joi, august 11

ANARHISMUL,HOBBES SI LUPTA IMPOTRIVA A TOT SI A TOATE...

















CE ESTE ANARHIA?
Anarhismul este denumirea unei filozofii politice sau denuminarea unui termen generic pentru un grup de concepții de natură filozofico-politică, care sunt mai mult sau mai puțin legate una de alta, derivat din cuvântul din limba greacă veche an-archos, care s-ar traduce în limba română prin expresia fără conducere sau fără conducători. În sensul cel mai general, "anarhismul este convingerea fermă că toți conducătorii sunt în ultimă instanță opresivi și, ca atare, trebuie eliminați/înlăturați.
Deși aparent divergent sau inconsistent, dar o persoană care este un teoretician și/sau un practician al anarhiei, refuzând autoritarea politică , poate totuși crede în conducerea bazată pe voluntariat.
Anarhismul nu neagă ordinea, ci legile așa cum au fost făcute de om pentru guvernarea unor mase mari de alți oameni. Anarhiștii susțineau că refuzul lor față de constituții și guverne nu inseamnă promovarea “fărădelegii”. Ei susțineau că justiția reală este naturală, inerentă, și se va afirma prin dezvoltarea liberă a "socialității" omului: înclinația lui naturală (atunci când nu este închistată de legi) de a trăi pe baza principiilor și practicilor de "ajutor reciproc". Tocmai pt că se bazează pe trei principii simple și universale (libertate, egalitate și ajutor reciproc), anarhismul a fost îmbrățișat in Vest, Est, Nord și Sudul politic, dar și în artă (poezie, proză, teatru, pictură și grafică etc.). Anarhismul are o influență predominantă în multe mișcări politice contemporane, inclusiv în campaniiile împotriva brutalității poliției, pedepsei capitale, în mișcările pentru drepturile homosexualilor,drepturile animalelor, vegetarianism, dreptul la avort, abolirea penitenciarelor, legalizarea marijuanei etc..

CE ESTE ANARHIA CAPITALISTA?

narho-capitalismul este un curent în gândirea politică, dezvoltat în a doua jumătate a secolului XX, în special în urma muncii unor teoreticieni proeminenți, precum Murray Rothbard, reprezentant al Școlii Austriece, sau economistul David Friedman, fiul laureatului Nobel pentru economie, Milton Friedman.

Doctrina anarho-capitalistă propune eliminarea statului, și înlocuirea lui completă cu piața liberă; funcțiile obișnuite ale statului (represiunea contra criminalilor, justiția, armata, etc.) vor fi oferite de agenții pieței libere.

Anarho-capitaliștii doresc o societate bazată pe acorduri voluntare și pe schimburi voluntare de proprietăți și servicii. În același timp, ei recunosc și acceptă filantropia ca pe un act natural, cu condiția ca intenția să fie voluntară, fără constrângeri. Anarho-capitaliștii cred că singura cale morală de a obține o proprietate (fie ea bani, bunuri de consum, pământ, sau bunuri de capital) este prin comerț liber, cadou, sau prin transformarea prin muncă a unei proprietăți ne-deținute de nimeni, și în nici un caz prin agresiune sau fraudă.

În plan economic, anarho-capitaliștii îmbrățișează doctrina laissez-faire. În schimb, capitalismul contemporan este considerat de Rothbard un "capitalism de stat", ce se bazează pe un parteneriat între întreprinzători și guvern, acesta din urmă folosind mijloace coercitive pentru a controla piața liberă în favoarea diverselor grupuri economice sau sociale.

Respingerea statului și a tuturor instituțiilor sale pornește de la premisa că statul deține un monopol asupra utilizării forței, pe care îl folosește pentru a-și deposeda cetățenii de proprietățile lor (prin impozitare sau expropriere), pentru a purta războaie, pentru a favoriza unele grupuri pe cheltuiala altora ori pentru a crea o clientelă politică dependentă, întreținută din impozite.

CINE ARE DE SUFERIT DIN ASTA ,STIM CU TOTII..

