sâmbătă, iunie 12

LA MULTI ANI ! 1 IULIE- 2O DE ANI DE "CINSTE SI ONOARE", BAT-SRI !







Acest articol il dedic unui om de o mare calitate umana,un profesionist,un barbat intre barbati.
Un luptator cu inima de leu ,un suflet cald si prietenos,un prieten inimos si dedicat, un camarad si militar desavarsit!





La data de 15 decembrie 1977, este constituitǎ Unitatea Specială de Luptă Antiteroristă (U.S.L.A.), ca unitate centrală de specialitate, subordonatǎ Ministerului de Interne. Unitatea Specialǎ de Luptǎ Antiteroristǎ (U.S.L.A.) a fost creatǎ din necesitatea României de a avea o unitate specializatǎ în prevenirea şi combaterea acţiunilor teroriste pe teritoriul naţional, în contextul amplificǎrii fenomenului terorist la nivel mondial.


Misiunile Unitǎţii Speciale de Luptǎ Antiteroristǎ erau clar stipulate:

* asigurarea securitǎţii pasagerilor şi aeronavelor în zbor şi la escale de scurtǎ duratǎ (cursele interne şi externe în totalitate);
* controlul antiterorist şi antideturnare la aeroporturile Otopeni şi Bǎneasa;
* paza şi apǎrarea unor ambasade, reprezentanţe strǎine şi domicilii ale membrilor corpului diplomatic acreditat în România;
* culegerea de informaţii în domeniul strict limitat al activitǎţii de prevenire şi combaterea acţiunilor teroriste;
* executarea controlului tehnic de securitate la imobilele şi încǎperile destinate cazǎrii unor anumite personalitǎţi sau delegaţi din strǎinǎtate, ori în locurile ordonate de conducerea Departamentului Securitǎţii Statului;
* asigurarea pazei şi securitǎţii familiei prezidenţiale, a unor înalte oficialitǎţi
ori delegaţii strǎine care viziteazǎ ţara, în colaborare cu Direcţia a – V – a din D.S.S.;
* sprijin pentru pregǎtirea antiteroristǎ a cadrelor din teritoriu, control şi sprijin asupra activitǎţii de prevenire a acţiunilor teroriste;
* intervenţia pentru lichidarea acţiunilor teroriste, în situaţia în care acestea se produc.

U.S.L.A. şi-a adus contribuţia la creşterea prestigiului ţării noastre pe plan extern. Prin profesionalismul dovedit în activitatea de combatere a terorismului pe teritoriul naţional, luptǎtorii U.S.L.A. şi-au câştigat admiraţia şi preţuirea specialiştilor din străinătate, dar şi a membrilor corpului diplomatic acreditat în ţară. Acest prestigiu s-a consolidat de-a lungul anilor, U.S.L.A. desfǎşurând activitǎţi de schimb de experienţǎ cu specialişti antiterorişti din mai multe state.
Pânǎ în 1989, U.S.L.A. nu era cunoscutǎ marelui public, poate şi datoritǎ faptului cǎ majoritatea populaţiei nu avea cunoştiinţe însemnate despre activitǎţile teroriste în general, ori cele de pe teritoriul României în particular. În 1989, în controversatele evenimente din decembrie, întregul efectiv de cadre al U.S.L.A. s-a pus în slujba poporului român, executând misiuni de profil în cooperare cu forţe aparţinând Ministerului Apărării Naţionale. Totuşi, numele U.S.L.A. a fost asociat cu numeroase sintagme: “unitate de terorişti”, “unitate de criminali”, iar luptǎtorii acesteia au fost etichetaţi drept “terorişti” ori “criminali”. Mai târziu, s-a încercat elucidarea activitǎţilor U.S.L.A. în evenimentele din 1989, formulându-se astfel de cǎtre o parte a mass-media, urmǎtoarea întrebare: cum de s-a ajuns ca singura unitate de luptǎ antiteroristǎ existentǎ la acea datǎ în ţarǎ, o unitate de elitǎ, recunoscutǎ pe plan internaţional, sǎ fie etichetatǎ ca “unitate de terorişti”? La 26 decembrie 1989, Unitatea Specială de Luptă Antiteroristă a ieşit din subordonarea Ministerului de Interne, fiind încorporată în structurile Ministerului Apărării Naţionale. La 30 decembrie 1989, Departamentul Securităţii Statului (D.S.S.) este desfiinţat.

La 26 martie 1990, este creat Serviciul Român de Informaţii (S.R.I.), instituţie de stat specializată în domeniul culegerii de informaţii privind siguranţa naţională. În cadrul acesteia, Unitatea Specialǎ de Luptǎ Antiteroristǎ (în parte decimatǎ în urma evenimentelor din 1989), se va transforma la 1 iulie 1990 în Brigada Antiteroristǎ (BAT). Brigada Antiteroristǎ îşi va desfăşura activitatea ca structură centrală de profil a Serviciului Român de Informaţii.

sursa:
www.sri.ro,romanianspecialforces.com/batsri.


" Pe 1 iulie se va implini 20 de ani de la infiintarea BAT (actul sau de nastere sub aceasta denumire s-a semnat la 1 iulie 1990.)"

Oare cati isi vor mai aduce aminte? Oare cati mai simt importanta acestui lucru in suflet? Mi-as dori sa cred ca toti romanii ii celebreaza,ca toti romanii se mandresc cu ei,ca toti ii respecta insa mi-e teama ca nu vor fi asa multi.
Asa cum v-am obisnuit voi incerca ca prin aceste articole sa aduc un pic primavara in sufletele tuturor.
Traim vremuri tulburi de schimbare geostrategica ,vremuri in care procesul de globalizare isi pune accentul tot mai mult si asupra tarii noastre.
In aceste vremuri in care se duce o lupta continua cu flagelul terorist avem nevoie de ei.Avem nevoie de o forta sigura ,puternica ,pregatita si gata de sacrificiu pentru siguranta tarii si a cetatenilor.
In aceste vremuri in care s-a tot cautat resursele necesare alcatuirii parghiilor care sa ajute dezintegrarea BAT , vin inaintea dumneavoastra si spun cu glas tare:

LA MULTI ANI TUTUROR LUPTATORILOR BAT!
LA MULTI ANI TUTUROR CELOR CARE AU DUS ACEST CORP MILITAR ACOLO UNDE ESTE ACUM!
LA MULTI ANI FOSTELOR SI ACTUALELOR CADRE MILITARE DIN CADRUL BAT ATAT CORPULUI DE OFITERI CAT SI CORPULUI DE SUBOFITERI!

Pe umerii generatiei actuale sta cea mai grea povara care a existat pana acum!

Celor care nu mai sunt printre noi, de ziua lor le spun:
Bucurati-va voi facatorii de pace! Fie-va somnul linistit !Amin!

La acest moment aniversar tin sa urez CONDUCERII BAT , SANATATE, VIATA LUNGA, PUTERE DE MUNCA SI MULTE REALIZARI SI IMPLINIRI PROFESIONALE ALATURI DE OAMENII PE CARE II CONDUCETI!

Aceleasi urari de bine le adresez in aceeasi masura si SEFILOR DE SECTOARE DIN CADRUL BAT!

Nu in ultimul rand spun la MULTI ANI CONDUCERII SRI!

SA NE TRAITI CU TOTII !


PATRIE SI ONOARE!

Un comentariu:

Darkness spunea...

La Multi Ani !!!