luni, aprilie 25

"BULGARELE DE ZAPADA S-A INROSIT" ! IRANUL SUSTINE CU TRUPE ARMATE REGIMUL LUI ASSAD,SITUATIA DIN LIBIA UN "DEZASTRU STRATEGIC.DETURNARE ESUATA A UNUI AVION ITALIAN .OSCE SE IMPLICA IN SITUATIA ETNIILOR TRANSNISTRENE.









SIRIA

PE ADRESA DE FACEBOOK AMINTITA ANTERIOR ATAT DE MINE CAT SI DE CATRE TELEVIZIUNILE ARABE ,ACUM STAU POSTATE FILMULETE CU MORTII DE SAMBATA.

http://www.facebook.com/Sadasyria.

Presedintele sirian, Bashar al-Assad, s-a adresat Parlamentului, dupa doua saptamani de proteste sangeroase in tara, dand vina pe "complotul extern" care a reusit sa-i "pacaleasca" pe oameni sa iasa in strada.

Pare un discurs tras la indigo dupa cele tinute de liderul libian Moammar Gaddafi, la inceperea revoltei in Libia.

Assad a intrat in Parlament in uralele parlamentarilor, care au strigat "Doar Dumnezeu, Siria si Bashar!" si "Sufletele noastre, sangele nostru, le vom sacrifica pentru tine Bashar". "Siria este tinta unui mare complot din afara - momentul ales, forma sa, au fost catalizate", a spus Bashar, care a mai adaugat ca a asteptat atat inainte de a vorbi pentru a se asigura ca are o imagine clara, potrivit BBC.
Activişti pentru drepturile omului din Siria şi localnici relatează că forţele de securitate sprijinite de tancuri au lansat un atac în oraşul sudic Daraa, epicentrul protestelor antiprezidenţiale începute luna trecută. Localnicii au relatat presei străine că au văzut cadavre pe străzi, după ce sute de militari au sosit în oraş iar tancurile au deschis foc asupra mai multor ţinte. Autorităţile din Iordania au confirmat că Siria a închis graniţa.
Activiştii pentru drepturile omului spun că forţele de securitate au ucis peste 350 de civili de la începutul revoltei împotriva preşedintelui Bashar al-Assad.

LIBIA:

Avioanele NATO au atacat în cursul nopţii capitala libiană Tripoli şi au avariat complexul Bab al-Azizia, folosit recent de colonelul Muammar Gaddafi pentru a găzdui o misiune a Uniunii Africane, informează NewsIn.

Trei posturi libiene de televiziune şi-au întrerupt emisia pentru circa jumătate de oră, în urma unor explozii puternice care s-au făcut auzite în capitală.

Cel puţin două rachete au lovit complexul lui Gaddafi, iar birourile distruse par să fie chiar acelea folosite de Gaddafi pentru a-i primi pe membrii misiunii Uniunii Africane, potrivit corespondentului BBC.
Forţele loiale preşedintelui libian, Muammar Gaddafi s-ar afla în retragere de la Misrata, prefigurând un succes important pentru rebeli. Oraşul port din vestul Libiei s-a aflat sub asediu de două luni. Dacă retragerea forţelor guvernamentale se confirmă, Misrata va redeveni singurul oraş mare din vestul ţării sub controlul opoziţiei.
Ministrul adjunct de externe al regimului, Khaled Kaim a spus între timp că atacurile aeriene de sâmbătă ale NATO împotriva forţelor lui Gaddafi au lovit ţinte în cinci oraşe, inclusiv în capitala Tripoli.

INSTRUCTORI PENTRU REBELI - O ALTERNATIVA ...

