luni, octombrie 3

INTRE PURGATORIU SI INFERN PE SAUA LUI "AL-KHASMA"















Intre planificari,printari si alergatura am gasit un ragaz sa citesc si politica externa....
Voi incepe cu o mica incursiune religioasa-Pildele lui Solomon fiul lui David.


"22. «Pâna când, prostilor, veti iubi prostia ? Pâna când, nebunilor, veti iubi nebunia ? hei voi, nestiutorilor, pâna când veti urî stiinta ?

11. Daca-ti spun : «Vino cu noi, sa ne punem la pânda, ca sa varsam sânge, sa întindem curse fara cuvânt celui neprihanit.
12. Sa-i înghitim de vii ca locuinta mortilor, si întregi, ca pe cei ce se coboara în mormânt. Ps. 123, 2-3.
13. Sa punem stapânire pe tot felul de lucruri scumpe, sa ne umplem de prada casele noastre,

Pentru ca.. Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a sugerat duminică "o soluţie simplă" pentru reglementarea conflictului israeliano-palestinian, care prevede ca "fiecare să se întoarcă acasă la el"

Eee ,da asta imi aminteste de unele rude care vin si uita sa mai plece la ele acasa,ca deh..papa bun pe "moca".

Nu,nu cafeaua...gratis!

"Dacă cei care susţin regimul sionist vor să rezolve situaţia, soluţia este simplă. Fiecare să se întoarcă acasă la el", a declarat Ahmadinejad, în cursul unei conferinţe internaţionale la Teheran, în timp ce ONU discută cererea de aderare a unui stat Palestina. "Oameni sărmani au fost aduşi în Palestina cu promisiunea că li se va asigura securitatea şi locul de muncă, în timp ce palestinienii au fost transformaţi în refugiaţi. Acum, palestinienii trebuie să se întoarcă acasă la ei şi ceilalţi să revină de unde au fost aduşi", a declarat preşedintele, aplaudat de asistenţă. Ghidul Republicii islamice Iran, Ali Khamenei, a declarat cu o zi înainte, la aceeaşi conferinţă, că orice plan care duce la divizarea durabilă a Palestinei "este inacceptabil". El a calificat din nou Israelul drept "tumoare canceroasă" şi "ameninţare permanentă" pentru regiune, aşa cum face la toate intervenţiile sale pe această temă. Conferinţa internaţională privind Palestina, care s-a deschis sâmbătă la Teheran, reuneşte oficiali parlamentari din circa 20 de ţări, precum şi personalităţi palestiniene, ca liderul Hamas, Khaled Meshaal, sau cel al Jihadului Islamic, Ramadan Abdallah Shellah."

Casa cui o fi nu prea se stie pentru ca se bat de prea mult timp pe ea.

Pe de alta parte Leon Panetta considera ca :"Israelul este din ce în ce mai izolat în Orientul Mijlociu".

Panetta a declarat că nu are prea multe îndoieli cu privire la faptul că Israelul îşi menţine superioritatea militară. "Dar problema este dacă e suficient să-ţi menţii avantajul militar, dacă eşti pe punctul de a te izola pe arena diplomatică", a adăugat Panetta, adresându-se jurnaliştilor la bordul avionului care îl conducea în Israel în cadrul unui turneu în Orientul Mijlociu. "În acest moment extraordinar în Orientul Mijlociu, în timp ce se produc atâtea schimbări, nu este bine pentru Israel să fie din ce în ce mai izolat. Şi asta este pe cale să se întâmple", a precizat el. "Cred că pentru securitatea acestei regiuni este realmente important să facem tot posibilul pentru a-l ajuta să-şi refacă relaţiile cu ţări ca Turcia şi Egiptul", a adăugat oficialul american. Panetta are programate întâlniri cu lideri israelieni şi palestinieni luni, înainte de a merge în Egipt, apoi la o reuniune a NATO la Bruxelles, în cursul săptămânii. El a mai afirmat că va exercita presiuni asupra liderilor israelieni şi palestinieni pentru a reveni la masa negocierilor. "Principalul meu mesaj pentru cele două părţi este: nu pierdeţi nimic reluând negocierile", a subliniat el. Secretarul american al Apărării urmează să se întâlnească luni cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, şi cu ministrul Apărării, Ehud Barak, precum şi cu preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, la câteva zile după depunerea cererii de aderare a unui stat Palestina la ONU.


Acum intrebarea care ma macina constant de la declansarea "primaverii arabe" este aceea referitoare la dreptul de proprietate .
Toata lumea se bate pentru toata lumea,tot mapamondul clocoteste pentru teritorii pe care le considera ca fiind bun personal.
Uitam totusi ca acest "BUN PERSONAL" in geografie se numesc teritorii,tari.
Este drept ca mereu s-au ridicat lupte pentru astfel de "Bunuri Personale" ,inca din vechea Elada ,era motiv de mandrie acapararea unui astfel de TROFEU".
Insa ma gandesc ,ca in epoca in care folosif tot felul de instrumente aI-CEVA, aI-CUMVA, aI-POD, aI-MANSARDA , DIN ASTEA cu sau fara android de serviciu,suntem capabili sa generam concepte rationale despre ce inseamna "BUNUL PERSONAL".

Tot Occidentul se vaita, ca Orientul se prabuseste si ca este gata sa il traga si pe el in acelasi dezastru. Pai atunci nu ar fi mai bine sa slabeasca fraiele ,inainte ca "Al Khasma" sa ii arunce din sa?
Europa se vaita,vai,vai Occidentul,Orientul se prabuseste,si noi ne ducem la vale.. La vale sau la deal naiba stie,cert e ca acum ne preocupam mai mult de influenta rroma asupra natalitatii .
Bulgaria se bate in tiganeste,noi facem reclame cu tenta xenofoba, dar e binee..toata lumea e in criza!

-CE FEL DE CRIZA? -Ramane sa aflam ce fel de criza "ne paste",in conditiile in care suntem al naibii de saraci,de batuti de vremuri si de taxe impuse,de razboaie si crize umanitare .

Am reusit ca din cauza inclestarii noastre globale sa facem sangele de prunc sa curga in rauri,am reusit sa sapam santuri de sange pana in adancul fiintei omenesti si de acolo in abisul lui Dante,etc,etc...

Vai noua,rasa umana hulpava asemeni hienelor necrofage ...

Strigam acasa cand deja am distrus tot ce putea sa insemne acasa. Vrem pace cand noi insine suntem prea rai si prea disperati sa putem tine cont de acest concept. Indiferent ce strigam,ce iubim sau ce limba vorbim suntem supusi prostiei asumate ce naste monstrii de care si demonii se mira....

Traim un purgatoriu etern cu false sperante de mantuire..


Pe data viitoare,



sursa:http://www.scribd.com/doc/39521477/Pildele-Lui-Solomon http://www.mediafax.ro/externe/ahmadinejad-propune-o-solutie-simpla-pentru-conflictul-israeliano-palestinian-fiecare-sa-se-duca-acasa-la-el-8833152/ http://ro.wikipedia.org

Niciun comentariu: