vineri, aprilie 8

Filaret Moţco-adus in tara cu drapelul tarii pe piept! FANATISMUL RELIGIOS AMERICAN VERSUS FUNDAMENTALISMUL ISLAMIC ....FACE VICTIME!





INCA UN ROMAN A FOST ADUS PURTAND PE PIEPT DRAPELUL TARII!
A MURIT PENTRU O CAUZA CARE NU ESTE A NOASTRA,A MURIT IN SLUJBA DIPLOMATIEI SI PENTRU PRESTIGIUL ROMANIEI....
DAR OARE MERITA?

Trupul românului ucis în Afghanistan, în timpul atacului de la Centrul ONU din Mazar el Sharif, Filaret Moţco, a fost adus vineri dimineaţă în România. Coşciugul a sosit pe Baza Militară 90, cu o aeronavă TAROM.

Pe aeroport a avut loc şi o ceremonie militară organizată de ministerul Apărării. Trupul lui Moţco va fi transportat cu o aeronavă militară către Suceava.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, la Izvoarele Sucevei.

Filaret Moţco a fost ucis la sfârşitul săptămînii trecute într-un atac al fundamentaliştilor talibani asupra unui centru ONU din Afghanistan.

Conform reprezentantului ONU, acesta este şi cel mai sângeros atac comis împotriva organizaţiei de la cel produs în 2007, la Alger, soldat cu 17 morţi din rândul personalului organizaţiei. Cel mai sângeros atac împotriva unor birouri ONU s-a produs la Bagdad la 19 august 2003 şi s-a soldat cu moartea a 23 de persoane, printre care şi emisarul ONU în Irak, Sergio Vieira di Mello.

"Reprezentantul ONU a precizat că în urma atacului de la Mazar-I-Sharif şi-au pierdut viaţa trei funcţionari străini ai ONU şi patru gărzi nepaleze.

Cetăţeanul român care a fost victimă a atacului de vineri după-amiază de la Biroul regional ONU din Mazar-I-Sharif, fiind decapitat de atacatori, este funcţionar internaţional al ONU, au declarat pentru AGERPRES surse oficiale. Cetăţeanul român lucra în Afganistan de aproximativ doi ani, înainte să deţină această funcţie neavând o carieră diplomatică în România.

Atta Mohammad Nour, guvernatorul provinciei Balkh, a cărui capitală este Mazar-i-Sharif, a fost primul care a avansat bilanţul de şapte morţi, el însă susţinea că cinci dintre aceştia sunt gărzi nepaleze şi doi ar fi europeni.

Cinci manifestanţi care protestau împotriva gestului recent de a arde o copie a Coranului în SUA, proteste ce au dus la acest atac, au fost ucişi şi alţi 20 au fost răniţi, conform guvernatorului afgan.

Ceilalţi doi funcţionari ONU ucişi în atac sunt de origine norvegiană şi respectiv suedeză."

TOATE ASTEA S-AU INTAMPLAT PENTRU CA:"Pastorul Jones a ars, totusi, CoranuL..."

Intreg acest spectacol a trecut aproape neobservat in SUA. Decizand sa nu starneasca din nou agitatia mediatica ce insotise prima tentativa nereusita a lui Jones, mass-media americane au ignorat la unison incercarea a doua. Insa, in afara SUA reactia a fost una destul de previzibila: la zece zile dupa 'procesul' din Florida, un grup de fanatici religiosi a dat buzna in sediul ONU din orasul afgan Mazar-i-Sharif si i-a linsat pe cei prezenti acolo. S-a salvat doar un diplomat rus, care a reusit sa-i convinga in limba locala pe ucigasi ca el este musulman.

CANDVA SPUNEAM CA DIPLOMATIE SI NEGOCIERE NU INSEAMNA SA FII ELIGIBIL PENTRU ORICE ,SI FALS CU ORICINE CI INSEAMNA MAI PRESUS DE TOATE ABILITATEA DE A MANIPULA ADVERSARUL .SI RUSII O DEMONSTREAZA ORI DE CATE ORI ESTE NEVOIE!