Trimiterea de traineri este opţiune care se bucura tot mai mult de susţinerea Franţei şi a Marii Britanii. Se intenţionează consolidarea forţelor rebele până în punctul în care, la adăpostul umbrelei aeriene oferite de NATO, vor fi în stare nu doar să respingă singure trupele loiale lui Gaddafi, dar şi să lanseze ofensive îndrăzneţe în directia Tripoli. Modelul nu este nou. Sunt reţete testate, cu mulţi ani în urmă, în Bosnia şi Afganistan: ”Puterea aeriană, în sprijinul croaţilor din Bosnia şi a Alianţei Nordului în Afganistan, a funcţionat pentru că forţele locale erau foarte bine organizate şi capabile de a specula avantajele oferite de susţinerea noastră aeriană”, crede Generalul în retragere James M. Dubik.

Pe de altă parte, un mercenar din Mauritiania angajat să lupte împotriva insurgenţilor a declarat că mulţi soldaţi din forţele proguvernamentale vor să se predea, dar se tem că vor fi executaţi de rebeli.

La rândul lor, rebelii au primit, duminică, un ajutor financiar consistent din partea Kuwaitului, în valoare de 180 de milioane de dolarI.


Tentativă nereușită de deturnare a unui avion italian
25.04.2011
Un bărbat a încercat fără succes să deturneze un avion în zbor de la Paris spre Roma. Agenţia italiană ANSA relatează că atentatorul originar din Kazahstan dorea ca avionul să se îndrepte către Tripoli. El a ameninţat o însoţitoare de bord cu un cui, dar a fost neutralizat de membrii echipajului. Atentatorul a fost predat poliţiei la aterizarea la Roma.
Poliţia italiană a spus că cetăţeanul kazah care a încercat să deturneze un avion pe ruta Paris-Roma pentru a zbura la Tripoli suferă de depresie şi nu are legături cu terorismul.
Poliţia l-a interogat timp de cinci ore pe Valeri Tolmaşev în vârstă de 48 de ani. Arestat la aterizarea avionului la Roma duminică, el este acuzat de luare de ostateci şi tentativă de a deturna un avion. În timpul zborului, suspectul ameninţase o însoţitoare de bord cu o lamă, dare fusese neutralizat de echipaj.
Agenţia italiană ANSA relatează că Tolmaşev, tată a doi copii, locuieşte la Paris şi nu călătorise până acum în Italia. El ar fi fost consilier al delegaţiei kazahe pe lângă UNESCO şi ar avea probleme mentale.



YEMEN.
Protestele continua..desi presedintele a acceptat transferul puterii.

IAR IN TIMPUL ACESTA...
"Preşedintele american, Barack Obama a marcat aniversarea uciderii în masă a armenilor de către forţele otomane cu aproape un secol în urmă. Într-o declaraţie scrisă difuzată de Casa Albă se spune că masacrul din 1915, care a luat vieţile unui milion şi jumătate de armeni, reprezintă „una din cele mai mari atrocităţi ale secolului 20”. Dar, pentru al treilea an la rând, Obama evită folosirea cuvântului genocid pentru a descrie masacrul, aşa cum ar dori armenii. Adunarea Armenilor din America, o organizaţie care promovează relaţiile armeano-americane, a spus că declaraţia preşedintelui a fost „o şansă ratată”.


Ministrul de externe rus declară că Moscova este pregătită să apere regiunea separatistă Osetia de Sud
25.04.2011
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov a declarat astăzi în Osetia de Sud că Rusia este gata de orice pentru a apăra regiunea separatistă georgiană. Lavrov a spus că Rusia se aşteaptă la „provocări militare” georgiene pentru că, în cuvintele sale, „te poţi aştepta la orice” din partea actualelor autorităţi de la Tbilisi.
În 2008, Rusia a purtat un scurt război cu Georgia care încercase să restabilească prin forţă controlul în republica separatistă.

TRANSNISTRIA.

Knut Vollebaek: „Autorităţile, nu contează dacă sunt recunoscute sau nu, au obligaţia să asigure educaţia în limba maternă a minorităţilor. Este in interesul autoritatilor să asigure predarea în română în Transnistria”.

