sâmbătă, iulie 10

Lup-de-mare de la munte * Stăpînul Mării Negre !



Asa cum am mai facut-o si anterior ,vin inaintea dumneavoastra cu un alt om deosebit,cu un barbat desavarsit - un "lup de mare de la munte". Contraamiralul Dorin Danila si-a luat ramas bun de la camarazii sai si de la oamenii dragi cu care a impartasit atatea incepand cu pelerina de ploaie, grijile si clipele de tensiune in cadrul activitatilor desfasurate pe specific si terminand cu glumele spuse in momente de respiro si usurare dupa ce o misiune a fost dusa la sfarsit cu brio.

"Contraamiralul Dorin Dănilă ,fostul Sef de Stat Major al Fortelor Navale a fost trecut în rezervă, dar nu înainte de a fi avansat în gradul de viceamiral prin Decret prezidenţial."

In continuare voi prezenta cateva lucruri despre un mare om de arme,un militar desavarsit,un camarad care si-a iubit oamenii din subordine,dar mai ales care a iubit si iubeste marea desi este nascut la munte!
Dorin Dănilă s-a născut la Braşov, oraşul Stalin pe atunci, la 29 iunie 1953. „Mă consider braşovean, chiar dacă n-am locuit multă vreme la poalele Tîmpei. Este oraşul meu natal şi revin cu multă plăcere aici, chiar dacă vin cu treabă, încerc să mă bucur de frumuseţea naturii“, mărturiseşte contraamiralul. Chiar dacă pasiunile lui sînt înotul şi scufundările, şeful forţelor navale române este şi mare amator de schi. Copilăria şi-a petrecut-o la Mediaş, dar visul braşoveanului era să înfrunte mările şi totodată să îmbrăţişeze cariera armelor. Aşa că, în 1976, a absolvit Facultatea de Navigaţie a Institutului de Marină „Mircea cel Bătrîn“ , secţia militară.
După facultate, a fost ofiţer de comunicaţii vreme de doi ani. Alţi doi ani a stat la bordul unei nave antisubmarin, în calitate de comandant al serviciului de luptă comunicaţii şi radiotehnică. De aici, a fost promovat ofiţer cu comunicaţiile în statul-major al unităţii, apoi, după un an, a devenit comandant de navă în aceeaşi unitate. A mai făcut o facultate, cea de comandă şi stat-major din cadrul Academiei Militare din Bucureşti. Şi aşa a ajuns şef de stat-major al unei unităţi de nave dragoare, funcţie pe care a îndeplinit-o timp de şase ani. De aproape 20 de ani este ofiţer în cadrul biroului Operaţii al comandamentului Diviziei 42 Maritime. După 1989, a fost vreme de patru ani şef de stat-major al Divizionului 50 Vînătoare Submarine, apoi, pentru cinci ani, comandant al Divizionului de Fregate. Cariera de excepţie a braşoveanului a continuat cu numirea ca şef de stat-major al Brigăzii de Nave Antisubmarin şi locţiitor al comandantului Flotilei 2 Maritime, apoi şef al secţiei Doctrină şi Regulamente la Statul-Major al Forţelor Navale.Între 2002-2005, Dorin Dănilă a condus Centrul 39 Scafandri şi apoi a fost comandant al Bazei Navale. La data de 1 iunie 2006 a fost numit comandant al Comandamentului Flotei. Iar din 3 noiembrie 2006, contraamiral de flotilă şi şef al Statului-Major al Forţelor Navale. Mai sus de atît nu se poate. A ajuns aici şi datorită specializărilor şi perfecţionărilor în tot felul de domenii, printre care drept umanitar internaţional, comunicare şi relaţii publice pentru comandanţi, conducere strategică în cadrul Colegiului de Război. Practic, niciun român nu poate conduce mai bine marina militară ca braşoveanul Dănilă. Este şi primul marinar născut la munte care a comandat vreodată forţele militare navale, în cei aproape 150 de ani de cînd este organizată flota românească de război.
Ceilalţi comandanţi erau originari din localităţi dunărene sau dobrogene. Şi Dănilă locuieşte acum în Mangalia, e căsătorit, are şi o fiică. Dar inima lui e tot la Braşov, oraşul de la care a moştenit ambiţia de a înfrunta deopotrivă înălţimile şi furtuna."

Iata deci o personalitate puternica,un suflet mare ,un om cu o stapanire de sine si un curaj deosebit.


TOT RESPECTUL PENTRU DOMNIA SA.

CAND SPUN ASTA CONSIDER CA O FAC IN ASENTIMENTUL TUTUROR CELOR CARE IL CUNOSC ,CARE I-AU FOST SUBORDONATI SI CAMARAZI!

TOTI ACESTIA II POARTA DOMNIEI SALE UN DEOSEBIT RESPECT,II DORESC VIATA LUNGA,SANATATE SI PACE !

DAR MAI ALES DOMNULE VICEAMIRAL VA ROAGA CU TOTII SA NU II UITATI !

CALDE STRANGERI DE MANA SI URARI DE BINE DIN PARTEA TUTUROR CELOR CE VA CUNOSC !


sursa:http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&a=citeste&p=actualitate&s_id=57641
http://www.mapn.ro/fotodb/20061109/foto_3_Seful_SMFN_general_de_flotila_Dorin_DANILA_001

Un comentariu:

Anonim spunea...

Cred ca este MODELUL de comandant...regret lipsa lui...sper ca cei care vin din urma sa aiba o conduita cel putin similara...Il regretam,si avem sperante