In constiinta unui fundamentalist religios, un gest simbolic echivaleaza cu o actiune reala. Pastorul Jones a ars Coranul, iar dusmanii sai au replicat prin uciderea de oameni nevinovati. Asemenea lucruri vor continua, mai ales ca fundamentalismul este astazi in plina ascensiune. A interzice cu totul asemenea gesturi simbolice inseamna sa recunosti valabilitatea logicii fundamentaliste, sa nu le interzici inseamna sa risti vietile unor oameni nevinovati, incheie Gazeta in cheia unei dileme.

CONSIDERAM "FUNDAMENTALISMUL RELIGIOS UN FLAGEL " INSA NOI CIVILIZATII,ABSENTEISTII,ATEII,SUNTEM MAI RAU DECAT ACEL FLAGEL..NE NUMIM DEGENERATI RELIGIOSI!

Auzind despre tragedie, pastorul Jones nu si-a facut mea culpa. Dimpotriva, a luat cele intamplate drept o confirmare a justetei sentintei la adresa Coranului. Jurnalistii si-au exprimat indignarea fata de cinismul 'provocatorului' si... nu aveau dreptate. 'Chiar daca arderea Coranului a dus la moartea unor oameni, acest gest a fost unul necesar, deoarece prin el a fost protejata religia noastra, fapt ce constituie un motiv de mandrie', a spus Jones. 'Eu pot fi oprit doar intr-un singur fel: sa fiu ucis', a mai adaugat acesta. Asemenea declaratii nu par a fi ale unui provocator, ci mai degraba ale unui alt fanatic religios.

INDIFERENT DE CE ANUME SE VREA A SE ARDE, A SE CALCA IN PICIOARE SAU A SE DARAMA FACTIC SAU DOAR SIMBOLIC TREBUIE SA SE PUNA PUNCT.
OARE NU E DE AJUNS CA PORNIM RAZBOAIE IN NUMELE PACII?OARE NU E DE AJUNS CATE CRIME DE RAZBOI RAMAN NEPEDEPSITE?
OARE MAI ESTE NECESAR SA REINVIEM INCHIZITIA IN ALT COLT AL LUMII?
EU CRED CA SUNTEM DESTUL SCLAVII GUVERNELOR NOASTRE,SUNTEM DESTUL SUB JUGUL ALEGERILOR NOASTRE SI PURTAM IN SUFLET PATIMILE KARMEI NOASTRE CA SA NE MAI PUTEM PERMITE SI UN ASTFEL DE LUCRU.
NU TOT CE NU INTELEGEM ESTE RAU !
NU TOT CE ESTE ALTFEL DECAT NOI TREBUIE UCIS!
NU TREBUIE SA NE TRANSFORMAM MAI MULT DECAT AM FACUT-O IN CALAII OMENIRII!



SURSA:http://www.antena3.ro/romania/trupul-romanului-ucis-in-afghanistan-adus-in-romania-ceremonie-militara-la-otopeni-122388.html
http://www.stirisibiu.ro/index.php/Stiri-Sibiu/Ultima-Ora/EXTERN-ONU-Atacul-de-la-Mazar-I-Sharif-este-cel-mai-sangeros-atac-impotriva-ONU-in-Afganistan
http://epochtimes-romania.com/articles/2011/04/article_107045.html

3 comentarii:

Anonim spunea...

Surry-oara,asa e, inca un roman a murit degeaba departe de casa! Si asta din cauza ca un asa zis pastor s-a apucat el de capul lui sa arda coranul ? Iata unde duce intoleranta ! Si din astia americanii au foarte multi ! Mordechai, pe blogul sau, a postat de pe TWITER cum se bucurau cretinii de americani de nenorocirea abatuta peste japonezi, dupa cutremur si tsunami, aducindu-le aminte de Pearl Harbour ! Mi-a fost o scirba colosala! Si ei se lauda ca sint cea mai mare democratie ! Hai sictir americanilor ! Mircea C

ADYSURRY spunea...

Asa e nene Mircea,de aceea "mor"eu pe aia care pupa..* democratia cu stelute pana raman fara buze.
Dar de pupi si slavesti cretinismul este eligibil...vacs...

virusverbalis spunea...

Suntem pe aceeasi lungime de undo..Nici io nu pup democratia cu stelute, ca bine zisesi ..Si tu si Mircea!