joi, iunie 3

EROI AI NEAMULUI ROMAN-INGERII ROMANIEI IN CETATEA LUI DUMNEZEU!

USLA- Actuala BgAT (brigada antiterorista a Serviciului Roman de Informatii ) a fost jertfita pe altarul patriei in zilele lui decembrie ale anului 1989.

Dupa cum se stie , Revolutia Romana si participantii ei detin multe secrete ,acestea am marea indoiala ca se vor putea afla vreodata!  

Luptatorii Usla in insangeratul decembrie au cazut prada uneltirilor mincinoase si zvonisticii marsave aducand asupra lor groaznicele cuvinte: "tradatori si teroristi , asasini ai poporului !"

Masinatiunile marsave uneltite de forte ce voiau cu orice pret ca povara tradarii si a sangelui varsat sa cada asupra lor , gasind astfel un tap ispasitor pentru cruzimea ororilor comise in acele zile!

Au cazut la datorie rapusi de o moarte dezonoranta si nemeritata!

Au fost omorati ,  li   s-au batjocorit trupurile, au fost dezbracati si inscriptionati cu cuvinte grele si  jignitoare!  S-a ajuns pana la a-si face nevoile pe trupurile lor!

Stiu doar citind,va ingroziti insa ganditi-va un pic la familiile celor care acum zac la 2 metrii sub pamant purtand rusinea si oroarea celor care i-au batjocorit!

Sa ne gandim cu totii la groaznicele momentele in care familia lui TROSCA GHEORGHE adjunct al Sefului  de Stat Major al USLA, (impuscat in noaptea de 22 decembrie 1989 in fata MAPN unde i se ordonase sa intareasca apararea ), afland mai tarziu ca a fost decapitat si capul sau fiind purtat ca un trofeu considerat fiind "capul unui terorist"!

Au cazut si alti bravi Usla-si pe care spre rusinea mea nu ii stiu nominal insa amintirea jertfei si suferinta celor ramasi in urma ma obliga sa amintesc de ei si sa imi plec capul cu respect!

Lor  li se alatura Jean ION ,carbonizat sub un oltcit in ziua de 22 decembrie 1989!

Mormantul sau putand fiind gasit in Comuna Corbeanca unde in fiecare an pe 22 decembrie se tine o slujba de pomenire si depunere de coroane de flori din partea colegilor unitatii din care a facut parte!

Alaturi de acestia se numara si altii eroi ,martiri ai patriei si neamului romanesc care au jurat sa apere tara si poporul cu pretul zilelor lor!

Au facut-o si alaturi de ei pe drumul sfintilor merg umar la umar bravi soldati ai MAPN-ului, ofiteri,  comandanti,  generali .

Un alt inger al tarii si pamantului strabun este Generalul Vasile Milea care a refuzat sa deschida focul impotriva poporului!

A platit cu viata, insa a lasat neamului si tarii  un exemplu vesnic de demnitate, iubire de popor si natie strabuna !

Sa ne inchinam in fata acestora si in acelasi timp si a celor pe care fara indoiala nu ii stim ,sa le multumim pentru jertfa lor si sa invatam din greselile trecutului!

Sa nu lasam sangele lor sa se stearga din memoria nationala, sa nu lasam jertfa lor sa treaca in anonim!

Suntem romani,si tara asta e tot ceea ce avem,greu,rau ,usor sau frumos sa nu ne fie rusine ca suntem romani!

Onoarea noastra sunt copii nostrii,mandria noastra e limba si trairea romaneasca!

Sa nu ne uitam eroii, sa nu ne uitam fii ,tatii ,fratii si barbatii ce s-au jertfit pentru tara si care continua si astazi sa o faca ajutand la mentinerea si stabilirea climatului de pace in zone ale globului pamantesc batute de soarta!

Sa multumim lui Dumnezeu ca nu ne bate cu razboi,ca nu ne bate cu seceta ,sa ii multumim pentru tot si pentru toate ,iar cand mergem in bisericile din satele si orasele noastre sa aprindem si pentru acesti INGERI AI NEAMULUI ROMANESC o lumanare!

Dumnezeu sa ii puna pe Scaunele Dreptilor iar pe noi toti sa ne intareasca si sa ne tina uniti!

Pe data viitoare..









2 comentarii:

Anonim spunea...

Cinste acestor ingeri, eroi ai neamului. Cred ca nimeni n-a fost pe urmele Eroilor Neamului, pestec tot in tara asa camine, sa-i descopar, uitati, de aceste noi generatii indolente si lipsite de personalitate, Ei sunt acolo si ne vegheaza,la hotarele istorice in somnul lor de veci, astepta un semn de la noi, o floare, o rugaciune, la capataiul lor, furat si lasat in uitare. M-am infiorat, am respirat, in liniste si reculegere acel aer tare specific numai ingerilor eroi si am plans sa vad in ce batjocura si lipsa de respect, isi dorm acesti bravi inaintasi somnul astral. Nu de alta, dar tocmai a fost numit un manager salvator la Clutul Eroilor ... sa vedem.

p.s. Felicitari pentru acest blog
Un anonim autohton, msimula

ADYSURRY spunea...

Multumesc ,sper ca am remediat problema blogului!