vineri, martie 18

WESTFALIA VIA TRIANON : ROMANIA ESTE VINDUTA FARA REMUSCARI .SE VA MERGE LA BRASOV CU VIZA DE INTRARE......







Situaţia tensionată dintre România şi Ungaria a ajuns într-un punct critic. Ambasada României la Budapesta a transmis guvernului Ungariei un memorandum în care tranşează problema Ardealului o dată pentru totdeauna: „În mod cert, Ardealul nu este al Ungariei. Dacă ţara dumneavostră nu este pregătită să ofere un preţ decent pentru Ardeal, din acest moment nu mai avem ce discuta pe această temă.”

Premierul Viktor Orban a făcut primul pas către soluţionarea paşnică a acestei situaţii şi a răspuns prompt: „Ne pare rău că Bucureştiul vede lucrurile astfel. Maxim două miliarde de euro, asta e tot ce putem să vă oferim pentru Ardeal. Nu fiţi jidani, că suntem şi noi într-o situaţie financiară destul de dificilă, chiar nu avem mai mult. De aceea, vă propun să rămânem în limitele decenţei: Ardealul e de o sărăcie rară şi chiar nu face mai mult de două miliarde. Gândiţi-vă că la banii ăştia ne luăm Croaţia şi primim gratis o ieşire la mare.”

Evident, Ministerul Afacerilor Externe din ţara noastră a luat atitudine şi a transmis un mesaj de indignare către Budapesta: „Ne simţim de-a dreptul jigniţi de propunerea dumneavoastră! Ardealul valorează cel puţin patru miliarde de euro, dar nici nu am cerut atât, că suntem oameni civilizaţi şi nu ne place să ne ţigănim. Daţi trei miliarde de euro şi să-l stăpâniţi sănătoşi!”

sursa:http://www.timesnewroman.ro/life-death/4144-negocierile-pentru-ardeal-continua-ungaria-a-facut-o-oferta-dar-romania-tine-de-pret.
ESTE UN PAMFLET ! Problema insa ramane, caci in pamflet se negociaza iar in REALITATE SE DA FOC SIMBOLURILOR ROMANESTI!
ASA CA, MA GANDESC CARE E MAI GRAV PAMFLETUL SAU REALITATEA?!

Nobilii conducatori au luat-o razna vand tara ...BA VOI V-ATI TAMPIT?
ARDEALUL E AL NOSTRU!
ROMANI TREZITI-VA ,AZI SE VINDE ARDEALUL,MAINE NE VINDE SI PE NOI BUCATA CU BUCATA !
VRETI LA MUNTE?
-DA...?!AVETI VIZA??
BRASOVUL IN CONDITIILE ASTEA NU VA MAI FI LA NOI IN TARA...
VRETI LA MAMA LA TARA LA TARGU MURES?
- DA...?! AVETI VIZA?

ROMANIA TINE LA PRET?! SA NE IA NAIBA DE FRAIERI CA PERMITEM...

AM RASPUNS TOT CU UN PAMFLET, DAR CARE USTURA AL DRACU DE TARE SI LA AUZ SI LA SUFLET PENTRU CA ARDEALUL E AL NOSTRU SI NU AL LOR !
SI MAI STIU CA, NU OAMENII DE RAND VOR ASTA PENTRU CA EI TRAIESC DE O VIATA ACOLO CI MAI MARII LOR CARE SLUJESC ALTOR INTERESE DECAT BUNASTAREA CETATENILOR!
DE ACEEA, A NU SE INTELEGE CA FAC URA DE RASA,DEPARTE DE MINE GANDUL,EU DOAR INCERC SA DAU "CEZARULUI CE ESTE AL CEZARULUI" PRIN CEEA CE VA URMA IN RANDURILE DE MAI JOS!

