joi, iunie 10

TESTOASA DE PE STALP -O Românie post-pandemica chinuita !




Un tânăr mergea pe jos printr-un sat şi la un moment dat decide să ia o pauză.

Se aşează pe o bancă, unde se afla un om mai în vârstă şi  încep, firesc, să vorbească despre ţară, guvern, despre legiuitori şi cei asemenea lor.

Domnul îi spune tanarului:

- Eu îi compar pe parlamentari şi pe alţii asemenea cu o broasca ţestoasă aşezată pe un stâlp. 

Intrigat, tânărul ii spuse:

- Eu nu înţeleg aceasta analogie ... Ce vreţi să spuneţi, domnule?

Domnul a explicat: 

- Dacă te plimbi prin ţară şi vezi cumva o broască ţestoasă stând in echilibru pe capătul de sus al unui stalp de gard, ce poţi să te-ntrebi?

Văzând nedumerirea de pe faţa tânărului, continuă cu explicaţia:

- În primul rând: Nu intelegi cum A AJUNS acolo.

- În al doilea rând: Nu poţi să crezi că STĂ acolo.

- In al treilea rând: Ştii sigur că nu ar fi putut SĂ AJUNGĂ ACOLO SINGURĂ.

- In al patrulea rând : E clar că N-ARE CE CĂUTA ACOLO.

- In al cincilea rand : Eşti convins de faptul că aceasta NU VA FACE NIMIC FOLOSITOR cât timp stă acolo.

  Concluzia: singurul lucru raţional ar fi s-o ajuţi să coboare, iar ca să o ajuţi să coboare trebuie să fii ACOLO, la VOT.

 

         

   Prețul pe care îl plătim acum este segregarea paturilor sociale într-o maniera umilitoare, nefireasca și cu drepturi inegale!      

 Uitați-vă, ce masuri fiscale se iau ,legile pensionarii,concedieri și reangajări pe posturi mult mai slab plătite decât înainte de pandemie! 

Declarații tâmpite, cum că romanul a pus la ciorap în pandemie...o fi pus săracul mai multe haine,mai putina igiena ,deh...apa calda doar în filme,dar ne-am spălat și igienizat pe mâini,plus masca și suntem ce trebuie!  

 Vai de noi! 

 În ultimul an , am trecut printr-o perioada de foc continuu,cu pierderi omenești insemnate! Concidenta sau nu ...asta se potrivește cu agenda globalistă de micșorare a populației!

 Nu o spun eu,o declara ei peste tot! 

Daca e să ne luam după declarațiile lor urmează o alta pandemie mai mare cu mai multe restricții,cu schimbări majore la nivel global cât și la nivel de fiecare tara! 

Unii fac parte dintre cei puternici și sacrifica mai puțin,alții mai mult în funcție de ierarhiile puterii pe care o dețin în consiliile lumii și pe scara puterii de cumpărare precum și a bogățiilor deținute (aur,petrol,diamante) .

Unele sacrifica...altele sunt sacrificate pentru progresul umanității ,spun ei !

 Ce spunem noi?

 Pai nu prea avem ce...înafară de obedienta ,supunere !

 Ce suntem? Niste broaște țestoase așezate pe stâlpi -noi ,că nu avem puterea să schimbam ceva,ei că și-au dorit puterea și în drumul lor cineva a uitat de ei ! 

Sau mă rog "i-a pus bine"până la noi ordine!  

 Indiferent de ce vom spune și face din păcate suntem prea putini cei care au curajul să spună Nu, la aia ,nu, la aialaltă ,prea putini care văd că suntem doar niste cifre ,adn-uri,id-uri,cnp-uri și procente în documentele lor!

 Suntem vii ,morți,tineri,bătrâni ,cu pensie sau fară speranță de viață lunga având în vedere că prelungesc vârstă de pensionare! 

Armata vor să o pensioneze la 60 de ani ,habar nu au ce înseamnă diferență dintre funcțiile operative și neoperative,au diseminat doar dezimformari amestecând pensiile speciale cu cele militare,acum tot 'bombarderul"înjură fară să înțeleagă! 

Ce suntem noi ?!

Specialiști în orice ...dar mai ales în "kissingthe..you know what I mean" că deh acum nu mai vb romănește suntem "citiți ".

Suntem ...am făcut scoală online...am exagerat cu online-fizic, fizic-online, de săracii elevi și-au pierdut interesul! 

De ce? Scoală online a fost plina de teme  exagerat de multe la o singura materie   și predat automatic lipsit de empatie!

 Pe semestrul 2 s-a mai normalizat situația dar atunci a început calvarul cu me vaccinam ,nu ne vaccinam ,vrem la scoală,nu vrem scoală,fizic ,online!

 Haos,nervi ,stress și toate astea încasate de generații plăpânde de elevi ! 

Trist și îngrijorător că nu s-a învățat nimic și în caz de încă un val pandemic vom fi tot nepregătiți !  Echilibrul nostru că Tara,societate și generație este nul! 

Suntem într-un tangaj continuu (marinarii stiu ce spun și ce presupune) și luam apa !

Ce lipsește ? Dragostea de neam și de tara ! 

Suntem niste adormiți ai neamului nostru în viață ...dormim pe noi și ne plecam și mai mult și mai mult până când o să ne ajungă fruntea în țărână! 

Ce schimb ? Absolut nimic ,cu gândurile mele nu prea mult dar poate acolo undeva exista cineva care are puterea să schimbam ceva în bine în jurul lui ,sper că nu vă ezita să o facă !

Să dea o masa calda unui om în nevoie,să plătească niste medicamente altcuiva ,să consulte și să trateze gratuit pe cineva,să mângâie fruntea cuiva care plânge,să sune pe cineva că altcineva să aibă un adăpost asupra capului și un loc de munca ....să apere o femeie și un copil maltratat ,să nu rămână indiferent la nevoile celor din jur !

 Asta putem face! Fiecare dintre noi  ! 



Niciun comentariu: