duminică, noiembrie 21

ISLAMOFOBIA ,CORANUL SI BIBLIA PRINSE INTRE TERORISMUL RELIGIOS SI MISCARILE PACIFISTE.






















































"Islamul este una dintre cele trei mari religii monoteiste (alaturi de crestinism si iudaism). In araba, 'islam' inseamna 'supunere' - supunere fata de Allah. Cuvantul 'Allah' se refera la acelasi Dumnezeu al evreilor si crestinilor. A spune ca 'Allah' este Dumnezeul arabilor este echivalent cu a spune ca 'God' este Dumnezeul Americanilor. Totusi, musulmanii - chiar daca nu vorbesc araba - prefera sa foloseasca cuvantul 'Allah' (doar islamul folosind acest termen)."
"Islamul continua doctrina monoteista a iudaismului si crestinismului si considera ca Moise, Isus si altii au fost profeti trimisi de Allah pe pamant. Coranul continua cartile anterioare: Tora evreilor , Vechiul si Noul Testament; islamul recunoaste validitatea acestor carti, insa considera ca versiunile actuale nu sunt identice cu cele originale - nu au fost pastrate indeajuns de bine in timp, spre deosebire de Coran, care s-a pastrat practic neschimbat din timpul lui Mahomed. De accea, musulmanii urmeaza doar Coranul."


Este o chestiune de alegere,o rezultanta a caracteristicilor spirituale a fiecarei rase,care poarta amprenta unei regiuni geografiece,defineste trasaturile unei anumite culturi.
Toti suntem rezultatul amestecarii popoarelor si limbilor de la Turnul BABEL.

Un moment in care, piesele de pe tabla de sah a Divinitatii s-au amestecat...insa sa revenim.


"Legea Sharia ajunge la forma clasica (traditionala) in jurul anului 900, desi continua sa se dezvolte si in urmatorii 1000 de ani. Legea Sharia traditionala cuprinde printre altele: pentru adulter - pedeapsa cu moartea; pentru furt - taiarea mainii drepte; pentru consumul de alcool - 80 de lovituri de bici. Crima sau ranirea grava se pedepseste 'ochi pentru ochi'. Spre exemplu, daca o persoana ataca o alta persoana si cea de a doua persoana isi pierde ochiul in atac, iar prima este gasita vinovata de un judecator, cea de a doua persoana are dreptul sa ii scoata acelasi ochi primei persoane. Daca insa a doua persoana raneste mai mult pe prima persoana, ea este aspru pedepsita. Aceasta regula descurajeaza victimele de a retalia in acest fel si de obicei se ajungea la o intelegere, acceptandu-se bani sau obiecte de valoare in schimb. Pentru alte crime mai putin serioase, criminalul trebuie sa plateasca o suma de bani victimei, sa primeasca lovituri de bici sau sa fie inchis o perioada de timp. Legea Sharia descrie si modul in care se desfasoara procesul. Reclamantul sau o ruda a sa depun plangre. Paratul se considera nevinovat pana la dovedirea contrariului, are dreptul sa nu spuna nimic pana la proces si sa fie reprezntat de un avocat. Un sistem de apeluri permite ca cazul sa fi transferat la curti superioare sau in cele din urma la conducatorul tarii. Marturia unei femei valoreaza jumatate din cea a unui barbat, motivul principal fiind ca femeile din acea perioada erau mult mai putin educate decat barbatii.
Incepand cu secolul 19, Sharia este influentata puternic de sistemul legal occidental. Unele tari (Turcia) abandoneaza complet Sharia, pe cand altele o adapteaza (interzicand poligamia spre exemplu). Majoritatea specialistilor in Sharia cred ca aceasta poate fi adaptata conditiilor lumii moderne fara a abandona spiritul legii islamice. Astfel de sisteme judiciare moderne bazate pe Sharia sunt folosite spre exemplu in Arabia Saudita si Iran."


Scurta introducere in Coran.

"Coranul are 114 capitole, numite "sura", compuse din versete; versetele sunt numerotate. Aproape toate capitolele incep cu "in numele lui Allah cel Milos si Milostiv! (bism Allah al-Rahman al-Rahim)". Coranul incepe cu sura urmatoare, care este folosita in fiecare din cele 5 rugaciuni zilnice:
Sura - 1: El - Fatiha (Inceputul)

1.In numele lui Allah cel Milos si Milostiv!
2.Slava lui Allah, Stapanul Lumilor!
3.Cel Milos si Milostiv!
4.Stapanul Zilei de-apoi!
5.Numai Tie ne rugam si numai in Tine avem nadejde!
6.Calauzeste-ne pe noi pe calea cea dreapta;
7.Calea celor care se bucura de mila Ta! Nu calea celor asupra carora se varsa mania Ta si nici calea celor rataciti!

"Musulmanii recunosc originea divina a Bibliei, insa considera ca aceasta a fost schimbata in timp de oameni, si de aceea folosesc doar Coranul, care a fost pastrat in forma practic neschimbata de la Mahomed pana astazi. Coranul a fost revelat in peste 20 de ani, fiecare capitol fiind dictat de Mahomed (Coranul este cuvantul lui Allah iar Mahomed doar un intermdiar) si scris imediat de scribi."

Cu faptul ca Biblia, a fost schimbata dealungul vremii, de catre cei care au raspandita, sunt cu totul de acord.
In ceea ce privesc urmatoarele nu ma pronunt,fiindca e vorba de acea parte launtrica a fiecarui om care recunoaste adevarul.
Asa cum prentru crestini Biblia este cea care regleaza si reglementeaza normele morale asa Coranul o face pentru semenii nostri musulmani.

Cum a ajuns ca islamismul sa ajunga egal cu terorismul ? Cred ca raspunsul sta in perioada in care Inchizitia comitea crime religioase cu scopul curatarii societatii de scursurile vrajitoresti.

Cum ar fi putut recunoaste cineva, vrajitoarea/vrajitoria, daca el insusi nu ar fi cunoscut mestesugul?!

Lupta pentru putere si monopol absolut, asupra unei regiuni,dorinta crancena de a detine puterea, a dus si in trecut la crime, care nu relevau scopul demersurilor morbide.
Asa ca...

"Islamul este religia pacii si a tolerantei (islam se traduce ca 'pace' si 'supunere fata de Dumnezeu' din araba). Crima este una din marile pacate. Profetul Mahomed spunea ca ucigasii vor fi pedepsiti cu focul Iadului. Musulmanii sunt incurajati sa fie atenti si cu animalele. Profetul Mahomed a spus: "O femeie a fost pedepsita pentru ca a tinut inchisa in casa ei o pisica si nu i-a dat de mancare. Pisica a murit din aceasta cauza. Acum acea femeie este chinuita in Iad. In dreptul Islamic si in alte texte islamice distrugerea caselor si propietatilor, incitarea la acte de violenta, mutilarea oamenilor nevinovati sunt considerate acte strict interzise."

Un grup influent de învăţaţi musulmani din Indonezia, au declarat că atacurile sinucigaşe, şi ale terorismului în general, este interzisă de legea islamica .
" VOA News : "Membrii Consiliului Ulama indonezian, care reuneşte învăţaţii musulmani au discutat despre punerea în aplicare a legii islamice , ei spun că uciderea - în special de oameni nevinovaţi - este în contradicţie cu învăţăturile religiei.

Dupa cresterea critica in Indonezia a grupurilor puternice islamice ,ACEASTA INCEARCA CONTRACARAREA TERORISMULUI IN REGIUNE .

"Ei spun că uciderea de oameni nevinovaţi este interzisă, şi că încercarea de martiriu prin acţiuni, cum ar fi atacurile sinucigaşe cu bombe este justificată doar în zonele de război Acesta precizează în mod clar că Indonezia nu este o zonă de război.."


In Bali, : "Un grup regional terorist, Jemaah Islamiyah, sau JI, a folosit Islamul pentru a justifica o serie de atacuri sângeroase în Indonezia. Acestea includ bombardamentele dintr-un club de noapte din Bali, care a ucis mai mult de 200 de oameni, şi in atacul din august dintr-un hotel din SUA, in care au murit 12 oameni."


Cred ca, ceea ce am prezentat mai sus, se va gasi mai bine explicate prin urmatoarele:

"Atunci cand oportunitatea politică devine lege, nimic nu va rămâne din această religie"

Este un precept coranic, bine stabilit că nedreptatea altora nu scuza nedreptatea cuiva."

Insa, problematica asta, mai are si o alta fateta, si anume aceea ca gruparile teroriste islamice, sunt adanc ancorate, in ideologiile secolelor 19 si 20, conform carora notiunile ca independenta nationala si eliberarea teritoriilor, animeaza comportamentul si actiunile lor.

De exemplu, gruparile folosesc adesea expresii precum Hizb (partid), Tahrir (eliberare), taqrir Al-masir (auto-determinare), harakah (mişcare), al-kawadir Al-fa'alah (cadre active) sau Harb muqaddasa (lupta sfântă).
Aceste expresii sunt importate de la luptele de eliberare naţională împotriva colonialismului şi nu au apărut din patrimoniul islamic.

Voi incerca, sa va prezint pe scurt, cei cinci stalpi de baza in religia islamica si corespondentul lor in ortodoxism,dupa cum urmeaza:

"Sahada - Marturisirea de credinta

"La illaha illa Allah ua anna Mahomedan rasulu Allah."

Aceasta inseamna: Marturisesc ca nu exista alt Dumnezeu in afara de Allah si Mahomed este trimisul sau. Este principala modalitate prin care musulmanii isi afirma apartenenta la religia islamica.

Corespondentul in crestinism ar fi :

CREZUL. Cred într-unul Dumnezeu, Tatal Atottiitorul, Facatorul cerului si al pamântului, vazutelor tuturor si nevazutelor..

Apoi urmeaza:"
Salah - Rugaciunea

Rugaciunea este dovada practica a credintei. Musulmanii fac rugaciune de 5 ori pe zi. Rugaciunile se efectueaza in cele 5 momente importante ale zilei si se numesc in functie de acele momente cand ea trebuie efectuata. Rugaciunea se efectueaza in directia Al-Kaaba (Casa sfinta) aflata in Mekka. Inainte de a se ruga, musulmanul trebuie sa fie curat pe haine si corp, iar locul unde intentioneaza sa faca rugaciunea trebuie sa fie curat. Religia islamica interzice rugaciunea la Mahomed, alti profeti sau ingeri. Musulmanul se roaga doar la Dumnezeu.

Sau :" Tatal nostru. Care esti in ceruri. Sfinteasca-se numele Tau Vie imparatia Ta Faca-se voia Ta Precum in cer asa si pre Pamant..."

Hajj - Pelerinajul la Mekka

Orice musulman care are capacitate financiara si o buna stare de sanatate este obligat sa efectueze macar o data in viata acest pelerinaj. Al-Kaaba (casa lui Allah) este o cladire cubica cu un etaj despre care religia islamica spune ca a fost construita de Adam si reconstruita mai tarziu de catre profetul Ibrahim si fiul sau Ismail.


Si noi mergem la Sfanta Parascheva,la Iasi,stam la Patriarhie sa luam binecuvantare de Boboteaza,suntem similari .

Suntem oameni cu totii.Credem cu totii in acelasi Dumnezu ,doar ca ii spunem altfel,avem forme diferite de manifestare religioasa,iubim si uram la fel,ne nastem la fel -adica singuri,si murim tot asa -singuri!

Postul din luna Ramadan.

Luna Ramadan a noua luna a calendarului Islamic si comemoreaza luna in care profetul Mahomed a primit revelatia de la Dumnezeu. Timp de 30 de zile musulmanii adulti trebuie sa posteasca din zori pana la apusul soarelui. Aceasta inseamna abstinenta de la mancare, bautura, fumat si relatii conjugale in timpul orelor de post. Calatorii, femeile gravide, femeile care alapteaza si bolnavii pot amana postitul, urmand sa-l faca ulterior. In afara de acest lucru musulmanii trebuie sa-si modifice comportamentul; sa nu minta, sa nu-i jigneasca pe ceilalti. Luna Ramadan este considerata o luna a iertarii si a milei. Religia islamica stabileste postul ca un mijloc de purificare, un exercitiu de auto-control si o dovada de credinta."

Si noi postim de Craciun ,de Paste!

Zakat - Dania rituala

"In limba araba cuvantul zakat inseamna purificare, curatire. Religia islamica stabileste plata daniei ca modul de a pastra averea curatita de lacomie si avaritie. Dania rituala este obligatorie de 2,5 % din valoarea veniturilor. Dania rituala are o destinatie precisa cum a mentionat Coranul: "Milosteniile -din dania- sunt numai pentru saraci, pentru sarmani, pentru cei care ostenesc pentru ele, pentru cei ale caror inimi se aduna -intru credinta-, pentru slobozirea robilor, pentru cei indatorati greu, pentru calea lui Allah si pentru calatorul aflat pe drum". Persoana care il ofera trebuie sa nu astepte nimic in schimbul lui si sa nu urmareasca laude din partea celorlalti pentru actele sale de caritate."

Aici noi avem actele de milostenie si "Fericirile" care, ne indeamna la norme de conduita morala exemplare pentru a putea mostenii "viata vesnica" si Raiul.



Cu toate astea fiecare dintre noi(crestinii pe o parte si musulmanii pe cealalta parte )ne acuzam reciproc,ne invinuim de crime si ne uram pentru diferentele de manifestare religioase uitand de fapt esentialul ca toti suntem fii aceluiasi CREATOR (ALLAH,DUMNEZRU,BUDHA,).

In terorism, a aparut notiunea de terorism islamic ,un terorism care ar fi generat de chiar religia insasi.

Dati-mi voie sa ma pronunt impotriva acestor lucruri si afirmatii,sunt in favoarea teoriilor conform carora religiile sunt doar instrumentul puterii in scopul realizarii scopului politic si strategic.
Totalitatea non-sensurilor existente, in cadrul proceselor de omogenizare teritoriala,de extindere si redimensionare strategico-regionala au dus la aparitia unor pseudo-temeri,o temere nejustificata de tot ceea ce inseamna islam.

Daca maine ,scopurile globarizarii ar necesita aparitia unui nou dusman,pun pariu ca inclusiv noi crestinii,crestinismul, ar putea devenii ceea ce a devenit islamul in ochii nostrii.

Nu neg ca exista anumite pasaje care incita la razboi,la razbunare,la aplicarea legii talionului,insa cine instrumenteaza intelesul acelor pasaje detine puterea si detine cheia ecuatiei.

Ca teroristii se inchina lui Allah poate fi o intamplare,sau doar o conjunctura care care a fost favorabila la un moment dat.
Poate sunt o persoana pacifista,poate ca vad eronat lucrurile sau mult prea idealist,insa nu pot sa trec cu vederea ca, omenirea desi vorbeste peste tot despre pace,o realizeaza prin razboaie.

Adica morti,raniti,sange,durere si dezastre.Cam asta sta la baza pacii, pe care o preamarim peste tot.
Calcam in picioare semenii nostrii pentru pace;eu cred ca ar trebui sa le strangem mana,sa le oferim daruri de prietenie,sa comunicam,sa facem pasi spre intelegere,sa ne vindecam sufletele unii altora,sa vorbim aceeasi limba - a pacii bazate pe iubire,pe altruism,pe solidaritate si caritate.

Cineva imi spunea ca, nu am sa ajung sa fac cariera in negociere ,pentru ca musulmanii nu negociaza cu femeile, poate fi asa sau poate sa nu fie asa.
Ceea ce vreau sa spun, este ca nimeni nu a incercat, sa inteleaga motivatia razvratirilor,nimeni nu incearca sa gaseasca solutii pacifiste,amiabile care sa linisteasca,sa stinga si sa elimine focarele de terorism,nimeni nu incearca, sa evite varsarile de sange;ca sa intelegem cum gandeste un om, trebuie sa ne punem in locul lui,sa traim ca el,sa gandim ca el.

S-a dezvoltat din nefericire o islamofobie,ceea ce este grav este fundamentul care a generat-o.

"Musulmanii pentru Pace" este o miscare care poate fi considerata rara si valoroasa fiindca este una dintre putinele incercari de pacifism.
Dupa 11 septembrie,tot mai multi musulmani au vrut sa se spele de pata sangelui care a cazut asupra lor ,peste cei nevinovati.

Mai sunt deasemeni si alte grupuri, care promoveaza acelaşi mesaj pasnic al Islamului,cum ar fi, Vocea American musulmana (AMV), şi "Salam Institutul pentru Pace şi Justiţie".

Ei se bazeaza pe concepte noi, care sa ofere celor aflati in conflicte, solutii de evitare si de iesire din situatie ,promoveaza egalitatea intre rase, culturi,religii.


Sa speram ca, vom reusi candva in viitor, sa realizam pacea fara varsare de sange si unitatea unora fara dezbinarea altora.


Sa dea Dumnezeu!
Tawkkalna Alay Allah!

Surse:http://www.uga.edu/islam/jihad.html
www.islam.ro
http://www.islam-abc.ro/5stalpi.aspx
ortodox.ro



Pe data viitoare,

2 comentarii:

Lupus spunea...

Razboiul sfant declansat deja de fundamentalistii islamici ii vizeaza deopotriva pe mozaici si crestini-catolici sau ortodocsi.
Sa ne intelegem: nu de religia islamica a declansat terorismul de sorginte islamica.

ADYSURRY spunea...

Daca ai timp poate postezi cu comentariu detaliat si argumentat; as vrea sa stiu si parerea altcuiva.
Multumesc.