Bună ziua, dragi ascultători. La microfon, Radu Benea, prezentatorul emisiunii Dialoguri. 15 minute cu Radio Europa Liberă. În ediţia de astăzi:

Situaţia şcolilor cu predare în limba română din Transnistria provoacă îngrijorarea OSCE.

„Ceea ce mă preocupă este dreptul minorităţilor să poată învăţa în limba maternă. În Transnistria sunt îngrijorat de şcolile cu predare în limba romana, care, evident au probleme”, spune oaspetele ediţiei de astăzi, Înaltul Comisar al OSCE pentru minorităţi naţionale, Knut Voellebaek.

Şi… reluarea negocierilor oficiale în problema Transnistriei a fost din nou amânată.
tatele Unite au dat publicităţii un nou raport anual despre respectarea drepturilor omului în lume. La lansarea documentului, secretarul de stat american Hillary Clinton a spus la Washington că Statele Unite sunt alături de cei care luptă pentru drepturile lor, pentru promovarea cauzei democraţiei şi libertăţii de exprimare la adunări paşnice, în scris sau pe internet. Raportul spune că abuzurile au fost „deosebit de serioase” anul trecut în Rusia, Belarus şi Ucraina, ţară care a dat înapoi după realizările democratice din anii precedenţi.

Departamentul de Stat al Statelor Unite spune că situaţia drepturilor omului în Moldova s-a îmbunătăţit după schimbarea guvernării în 2009, mai ales în privinţa libertăţii presei şi comportamentului puterii faţă de opoziţie şi alţi critici. Într-un nou raport anual despre drepturile omului în lume, în cazul Moldovei se mai remarcă faptul că nu mai există prizonieri politici şi nici practica fabricării de către putere a unor dosare cu caracter politic.
Pe de alta parte, raportul notează aspecte negative care se menţin, mai ales corupţia din politie şi justiţie şi multe forme de discriminare pe criterii de gen, etnie şi orientare sexuală.

Ucraina nu vrea să intre în uniunea vamală creată de Rusia, dar ar vrea să negocieze un acord de liber schimb cu Uniunea Europeană, a declarat preşedintele Ianukovici în discursul din parlament despre starea naţiunii. El a arătat că Ucraina vrea să încheie anul acesta negocierile cu Uniunea Europeană asupra acordului de liber schimb, ceea ce face imposibilă participarea ţării şi la uniunea vamală. Din această uniune, iniţiată de Rusia, fac parte Belarus şi Kazahstanul.

Vicepremierul rus Serghei Ivanov a declarat la New York că în opinia sa a venit vremea ca relaţiile dintre Rusia şi Statele Unite să se relanseze şi la nivel economic, nu numai politic. Statele Unite sunt al optulea partener comercial al Rusiei, în timp ce Rusia nu este între primii 20 de parteneri economici ai Statelor Unite, o situaţie care nemulţumeşte Moscova.

La Chişinău s-a încheiat o nouă rundă de negocieri pe tema acordului de asociere între Moldova şi Uniunea Europeană. Negociatorul european Mirosalv Lajcak şi viceministra moldoveană de externe Natalia Gherman au lăudat viteza negocierilor, spunând că au fost încheiate 21 din cele 24 de capitole ale acordului. Documentul acoperă trei componente: acordul politic, de liber schimb şi regimul liberalizat de vize, ultimele două fiind şi subiectul unor negocieri separate.

