miercuri, noiembrie 24

BATALIONUL 26 INFANTERIE" NEAGOE BASARAB"-IN DOLIU ."SCORPIONII ROSII" SI-AU PIERDUT CAMARAZII..
















"O explozie a curmat vieţile a trei militari craioveni şi a dus la rănirea altor trei. Soldaţii urmau să plece în ianuarie 2011 în teatrul de operaţiuni. Incidentul survine la numai trei săptămâni după ce un soldat a murit în urma unui exerciţiu cu utilizarea muniţiei de manevră."


"Trei militari au fost internaţi, aseară, la Spitalul Militar Braşov, după ce au fost răniţi în poligonul de la Cincu. Caporalii Marin Costea (37 de ani), Viorel-Cristinel Antonie (27 de ani) şi Constantin Buică (25 de ani) şi-au pierdut viaţa ieri, după ce un proiectil a explodat pe ţeava aruncătorului. Accidentul s-a produs în timpul unui exerciţiu militar desfăşurat în poligonul de la Cincu. Soldaţii acţionau cu un aruncător de 120 de milimetri, care face parte din armamentul greu, de infanterie. Proiectilul s-a blocat şi a explodat pe ţeava aruncătorului. Deflagraţia i-a ucis pe loc pe trei dintre militarii care manipulau dispozitivul şi i-a rănit pe alţi trei."


Dispozitiv des folosit

Specialiştii spun că aruncătorul de 120 de milimetri este o piesă de artilerie care face parte din armamentul standard, extrem de des folosită în manevrele militare. Pentru acţionarea acestui dispozitiv este nevoie de cinci servanţi şi de un comandant de piesă, iar manipularea se face în condiţiile reglementate de dispoziţiile militare. Modelul folosit de militarii români face parte din dispozitivele mai noi ca producţie, mai exact acestea nu pot fi mai vechi de anul 1982. Arma este una precisă, cu rază de acţiune mare.

Conform procedurilor legale, în cazul accidentului din poligonul Cincu a fost sesizat Parchetul Militar, iar şeful Statului Major al Forţelor Terestre a numit o comisie de cercetare a împrejurărilor producerii acestui eveniment deosebit de grav.

Ancheta întreprinsă în acest caz va stabili dacă incidentul a fost provocat de manipularea eronată a armamentului sau dacă au existat alţi factori care ar fi condus la declanşarea exploziei. Pentru că proiectilul a explodat în interiorul aruncătorului, specialiştii au în vedere şi stabilirea stării şi a calităţii fizico-chimice a muniţiei folosite.

Tragedie cu repetiţie

Un alt soldat şi-a pierdut viaţa, în poligonul de la Cincu, la 30 octombrie. Sergentul Gavril Nicorici, din Batalionul 814 Tancuri, din Turda, a murit în timpul unui exerciţiu militar. Subofiţerul era mecanic conductor. La finalul exerciţiului, militarul a fost grav rănit în zona capului, în timp ce manipula un proiectil de manevră (muniţie de antrenament fără proiectil).

Vârf de lance în misiunile peste hotare

Supranumiţi „Scorpionii Roşii", infanteriştii din Batalionul 26 „Neagoe Basarab" au ajuns, pe rând, în Angola, Albania, Kosovo, Afganistan şi Irak. Ei au fost, de multe ori, primii care au dus drapelul României în teatrele de operaţiuni internaţionale, participând din 1996 la toate misiunile peste hotare. Ultima dintre acestea, „Iraqi Sunset", s-a desfăşurat anul trecut, când „Scorpionii" s-au ocupat de instruirea armatei irakiene, s-au implicat în proiecte umanitare şi au asigurat protecţia bazei americane de la Tallil. În ianuarie 2011, militarii vor pleca în Afganistan. Batalionul 26 i-a mai pregătit pe militarii din Irak şi în 2004, în cadrul operaţiunii „Antica Babilonia". Doi „Scorpioni Roşii" au căzut la datorie în timpul misiunilor internaţionale: sublocotenentul post-morterm Valentin Leoveanu, în Angola, şi sublocotenentul post-morterm Emanoil Ciobanu, în Kosovo. Dan Ciovică

POLIGON DE INTERES NATO

Poligonul de la Cincu este unul de mare importanţă pentru Ministerul Apărării Naţionale, fiind folosit pentru exerciţiile comune ale trupelor NATO. Câmpul de trageri are o suprafaţă de 104 kilometri pătraţi şi se întinde pe teritoriul judeţelor Braşov şi Sibiu."




sursa:http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Militari_morti_inainte_de_misiunea_in_Afganistan_0_377362962.html



REGRETELE NU AJUTA ACUM PE NIMENI !
NU II ADUCE PE CEI DRAGI INAPOI !
CINE LE VA CRESTE COPII?
CINE LE VA POVESTII PRUNCILOR CU OCHII IN LACRIMI,CE BUNI SOLDATI AU FOST TATII LOR??

PENTRU CINE VA MAI CONTA MOARTEA LOR PESTE O LUNA?
PENTRU PREA PUTINI !

-PACAT, DOMNILOR GUVERNANTI!
-PACAT, CA INCOMPETENTA UNORA, INSEAMNA MOARTEA ALTORA!
NICI O EXPLICATIE TEHNICA NU LE POATE MANGAIA SUFLETELE SOTIILOR SI TUTUROR CELOR RAMASI IN URMA.
V-ATI LAUDAT CU MUNCA SI REALIZARILE LOR,ACUM CE VETI FACE PENTRU EI?
-CE VA LASA "SITUATIA FINANCIARA" SA FACETI?
-NIMIC...PACAT !

CEEA CE NU ATI FACUT PENTRU EI,REALIZATI PENTRU CAMARAZII LOR!
E O DATORIE MORALA,UMANA SI DE ONOARE !

SPUNE-TI NU MORTII !

GANDITI-VA LA EI,LA TOT CE AU INSEMNAT EI PENTRU TARA SI NU UITATI CA LAUDA TARII NU TREBUIE "DISTRUSA "!

DA,EI SI COLEGII LOR ERAU LAUDA TARII PESTE HOTARE !
EI AU FOST SI RAMAN SCORPIONI ROSII!

DUMNEZEU SA II IERTE SI SA II ODIHNEASCA CU DREPTII ,PE CEI MORTI!
MAICA DOMNULUI SA II FEREASCA DE RELELE VAZUTE SI NEVAZUTE PE CEI DRAGI AI LOR !

AMIN!



SURSA:sursa:http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Militari_morti_inainte_de_misiunea_in_Afganistan_0_377362962.html
foto.cere.ro/.../ album/large/foto_25939.jpg

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ai dreptate, dar omiti un lucru: acesti militari sunt printrre putinele persoane din Romania care inca isi mai iau in serios profesia. Poate ar fi cazul sa le urmeze exemplul si cei ce ii trimit departe de casa...
E pacat ca numele lor ajung sa fie mentionate doar in treacat decatre mass media. Sunt persoane cu care ar trebui sa ne mandrim.

ADYSURRY spunea...

Foarte bine,da-mi un mail pe adresa de mail surrysipluta@yahoo.com si discutam cum am putea sa ii pastram mereu vii .
cu respect
aceeasi..