Prin Pacea de la Westfalia se prevedea recunoasterea egalitatii între state pe baza suveranităţii lor egale.
Balanţa de putere-instrument al relaţiilor internaţionale prin care se urmăreşte stabilitatea prin limitarea conflictelor şi a extinderii lor.
Marchează finalul războiului de 30 de ani ( 1618-1648) şi libertatea ţărilor de jos după dominaţia habsburgică în Europa.
Tratatele westfalice semnate la Munster şi Osnabruck semnalează un set de caracteristici ale sistemului internaţional precum:
*statele deţineau atributul suveranităţii definită ca fiind capacitatea şi dreptul unui actor de a-şi defini propriile interese, de a închega unitar politica sa externă şi internă conform acestor interese , de a se constitui în singurul factor de decizie privind traiectoria şi strategia sa de acţiune în sistemul internaţional.
Tratatul de la Trianon a fost semnat la data de 4 iunie 1920 între Puterile Aliate învingătoare în primul război mondial și Ungaria, în calitate de stat succesor al Imperiului Austro-Ungar, stat învins în primul război mondial. Tratatul a fost semnat în Palatul Marele Trianon de la Versailles de către 16 state aliate (inclusiv România) pe de o parte și de Ungaria de altă parte.
Tratatul a fost semnat pentru a stabili frontierele noului stat Ungaria cu vecinii săi Austria, Regatul Sârbilor, Croaților și Slovenilor (stat devenit ulterior Iugoslavia), România și Cehoslovacia. Tratatul de la Trianon a făcut parte din seria tratatelor încheiate la finalul Primului Război mondial, celelalte fiind tratatele de pace încheiate de Puterile Aliate cu Germania (la Versailles la 28 iunie 1919), cu Austria (la Saint Germain en Laye la 10 septembrie 1919), cu Bulgaria (la Neuilly la 27 noiembrie 1919), și cu Turcia (la Sèvres, semnat la 4 iunie 1920 și repudiat apoi, fiind înlocuit cu tratatul de la Lausanne).
Tratatul este divizat în patru părți. Prima parte include Pactul Ligii Națiunilor (parte comună pentru toate tratatele de pace încheiate după primul război mondial).
Partea a doua (articolele 27-35) definește frontierele Ungariei cu statele vecine. În principiu, acestea sunt actualele frontiere ale Ungariei. Frontiera româno-ungară este descrisă în secțiunea a doua a articolului 27 (traseul actualei frontiere între România și Ungaria).
În principiu, Tratatul consfințea includerea teritoriului Croației-Slavoniei (partea de nord a Republicii Croația) și Voivodinei (inclusiv treimea de vest a Banatului) în cadrul Regatului Sârbilor, Croaților și Slovenilor, a Slovaciei și Ruteniei (azi Republica Slovacia și Regiunea Transcarpatia din Ucraina) în cadrul Cehoslovaciei, a Transilvaniei și părții răsăritene a Banatului în cadrul României și a Burgenlandului în cadrul Republicii Austriei.
Partea a treia (articolele 36-78) intitulată "Clauze politice pentru Europa", conținea o serie de clauze privind, pe de o parte cadrul bilateral al relațiilor dintre Ungaria și statele vecine, recunoașterea unor clauze politice privind anumite state din Europa (Belgia, Luxemburg etc.), dispoziții referitoare la cetățenie, protecția minorităților naționale.
Partea a patra (articolele 79-101), intitulată "Interesele Ungariei în afara Europei" conținea prevederi referitoare la renunțarea de către Ungaria la tratatele încheiate de către Dubla Monarhie cu Maroc, Egipt, Siam (Thailanda de azi) și China.

La 28 octombrie 1918, la Praga a fost proclamată o republică comună a cehilor şi slovacilor. Croaţia a intrat la 30 octombrie în componenţa noului stat al sârbilor, croaţilor şi slovenilor, devenit în 1929 Iugoslavia.

Românii din Transilvania s-au pronunţat pe 1 Decembrie 1918, în Marea Adunare de la Alba Iulia, pentru unirea cu România, saşii transilvăneni şi şvabii bănăţeni alăturându-se acestui pas câteva luni mai târziu.

La negocierile privind condiţiile de armistiţiu se stabilise că întregul teritoriu al Ungariei, cu excepţia Croaţiei şi Slavoniei, vor rămâne sub administraţie ungară. Ce-i drept, guvernul Karolyi a recunoscut noile state ceh, polonez şi sud-slav, dar nu şi declaraţia de independenţă a Consiliului naţional slovac, nici memorandumul de la Arad al Consiliului naţional român, ambele din octombrie 1918. În schimb, liderilor slovaci şi români le era oferită doar autonomie sub administraţie ungară până la un viitor tratat de pace.

În anii 1930, elevii din Ungaria trebuiau să îşi înceapă ziua de şcoală cu următoarea rugăciune, în care se cerea restaurarea Ungariei Mari: "Cred în Dumnezeu, cred în patrie, cred în adevărul veşnic al lui Dumnezeu, cred în renaşterea Ungariei".

În întreaga Ungarie steagurile au rămas coborâte în bernă până în 1938, când, după apropierea regimului Horthy de Germania nazistă şi Acordurile de la Munchen, s-a ajuns la primul arbitraj de la Viena, prin care ţinuturi slovace au fost redate Ungariei, iar în 1939 şi Ucraina carpatică.
Dictatul de la Viena (al doilea arbitraj de la Viena) din 1940 a dat înapoi Ungariei 44.000 kmp, adică părţile de nord şi est ale Transilvaniei şi Ţinutul Secuiesc. După al Doilea Război Mondial, prin Tratatul de Pace de la Paris, toate ţinuturile au trebuit restituite Slovaciei, respectiv României.




SI ASA TREBUIE SA RAMANA!!









sursa:http://www.timesnewroman.ro/life-death/4144-negocierile-pentru-ardeal-continua-ungaria-a-facut-o-oferta-dar-romania-tine-de-pret.
http://www1.romanialibera.ro/exclusiv-rl/documentar/trauma-ungariei-90-de-ani-de-la-trianon-187822.htm
http://ro.wikipedia.org.

2 comentarii:

Anonim spunea...

timesnewroman.ro este un site pamflet si trebuie tratat ca atare:)

ADYSURRY spunea...

De acord insa problema ramane!:)p