suferi taieri procentuale din salarii , vor duce greutatea familiei pe umeri ca noi toti, vor striga in ei atunci cand nedreptatea ii va lovii asa cum ne loveste pe noi toti ,insa ei niciodata nu vor abandona tara ,poporul si nici nu vor ocolii la nevoie pericolul!
Sa ii multumim lui Dumnezeu ca e pace dar si ca ii avem!
As fi nedreapta daca nu as pomenii si de colegii lor care se ocupa de munca de informativ si asigura mentinerea echilibrului pe teritoriul romanesc.
Este o munca grea si necesita o daruire si un patriotism adevarat care de multe ori te priveaza de ore de somn , de libere sau de linistea si pacea din sanul familiei.
Acesti bravi romani ,demni urmasi ai neamului romanesc merita tot respectul ,toata stima si consideratia noastra!
Pentru ei,pentru cei mai tineri tot respectul pentru sarguinta lor, pentru cei mai in varsta cinste si onoare si vesnica recunostinta pentru valorile umane ce le-au modelat si continua sa o faca!
Cat ii priveste pe cei ce nu ii vor si nu ii plac nu pot decat sa le doresc pace ,sanatate si liniste!

Pe data viitoare...

Niciun comentariu: