vineri, iunie 4

ZBOR DE SOIM IN 2010

"Directorul Serviciului Roman de Informatii, George Cristian Maior, si Richard Stein, consilier executiv al Biroului pentru Programul „Federal Air Marshals” din cadrul Administratiei pentru Securitatea Transporturilor din Statele Unite ale Americii, au semnat luni Memorandumul de Intelegere dintre Romania si SUA privind activitatea ofițerilor de securitate la bordul aeronavelor. Astfel, ofiteri ai SRI vor urca inarmati la bordul avioanelor TAROM care vor efectua curse intre Romania si SUA, pentru a preveni atacurile teroriste.
Acordurile de cooperare, precum cel semnat astazi, permit plasarea de ofiteri de securitate foarte bine pregatiti la bordul oricarui avion din lume. Larga acoperire internationala ajuta la descurajarea si prevenirea atacurilor teroriste si creste siguranta aviatiei comerciale pentru toata lumea. Totodata, acest acord consolideaza excelenta relatie dintre Guvernele SUA si al Romaniei in domeniul aviatiei civile si in alte domenii importante, a declarat luni ambasadorul SUA la Bucuresti!"sursa www.sursaveche.ro.

Ei vor fi urmasii Unitatii SOIMII .

Obiectivul principal al unitatii era prevenirea deturnării aeronavelor.

În art. 2 al HCM nr. 1282/1973 se preciza:
„Ministerul de Interne participă la paza şi asigurarea militară a aeronavelor de transport public, de pasageri şi marfă ale Comandamentului Avia­ţiei Civile TAROM pe timpul zborului şi la escalele de scurtă durată. Asigură menţinerea ordinii publice în aerogările de pasageri,controlul corporal al pasagerilor şi controlul bagajelor la cursele interne şi externe“

Aceasta structura se reinfiinteaza in vremuri tulburi, in care terorismul isi intinde bratele distrugatoare in toate colturile globului pamantesc.

Aceste responsabilitati de securitate vor fi preluate de catre cadrele militare din cadrul BgAT SRI.
Iata deci inca un moment in care necesitatea si existenta lor cat si profesionalismul le sunt recunoscute de partenerii externi.

Viata lunga si zboruri fara evenimente!
La cat mai multi ani cu rezultate frumoase!


Respect..

Niciun comentariu: