marți, septembrie 7

CAND SUFLETELE MILITARILOR URLA IN INCHISOAREA TAMPLELOR, ATUNCI CAND OCHII LOR NU MAI AU LACRIMI SI ONOAREA DEVINE RUSINE...





CEEA CE VOI SCRIE MAI JOS, ESTE VALABIL PENTRU INTREAGA SITUATIE INCERTA A CADRELOR MILITARE DIN ROMANIA.

"PRIETENII STIU DE CE!"



In ultima vreme am fost catalogata in felurite feluri,nici nu ma mira .
”Gura lumii...”

Ma gandesc cand scriu aceste randuri, la amaratele de cadre militare care sunt date de colo colo, ca niste ”vase murdare pe care nu vrea nimeni sa le spele”.Le tot muta in speranta ca poate poate se sparg si le pot arunca,le ia altcineva sau pur si simplu creste iarba peste ele, si nu se mai vad .

Acelasi lucru, se intampla in zilele noastre cu militarii adevarati, care au muncit o viata intreaga,care au cizelat si modelat colective intregi si pe care cu o mare NEPASARE, NESIMTIRE SI SFIDARE sistemele ii arunca „de colo pana colo”.

Am observat ca in ultimii 20 de ani s-a dezvoltat o alta specie de "Sefi" , astia sunt din aia care au muncit, au mancat aceeasi paine cu colegii lor,au trait aceleasi greutati,dar care au stiut la timpul potrivit (pentru scopurile lor) sa „CALCE PE CADAVRE”.
Si-au ridicat scaunele pe trupurile camarazilor, pe visele si pe performantele lor,acestia au picioarele scaunelor bine infipte in coastele subordonatilor.

IUBIREA DE TARA,ONOARE MILITARA SI VERTICALITATE?

VISEEEEE. Din pacate dansii nu le cunosc, si nici nu o vor face vreodata!
Un sef, un comandant , un general ,maior, etc care are o functie de conducere trebuie sa aiba ce conduce.

E drept, nu? Pai cam asa s-ar cadea ,insa MA INTREB CE DRACU VOR MAI CONDUCE?

ATUNCI CAND TOTI OAMENII BUNI ,subordonatii,TALPICA SI IOBAGII SLABI TACUTI,SUPUSI SI DEMNI IN SARACIA LOR nu vor mai fi.
CRED CA STIU ..VOR RAMANE DECAT PUII DE VIPERE CARE LING INCA DE PE ACUM COJILE DE OU RAMASE DE LA CEI MATURI , AVAND ACELEASI GANDURI CA SI PROTECTORII LOR:
- MA FAC EU MARE ..VEDETI VOI PE DRACU...!
-SI O SA IL VADA !

Gravitatea situatiei, este ca o gasim oriunde indiferent de sistemul de securitate si aparare al tarii. Oameni valorosi,camarazi si profesionisti, dedicati colectivelor pe care le conduc si muncii lor,oameni care si-au trait viata doar respirand aerul datoriei fata de aceasta tara isi PIERD SAU SI-AU PIERDUT SUSTINEREA.

NU MAI SUNT LA MODA ,DATORITA” SISIITULUI PUISORILOR DE VIPERA”.

Ceea ce nu vad cei care arunca gratios „cojile de ou puilor” este ca nu FAC PARTE DIN aceeasi specie.

DACA EI SUNT VIPERELE DE AZI,PUII PE CARE” II CRESC” PE LANGA EI, SUNT BALAURII DE MAINE !
ACESTIA NU VOR AVEA SCRUPULE CAND II VOR „MAZILII”...
LE VOR RADE IN FATA SI LE VOR SPUNE:
-FRAIERILOR,CU FIECARE SOAPTA AUZITA NOI CRESTEAM MAI PUTERNICI,CU FIECARE COAJA DE OU NOI DEVENEAM MAI MARI,CU FIECARE MANGAIERE VA AFLAM SLABICIUNILE,ACUM V-AM INVINS !
-DE LA VOI AM INVATAT !

Domnilor, pastrati-va oamenii,pastrati-va valorile,LASATI DRACU COMPROMISURILE SI IUBITI-VA MUNCA SI IDEALURILE PENTRU CARE ATI DEPUS JURAMANTUL MILITAR!

Sustineti ceea e de valoare ,nu va imbolnaviti de” SINDROMUL TURMEI”.
Turma pazita de LUP AJUNGE JUPUITA !

Acest articol este dedicat si celor mai mici dintre Domniile lor dar si Celor Mai Mari Dintre Dansii!


„VENTILAREA,INVARTIREA, AMETIREA CADRELOR „INDIFERENT DE SISTEM...AR TREBUI SA FIE BAZATA PE RAPOARTE DE EFICIENTA,DE CONCORDANTA CU REALITATILE EXTERNE SI CU EXPANSIUNEA FACTORULUI ASIMETRIC,CU NEVOIA CONTINUA DE STABILITATE INTERNA SI TRANSFRONTALIERA.

Decimarea continua a subordonatilor, nu face nimic altceva decat SA CREEZE BRESE IN SISTEM,BRESE IN SCUTUL DEFENSIV AL APARARII TARII NOASTRE.
VEGHEA ..CINE VA MAI VEGHEA?

DOMNILOR ca un umil cetatean al acestei tari, constient de totalitatea ansamblului de masuri distructive, aduse aparatului de securitate si aparare al Romaniei, va rog sa va reconsiderati planurile.

Domnilor ,subordonatii Domniilor Voastre nu sunt ” MASELE STRICATE”,nu sunt „ VECHITURI”.
EI SUNT MAINILE ,OCHII,URECHILE,PICIOARELE SI SPINAREA SISTEMELOR .
TARA,DOMNIILE VOASTRE,NOI TOTI AVEM NEVOIE DE EI,AJUTATI-I,MERGETI PANA IN „PANZELE ALBE PENTRU BINELE LOR”,PENTRU PERFORMANTA PE CARE O REUSITI CU EI,PRIN EI .
EI SUNT IMAGINEA ROMANIEI PESTE HOTARE,EI SUNT PACEA SI LINISTEA DEMNITARILOR,EI SUNT SOMNUL LINISTIT AL „ SARMANILOR” PE CARE II PAZESC (IN MISIUNILE DE PATRULARE ).
EI SUNT „SURASUL PASAGERILOR CARE DEBARCA DIN AVIOANE PE AEROPORTURI,SUNT VEGHEA NEOBOSITA SI VARFUL BAIONETEI”.

EI sunt, cei care cad prada bombelor capcana in teatrele de lupta, sau in misiunile de asigurare a pacii si stabilitatii regionale PE PLAN EXTERN,ei sunt cei care stau zeci de ore sub apa –fiind mereu” Forta Tacuta”,ajutati, sustineti ,ascultati, tot ceea ce au ei de spus.

Acest articol va rascoli oamenii carora nu le place ceea ce scriu,se vor arunca repede sa trimita comentarii pline de injuraturi,de trimiteri la cratita,si de alte mojicii...

Acelora si tuturor celor care au o „jena „ in a se putea privi in ochi in oglinda, LE SPUN URMATOARELE:

-NU VA ARUNCATI OAMENII !
AVETI NEVOIE DE EI, BUCURATI-VA DE LINISTEA SI PACEA TARII ,PASTRATI-O ASA CUM E ,AVETI NEVOIE DE EI !
-NU II DEZONORATI!
-NU II JUMULITI DE MERITELE MILITARE MUNCITE SI CASTIGATE PRIN ANII DEPUSI SUB DRAPELUL UNITATILOR DIN CARE FAC PARTE !

-UN SEF ESTE UN TATA PENTRU SUBORDONAT,ESTE FAMILIA SI SPRIJINUL LUI IN TIMPUL SERVICIULUI !
DEMNITATEA,ONOAREA SI MANDRIA DE A FII MILITAR (OFITER,SUBOFITER), CONSTA IN PERFORMANTELE PE CARE LE REALIZEZI.

PACAT CA ASTAZI DEMNITATEA SI ONOAREA, PRECUM SI MANDRIA DE MILITAR INCEPE A SE REZUMA LA „CUM SA ITI SAPI MAI TARE CAMARADUL”,LA CUM SA ITI „SIFONEZI” MAI TARE SEFUL.
SI IN CE MOD, AI PUTEA SA II IEI MAI REPEDE SCAUNUL...

„CE URCA REPEDE ,REPEDE COBOARA !”

Pe DATA VIITOARE ,
(PS.iertati-mi virgulitele,apostroful sau cratima lipsa,veni-va poate timpuri mai bune in care vom fi atenti si la ele).

25 de comentarii:

Anonim spunea...

apropo de vase murdare, ar fi recomandabil sa stai mai mult pe la bucatarie.

ALM spunea...

@ SURRY
Puteati sa observati ca anonimii sunt unul si acelasi. Nu v-au invatat perintii sa nu stati de vorba cu anonimii?
De fapt, fiecare din noi este un anonim. Cu numele n-am vazut semnand decat pe blogurile despre goblenuri. Totusi, prenumele, initialele, pseudonimele, dau un aer de seriozitate.
Articolul dvs nu-l comentez. De fapt ce este de comentat la un recviem?

ADYSURRY spunea...

Din aceasta misa funebra repetata iar si iar se pot zamisli muguri plini de viata,cum viata fara moarte nu se poate ,eu incerc sa trezesc la viata muguri de constiinta si onoare.Mai mult sau mai putin articolul are la baza o intamplare...

djbooya spunea...

pacat ca din "Onoare si Patrie" a ramas doar o urma de praf. Sincer...imi e scarba sa ma uit la navele de razboi care au in prova acele cuvinte stiind cum sta treaba in sistem. Si mare pacat,ca nimeni din SMG nu citeste ce mai scriu unii si altii despre ei .

Marian Grigore spunea...

"...Cand mi-amintesc ce-am fost odata,
Un june, falnic ofiter,
Cu pieptul, patriei strajer,
Azi, o papusa dezmembrata

La imn salut cu mana dreapta,
Apoi privesc in jur stingher,
Cand mi-amintesc ce-am fost odata,
Un june, falnic ofiter!

La bolile care-mi dau roata
Astept salvare de la Cer
Doar cu nepotii, cateodata,
Povestea mea despre ARMATA,

Incepe cu... A fost odata!..."

Marian Grigore spunea...

O, tempora…

Când mi-amintesc ce-am fost odată,
Un june - falnic ofiţer,
Cu pieptul - patriei străjer...
Iar azi ...păpuşă dezmembrată.

La imn salut cu mâna dreaptă
Şi-apoi privesc în jur, stingher,
Când mi-amintesc ce-am fost odată,
Un june - falnic ofiţer.

La bolile care-mi dau roată
Aştept salvare ... de la cer...
Doar cu nepoţii, câteodată,
Povestea mea despre armată,

Începe cu...”A fost odată...”

bebe58 spunea...

Frumos articol, dar il vor citi cei avizati? Ma tem ca nu, sau ca nu le va pasa de ceea ce le ceri, pentru ca si-au atins scopurile, au distrus armata, iar ce a mai ramas nu mai are multe zile. Cand trec pe langa unitatea unde am crescut si am lucrat zeci de ani si o vad in paragina, parasita imi dau lacrimile, dar nu pot face nimic. Sunt blazat? Nu, dar nici nu pot face nimic oaricat as vrea.

Stiri despre Beius spunea...

Real si la obiect. Felicitari!

Ionel Grama spunea...

Nu stiu cine este autorul sau autoarea acestor randuri dar ... din toata inima FELICITARI !

Anonim spunea...

Felicitari pentru articol, mai ales pentru faptul ca este scris de o tanara. Maine este ziua artileriei romane. Oare cati isi mai reamintesc ca in 1843 se infiinta prima baterie de artilerie? Dureros este ca tehnica si mijloacele de conducere a focului sunt la nivelul anilor 40 din secolul trecut. Nu cred in nimic, nu sper in nimic, noi militarii, din pacate, suntem singuri.

ADYSURRY spunea...

Multumesc frumos,tuturor!
La multi ani artileristi!

dan spunea...

LA MULTI ANI ARTILERISTILOR adevarati, care au mers in poligoane, au lucrat si la birou, au condus aplicatii reale, nu electronice - uite, la IASI, de cand am iesit eu ofiter, si este ceva vreme ( 1978 ), s-a pastrat si se respecta strict , cu toate ca inainte de '89 nu se serba, intalnirea cadrelor in rezerva si active artileristi, la un local sau casa armatei, pentru o mica distractie si aducere aminte, cateodata au participat si unii comandanti, care pretuiau unitatea artileristilor, dar au fost si unii care priveau aceasta manifestare si dispret si teama - minti inguste ..... asa ca, daca se vrea , se poate - anual dispar unii dintre colegi, mai tineri sau trecuti de varsta a doua....sanatate si fericire, sa facem in ciuda actualilor asazisi sefi de carton , doctori si doctoranzi...

Traian spunea...

@surry,
Intamplator am dat de acest blog prin amabilitatea unui cititor al blogului meu, care trateaza o cu totul alta problema, insa la modul obiectiv. Se refera la domeniul finantelor.

Ca blogger vechi stiu ca independenta postarilor este un element de baza pentru existenta autorului, dar si acesta se poate modela in functie de comunitatea de cititori pe care si-a creat-o.

Ce am constatat ca militar citind cateva articole scrise pe acest blog ?

Un mare orgoliu din partea autorului si mai ales o atitudine care starneste reactii negative din partea unor cititori. Nu stiu daca este bine pentru cauza pentru care te lupti, sa raspunzi cu aceleasi cuvinte si atitudini celor care te critica incercand de fiecare data sa-i arati ca esti mai destept/desteapta si ca ai ultimul cuvant.

Viata destul de lunga pe care am petrecut-o in armata, cu mare respect si devotament pentru tot ce inseamna aceste valori pentru o natie, m-a invata ca daca transmit energie pozitiva in jur si eu la randul meu ma voi simti bine. Exista si proverbul ca "daca faci bine BINE primesti"

Ceea ce faci tu pentru a pastra sensul si trairile reale despre adevaratele valori nationale este un lucru pozitiv pentru cititori, insa o anume atitudine putin cam orgolioasa specifica celor care vor sa aiba ultimul cuvant "umbreste" suficient de mult aceasta intentie.

Oamenii au diverse scari ale valorilor si nu vreau sa vorbim de ce este asa, insa pe aceasta baza ei au pareri diferite, de multe ori si o atitudine aparte. Aceasta nu inseamna ca gadesc tot timpul negativ. Fiecare om are o farama de omenie, care daca sti s-o stimulezi atunci scopul tau este atins.

Pentru aceasta nu trebuiesc pusi la zid si "virusati" in acelasi mod pe care ei au incercat sa-l transmita, poate fara intentie.

Nu vreau sa dau lectii NIMANUI, insa incerc sa prezint o situatie de facto, asa cum o simt eu in interiorul meu cand citesc si "VAD" asemenea dispute inutile pe acest blog. Oare asta ti-ai dorit ?

Ceea ce incearca multi din cei care ajung la un moment dat sa "CONDUCA" destinele unei natii, unei institutii, unui colectiv sau al unor subordonati este de a "DEZBINA" fortele si astfel sa conduca mai usor in sensul obtinerii scopului individual si EGOIST propus. De ce asa ?
Fiindca este mai simplu si o atitudine specifica unei familii, cu ingaduinta fata de problemele subordonatilor necesita mult efort si implicare directa, daca nu chiar dragoste fata de nevoile acestora.

A avea aceeasi atitudine de a separa/infiera pe unii dupa modul cum "gandesc" la un moment dat si care poate nu "convine" autorului unui articol este in fapt "o alta Marie cu alta palarie" privind atitudinea multor sefi si comandanti la ora actuala.

Scuze pentru aceste cuvinte sincere insa asa am simtit cand am citit unele comentarii si mai ales raspunsuri la comentarii.

Am intrat sa citesc ceva BUN despre valorile militare ce sustin sau ar trebui sa sustina viitorul sanatos al unei natii si ce concluzie trag ... "Ca nu are cine sa le duca mai departe, mai ales daca indeparteaza si mai mult pe cei care nu stiu sa le aprecieze la justa lor valoare".

Din pacate nu stim sa catalizam/energizam acele forte benefice scopului propus.

As fi vrut sa mai revin pe acest blog, dar cred ca ma voi opri doar la vizita de astazi, iar interventia mea s-a facut pentru ca-mi pasa de tot ce inseamna ARMATA in adevaratul ei inteles.

ADYSURRY spunea...

Stimate domnule Traian,apreciez cele spuse de dumneavoastra,poate ca aveti dreptate sau poate ca nu,nu urmaresc sa ma iubeasca,placa toata lumea,ARMATA INSEAMNA TARA,INSEAMNA SA SIMTI ROMANESTE.Iertati-mi felul in care simt romaneste!

Daca orgoliu inseamna sa nu inghiti injurii,daca orgoliu inseamna sa nu tac,atunci DA RECUNOSC SUNT ORGOLIOASA CAND CONTRAZIC TAIOS PE CATE UNII !

Va respect parerea si va multumesc pentru vizita !

Anonim spunea...

Sa stii ca postarea ta pe blog e citita de destul de multi oameni, mai ales militari care isi trimit unii altora acest post (vezi pe Feedjit ca multi ajung pe site din Yahoo, dar sunt sigur ca stii deja).
Indiferent de parerea mea, a ta sau mai stiu a cui,din pacate blogurile nu voteaza legi. Cei care o fac in forurile decizionale nu au nici un sentiment de culpabilitate sau pentru ca in general nimeni nu a raspuns pentru faptele sale in ultimii 20 si ceva de ani.
Nu vreau sa fiu cinic, insa nu sunt nici naiv. Ca sa folosesc un cliseu, suntem o America de sud in devenire, cu tot ce are mai rau.
Ni s-a spus de atatea ori ca raul este de fapt bine, mass media promoveaza modele de persoane cu burta, ghiul, tupeu si un vocabular jenant, asa ca sa ne auzim peste vreo 15 ani cand actualele generatii de tineri crescute in acest mediu vor ajunge vrand -nevrand in pozitiile din societate pe care ti le ofera viata.
O sa ajungem sa ne intrebam de ce indiferenta fata de altii a ajuns o norma de viata si de ce lipsa de maniere e imperios necesara ca sa ajungi "cineva".
Gata. Pana una alta, succes la postari si sa vedem ce ne ofera viata in continuare!
Un anomim, adresa de email altadata...

Anonim spunea...

Feeeeeeeelicitări.
Ești tare !
Un fost colonel, tînăr, dar acum pensionar, din 2001.
Mulțumim.
Manivela !!!!!!!

IONVODA spunea...

Felicitari sincere! Avem nevoie mai mult decat oricand de verticalitate,curaj si nu in ultimul rand de camaraderie...Sunt pentru prima data aici si...voi reveni."tot inainte!"

Anonim spunea...

Adevarat, e un strigat de manie, dar din pacate aceste lucruri se intampla zi de zi. In continuare am sa ma ascund in anonimat, am sa-l condamn pe colegul ALM, stati de vorba cu anonimii "venetieni", nu vor spune vorbe urate ci numai de duh. Eu sper si cred inca, ca cei "vechi" care mai activeaza in randurile fortelor de siguranta nationala, sunt oameni de nadejde, oameni caliti la "foc mic", asa cum sunt calite adevaratele sabii, la foc mic si apa rece,iar verticalitatea, profesionalismul, camaraderia si sinceritatea in relatiile interumane vor birui, chiar daca sunt pusi in "umbra". Spuneam in diversele mele postari, ca "roata" nu a fost inventata dupa '89. Trebuie luat de la inaintasii notrii, de la dascalii, care ne-au fost ca niste parinti, tot ceeea ce este bun, dus si adaptat la toate ale zilelor noastre.
Cred, un crez sacerdotal, ca cei tari si ascutiti nu vor dezarma, chiar daca sunt sau nu in "focul/toiul luptei".

Anonim spunea...

„Adevărul de Seară“ prezintă cele mai importante nume din dosarele Revoluţiei, foşti militari, securişti, miliţieni şi activişti anchetaţi pentru crimele de acum 20 de ani.

Majoritatea sunt în viaţă, nu au fost nicioadată condamnaţi, iar după Revoluţia din 1989 s-au transformat în prosperi oameni de afaceri sau politicieni.

Dosarele Revoluţiei nu au ajuns niciodată în instanţă chiar dacă au fost finalizate în proporţie de 80%. Din cele 245 de persoane trimise în faţa tribunalelor pentru evenimentele din 1989, unele au primit ani grei de închisoare, câteva fiind condamnate pe viaţă.

Majoritatea însă au fost graţiate sau fapta s-a prescris. „Factorul politic a fost o piedică în derularea cercetărilor, mai ales pe vremea mandatului lui Ion Iliescu. Explicaţia este simplă; cei care au venit la putere după Revoluţie făceau parte din fosta administraţie comunistă şi era interesul lor să se protejeze“, a declarat pentru „Adevărul de Seară“, fostul procuror militar Dan Voinea, cel care s-a ocupat de aceste dosare până când au fost preluate de procurorul general Laura Codruţa Kovesi.

Victor Atanasie Stănculescu, fost ministru adjunct al Apărării Naţionale. A fost acuzat că a reprimat manifestaţiile de la Timişoara. Condamnat la 15 ani de închisoare, se află în penitenciarul Jilava.

Gen. Mihai Chiţac. Acuzat că a reprimat manifestaţiile de la Timişoara, alături de Victor Atanasie Stănculescu. A fost condamnat la 15 ani de închisoare. A fost eliberat pe caz de boală în septembrie 2009. La 18 decembrie s-a întors în penitenciarul Jilava pentru ispăşirea pedepsei.

Tudor Postelnicu, ultimul ministru de interne comunist, a fost anchetat şi arestat, a stat după gratii cinci ani după care a fost eliberat. Acum trăieşte în Bucureşti.

Locotenent colonelul Ilie Dicu a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru represaliile de la Cluj. În prezent este încarcerat la Penitenciarul Gherla.

Ion Iliescu, fost preşedinte al României după 1990, dosar în lucru.

Gen. Corneliu Pârcălăbescu, secretar al Consiliului Politic şi locţiitor al comandantului Armatei (ianuarie - decembrie 1989), şef al Statului Major al Gărzilor Patriotice din C.C. al P.C.R. din decembrie 1989. Între iulie 1990 şi octombrie 1995 a fost şeful Comisiei Superioare de Regulamente din MApN, dosarul lui se află în lucru. Este pensionar şi trăieşte în Capitală.


Contra-amiral Emil „Cico” Dumitrescu a fost cel care în timpul Revoluţiei a chemat şefii unităţilor militare din judeţele limitrofe Bucureştiului ca să apere Capitala. Dosar în lucru. În prezent trăieşte în Bucureşti.

Gen. Marin Oană, dosar în lucru pentru implicarea în represaliile de la Universitate, locuieşte în Bucureşti.

Gen. Gheorghe Carp, dosar în lucru pentru implicarea în represaliile de la Universitate, trăieşte în Capitală.

Ionel Marin, fost general SRI, anchetat şi în prezent pentru implicarea în represaliile de la Universitate, trăieşte în Capitală.

Anonim spunea...

Col. Dorel Amăriucăi, dosar în lucru, trăieşte în Capitală.

Col. Gheorghe Suman, a fost implicat direct în represiunea din Piaţa Universităţii, dosar în lucru, trăieşte în Bucureşti.

Gen. Mircea Mureşan, a fost implicat direct în represiunea din Piaţa Universităţii, a tras cu tunul în biblioteca Universităţii, după Revoluţie a fost şeful Direcţiei de Cultură din MApN şi rector la Colegiul Naţional, dosar în lucru, trăieşte în Capitală.

Gen. Ioan Geoană, tatăl lui Mircea Geoană, fost sef al Comandamentului Apararii Civile, cunostea subteranele Capitalei, locatii importante in diversiunea care a inceput pe 22 decembrie 1989, acestea fiind locurile din care ar fi actionat asa-zisii teroristi. A decedat la 2 iunie 2009.

Teodor Brateş, fostul şef al emisiei TVR, ginerele torţionarului Alexandru Nicolschi a difuzat, din studioul 4 al Televiziunii informaţii false şi contradictorii, menite să neliniştească populaţia. Dosar în lucru, trăieşte în Bucureşti.

Victor Ionescu, crainic al TVR, dosar în lucru, trăieşte în Capitală.

Dumitru Iliescu, fost şef SPP, dosar în lucru, în prezent om de afaceri prosper, trăieşte în Capitală.

Gen. Dumitru Penciuc, dosar în lucru, militar în rezervă, locuieşte în Capitală.

Gen. Gheorghe Vasile, dosar în lucru, decedat.

Gen. Giani Bucurescu, dosar în lucru, i s-a pierdut urma.

Gen. Dumitru Goran, fostul şef al Securităţii Municipiului Bucureşti, dosar în lucru, trăieşte în Capitală.

Col.Toma Zaharia. Fost comandant al unei sectii de Militie din Bucuresti, sectie mentionată printre cele în care demonstrantii aduşi au fost batuţi şi maltrataţi. Dosar în lucru

Gen. Aurelian Mortoiu, fostul şef al Direcţiei a 3-a a Securităţii, dosar în lucru, trăieşte în Timişoara.

Gen. Iulian Vlad, fostul şef al Departamentului Securităţii Statului. Dosar în lucru, trăieşte în Bucureşti.

Gen. Vasile Constantin, dosar în lucru, i s-a pierdut urma.

Gen. Ion Moţ, cercetat şi reţinut dar eliberat la începutul anului 1990. I s-a pierdut urma.

Gen. Nicolae Militaru, fost ministru al Apărării Naţionale după 1990, cercetat, decedat.

Gen. maior Marin Neagoe a condus Direcţia a V-a a Securităţii, până la 22 decembrie 1989. A fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru că a reprimat demonstraţiile anticomuniste. Dosar în lucru, trăieşte în Bucureşti.

Gen. Gheorghe Florea, anchetat pentru crimele de la Braşov, trăieşte la Braşov.

Gen. Aurel Dragomir, dosar în lucru, trăieşte la Sibiu.


Maior Francisc Tobă, cercetat pentru crimele de la Sibiu, în prezent este om de afaceri în Bucureşti.

Vice-amiral Gheorghe Dinu, fostul şef al Direcţiei de Informaţii a Armatei, dosar în lucru, trăieşte în Capitală.

Gen. Eugen Bădălan, fost comandant al unităţii militare din Arad, a fost implicat în represaliile din Arad şi Timişoara, dosar în lucru şi în prezent. După Revoluţie a fost şef al Armatei a II-a, apoi deputat PDL de Brăila, trăieşte în Brăila.

Anonim spunea...

Ştefan Guşă, fostul şef al Marelui Stat Major al Armatei Române, a fost urmărit penal pentru implicarea în represiunea de la Timişoara. A încercat să intervină şi împotriva maiorului timişorean Viorel Oancea, primul militar român care a refuzat să tragă. După revoluţie a fost numit în funcţia de comandant al Armatei a II-a. A decedat în 1994.

Traian Sima, fostul şef al Securităţii Timiş, condamnat la închisoare, graţiat de Iliescu în 1990.

Maior Radu Tinu, fost adjunct al şefului Securităţii Timiş, condamnat, a executat aproape 2 ani, în prezent director la Asirom Timişoara.

Filip Teodorescu, unul dintre şefii contraspionajului din Securitate, condamnat la închisoare în dosarul Timişoara, graţiat de Iliescu în 1990. I s-a pierdut urma.

Nicolae Ghircoiaş, colonel de Miliţie, condamnat la închisoare, graţiat de Iliescu în 1990, i s-a pierdut urma.

Valentin Ciucă, căpitan de Miliţie, condamnat la închisoare, graţiat de Iliescu în 1990, i s-a pierdut urma.

Gheorghe Avram, maior de Miliţie, condamnat la închisoare, graţiat de Iliescu în 1990, i s-a pierdut urma.

Laurenţiu Preda, locotenent-major de Miliţie, condamnat la închisoare, graţiat de Iliescu în 1990, i s-a pierdut urma.

Eugen Mişca, căpitan de Miliţie, condamnat la închisoare, graţiat de Iliescu în 1990.

Tiberiu Grui, căpitan de Miliţie, condamnat la închisoare graţiat de Iliescu în 1990, i s-a pierdut urma.

Eugen Peptan, căpitan de Miliţie, condamnat la închisoare, graţiat de Iliescu în 1990, i s-a pierdut urma.

Cpt. Constantin Gheorghe, a ordonat deschiderea focului împotriva manifestanţilor la Timişoara la data de 17 decembrie, condamnat, graţiat de Iliescu în anul 2003. I s-a pierdut urma

Lt.col. Ion Păun a ordonat deschiderea focului împotriva manifestanţilor la Timişoara la data de 17 decembrie, condamnat, graţiat de Iliescu în anul 2003. I s-a pierdut urma.

Ion Coman, membru în C.C. al PCR, condamnat la 20 de ani de închisoare, a făcut recurs şi a primit jumătate din pedeapsă. A stat după gratii 3 ani după care a fost graţiat, în anul 2000, de preşedintele Emil Constantinescu.

Radu Bălan, prim secretar PCR al judeţului Timiş, condamnat la 23 de ani de închisoare pentru omor şi tentativă de omor. A murit înainte de judecarea recursului.

Cornel Pacoste, viceprim-ministru, condamnat la 20 ani inchisoare pentru complicitate la omor în anul 1991. Pedeapsa i-a fost redusă la jumătate în 1997. I s-a pierdut urma.

Ion Popescu, colonel de Miliţie, şef al Inspectoratului M.I. Timiş, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor. Pedeapsă redusă la 15 ani de închisoare. I s-a pierdut urma.

Anonim spunea...

Ion Deheleanu, fost colonel de Miliţie, condamnat la 18 ani de închisoare pentru omor în 1991. Eliberat pe caz de boală. I s-a pierdut urma.

Ioan Corpodeanu, fost locotenent-colonel de Militie, a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru omor. Pedeapsă redusă la 15 ani de închisoare în 1997. Eliberat, înainte de termen, alături de Miron Cozma, în septembrie 2004, printr-un decret de graţiere.

Iosif Veverca, fost şef al Serviciului Judiciar Timiş, singurul inculpat în „Lotul Timişoara“ care a fost învinuit pentru uciderea concretă a unuia dintre revoluţionari. A fost condamnat la 15 ani de închisoare în 1991. În anul 2003 a fost graţiat de Iliescu.

Emil Macri, general de Securitate, anchetat, decedat.

Ioan Baciu, fost colonel de miliţie, condamnat, fapte amnistiate prin decretul FSN din 1990, i s-a pierdut urma.

Gheorghe Ganciu, angajat al crematoriului „Cenuşa“ unde au fost incinerate cadavrele de la Timişoara, condamnat, fapte amnistiate prin decretul FSN din 1990, i s-a pierdut urma.

Emilian Zamfir Iozef, angajat al crematoriului „Cenuşa“, condamnat, fapte amnistiate prin decretul FSN din 1990, decedat.

Ilie Matei, secretar PCR, condamnat la 15 ani de închisoare (1997), achitat (1991), i s-a pierdut urma.

Gabriel Anastasiu, colonel de Securitate, condamnat, achitat, i s-a pierdut urma.

Gheorghe Atudoroaie, maior de Securitate, condamnat, achitat, în prezent director la Iulius Mall Timişoara.

Viorel Bucur, capitan Miliţie, condamnat şi apoi achitat.

Locotenent de Securitate Florin Dragomir, condamnat de Tribunalul Timişoara la 4 ani şi 6 luni de închisoare, va fi eliberat în urma recursului judecat la Tribunalul Militar Bucureşti.

Plutonier de Miliţie Dumitru Asaftei, condamnat, achitat la scurt timp, i s-a pierdut urma.

Căpitan de Miliţie Traian Cozma, condamnat şi graţiat în 1990. I s-a pierdut urma.

Plutonier major de Miliţie Vasile Bandula, condamnat la 6 ani de închisoare, i s-a pierdut urma.

Locotenent major miliţie Petru Voican, condamnat şi achitat. I s-a pierdut urma.

Gen.col. Iulian Topliceanu, fost comandant al Armatei a IV-a Transilvania, a primit o pedeapsă de 10 ani de închisoare, pentru instigare la omor deosebit de grav în 2006.

Colonelul Valeriu Burtea, condamnat în anul 2006 la o pedeapsă cu închisoarea de 9 ani. În prezent este încarcerat la Penitenciarul Jilava.

Ioachim Moga, fostul prim-secretar al PCR Cluj, a fost condamnat la 8 ani de închisoare, pentru instigare la omor deosebit de grav. Moga a fugit de justiţie şi a decedat în urmă cu doi ani la un spital din Cluj.

Lt. Col. Laurenţiu Cocan a primit o pedeapsă de 9 ani de închisoare pentru instigare la omor deosebit de grav. După 3 ani de detenţie, Cocan a fost eliberat condiţionat. Acesta locuieşte în Cluj.

Florian Caba (colonel în 1989), însărcinat cu coordonarea trupelor militare din unităţile militare din Someşeni. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis achitarea sa. Caba a promovat după Revoluţie până la gradul de comandant de unitate militară NATO, iar de la pensionare a intrat în afaceri, în Dej.

Plutonier major Miliţie Constantin Teghiu, condamnat şi achitat la scurt timp.

Capitan contrainformaţii Vasile Joiţoiu, condamnat la 18 ani de închisoare de Tribunalul Militar Timiş, achitat de Tribunalul Militar Bucureşti.

Anonim spunea...

Luminiţa de la capătul tunelului,chiar dacă nu se mai vede, ea există. SPERANŢA MOARE ULTIMA !
Presiunea se poate exercita şi de jos în sus.Pentru asta e nevoie de puţină schimbare a mentalităţii noastre ca neam. Dar, presiunea exercitată de jos în sus,în masă,spre conducere,obligă necondiţionat schimbarea direcţiei în care mergem acum,care după cum o simţim, nu este una bună. Românii nu sunt rebuturile globului pământesc (nici nu au fost vreodată)!
Felicitări pentru articol ! În ziua de azi e greu, nu doar pentru ostaşi,dar aici se reflectă că totuşi mai există stimă pentru cei ce ar trebui să ne apere.
TRĂIASCĂ ROMÂNIA !

ADYSURRY spunea...

Traiasca Romania!

Anonim spunea...

Ca de obicei, adevarul e pe undeva pe la mijloc.Oricum, felicitari pentru obiectivitate.
Pacat ca ne sufoca lasitatea, atat de specific romaneasca( vezi comentariul lui Traian).
Din pacate, ma tem ca oamenii au ramas in minte cu demonizatele pensii nesimtite, nu cu sacrificiile imense ale militarilor, recompensate atat de palid prin comparatie cu tarile civilizate ale Europei.
Mult succes in continuare, e bine sa vezi ca nesimtirea generalizata nu a invins inca.