Fiecare al doilea reprezentant al micului business din Transnistria este nemulţumit de modul în care i-a mers afacerea anul trecut, arată rezultatele unui ultim sondaj de opinie realizat de Centrul independent de cercetări analitice „Novîi Vek” din Tiraspol. Cercetarea a inclus 200 de mici antreprenori, din 21 de localităţi din regiunea transnistreană, care au acordat interviuri în condiţii de anonimat. Marea majoritatea a antreprenorilor a numit drept principale bariere în calea micului business birocraţia excesivă, accesul dificil pe piaţa de desfacere, dificultăţi în promovarea producţiei. 3 din 4 oameni de afaceri din Transnistria întâmpină dificultăţi în obţinerea creditelor şi se plâng de impozitarea excesivă, iar 2 din 3 au declarat că sunt terorizaţi de numeroase inspecţii ale organelor de control. Potrivit agenţiei Novîi Region, o altă problemă semnalată de participanţii la sondaj este lipsa de încredere între puterea şi mediul de afaceri din Transnistria. Pentru eliminarea acestei probleme, oamenii de afaceri transnistreni cred că este necesar să fie îmbunătăţită legislaţia, să existe mai multă eficienţă din partea administraţiei şi să fie eliminată corupţia.






SURSA:http://www.romanialibera.ro/actualitate/mapamond/nato-a-atacat-birourile-lui-gaddafi-223383.html
http://www.adevarul.ro/international/foreign_policy/web_exclusive/Libia-_Traineri_NATO_pentru_profesionalizarea_rebelilor_0_469153137.html
http://www.europalibera.org/
Http://www.europalibera.org/archive/news/20110424/445/445.html?id=9503670chive/news/20110425/445/445.html?id=9504262
http://www.europalibera.org/archivE

http://www.ziare.com/international/siria/siria-presedintele-ia-lectii-de-la-gaddafi-si-da-vina-pe-conspiratia-externa-1085029.
http://www.europalibera.org

4 comentarii:

Anonim spunea...

Draga Surry-oara,dupa ceea ce prezinti, "se cam impute treaba" pe acolo ! Zona e foarte sensibila,Israelul e foarte aproape, tare ma tem sa nu degenereze treaba si sa se extinda ! Si toate astea se fac cu stirea "Jandarmului Mondial"!
Doamne fereste, sintem atit de aproape de de un nou razboi mondial! Mircea C.

ADYSURRY spunea...

Nene Mircea dupa cum se zvoneste ,acesta ar incepe in peninsula Balcanica ,cel putin asa spune un clarvazator renumit de origine rusa.tavalugul mortii se rostogoleste...sa ne fereasca Dumnezeu!

Anonim spunea...

Interesant . Cam toate aceste "miscari populare " se desfasoara dupa acelasi scenariu , cunoscut in parte si de ( la ) noi . Stiti cumva cine sunt autorii si in ce "studiouri" sunt realizate ? Ca scopurile sunt , in mare parte , cunoscute . IG ( o...cunostinta noua )

ADYSURRY spunea...

Ce spuneti daca e vorba despre China,Coreea si Iran, cu niste asi in maneca si o mana buna?
E usor sa ajuti natura sa se "revolte" pentru a scoate din joc o mare putere..sau ma insel eu.?!
Dar tinand cont ca acum componentele electronice si nu mai vin din Coreea.
Se pare ca ONU nu reuseste mare lucru in zona de conflict atat timp cat dominionul arab se transforma intr-un mare regat islamic care zguduie tot in cale.Apar in decor asii organizatiilor,AL-Qaida are un cuvant greu de spus.
Manipularea mass-media are un rol important chiar si atunci cand vine vorba de "sertarul incuiat".
Studioul?Nu este un studiou anume din punctul meu de vedere pentru ca lumea este o scena magnifica cu orchestra si joc de lumini,cu oameni care mor crezand ca lupta pentru un una si de alta mor pentru altceva,devenind victime colaterale,trofee de razboi care nu mai impresioneaza pe nimeni.
Chiar si atunci cand e vorba de atrocitate si crime in masa .
politica interna nu ma preocupa pentru ca mi se pare un simulacru ridicol in care paiate imbracate luxos se misca haotic incercand sa demonstreze contrariul...
cum am spus si alta data (nu eu sunt autoarea) insa "istoria ne va judeca pe toti"...cam atat pe scurt..
scuzati eventualele greseli ,e tarziu..mercy.