Un mesaj postat miercuri pe site-ul Shumukh al-Islam îi sfătuieşte pe jihadişti să se "infiltreze în forumurile britanice, pe Facebook şi Twitter", cu sloganuri eficiente precum "Suntem toţi Mark Duggan", o referire la bărbatul împuşcat de poliţia londoneză, al cărui deces a fost la originea violenţelor.

"Ceea ce se întâmplă în prezent la Londra este o ocazie pentru mujahedini să se mişte şi să schimbe liniile foarte uşor", scrie Abu al-Harith al-Qandahari.

SI..

Twitter a refuzat să acţioneze pe cont propriu împotriva infractorilor. Un purtător de cuvânt a declarat că o postare anterioară pe blog, în acest an, cu privire la acest subiect, este, în continuare relevantă. "Obiectivul nostru este să-i conectăm pe oameni oriunde, la ceea ce este cel mai important pentru ei. Pentru ca acest lucru să se întâmple, libertatea de exprimare este esenţială", se arată în acest mesaj, citat de publicaţie.

"Unele postări pe Twitter pot facilita o schimbare pozitivă într-o ţară reprimată, altele ne fac să râdem, iar altele pur şi simplu înfurie o mare majoritate a utilizatorilor. Nu vom fi întotdeauna de acord cu ceea ce oamenii aleg să posteze pe Twitter, dar lăsăm informaţia să curgă, indiferent de ce părere putem avea despre conţinut", continuă mesajul.

Aceste infromaţii survin în contextul în care autorităţile guvernamentale au însărcinat serviciile speciale în domeniul telecomunicaţiilor să-i detecteze pe liderii şi instigatorii revoltelor, care utilizează mesaje instantanee criptate, pe telefoane de ultimă generaţie BlackBerry, pentru a evita detectarea.

Experţi de la Staţia de Interceptare Cheltenham, din cadrul Cartierului General pentru Comunicaţii al Guvernului (GCHQ) acţionează, împreună cu Scotland Yard, pentru a prinde sute de infractori, suspectaţi de plănuirea unora dintre cele mai importante jafuri. În prezent, ei urmăresc comunicaţii pe Internet şi telefoane mobile care organizează revoltele. Această situaţie survine în paralel cu solicitări tot mai insistente ca Twitter să fie închis, având în vedere rolul-cheie pe care l-a jucat în mobilizarea jefuitorilor implicaţi în revoltele din Londra.

SA VEDEM SI CEVA NOUTATI CHIAR DE PE SITE..site pe care mai nou nu te poti inregistra decat cu invitatie din partea membrilor existenti..
Securizand astfel accesul poti intra pe forum pe adresa :www.ansar1.info

Brigăzile Tariq bin Ziyad pentru Jihadul Electronic - a atacat mai multe computere anul trecut. "De la moartea lui Osama ben Laden, Al-Qaida a cerut nu numai comiterea unor acte individuale de terorism, ci şi demararea unui jihad cibernetic", arată documentul.

Experţii apreciază că sunt mii de site-uri care au legătură cu terorismul, iar "câteva zeci au o mare influenţă şi sunt frecventate de terorişti", precizează documentul.

"Folosirea reţelelor sociale şi a site-urilor de partajare a înregistrărilor video este ceva obişnuit. Au fost numeroase încercări ale teroriştilor şi grupărilor extremiste de a «invada» Facebook", continuă documentul.

"Teroriştii folosesc tot mai mult tehnologia online, inclusiv Google Earth şi Street View, pentru planificarea atacurilor", a declarat ministrul britanic.



IATA CE AM GASIT PE SITUL:http://www.haqislam.org/tariq-bin-ziyad/

"SPUNEA" CINEVA:

**eky
May 11, 2011 at 9:15 pm
assalamualaikum

I was in spain for 10 days last week…
I am inspired by the story of Tariq bin ziyad and by the islam era in Spain at middleage to visit spain…
I saw there is no more islamic in spain at this moment. they (spanish kingdom after the reconquista) have burned all islamic site and islamic tradition.
they builded church in to all where old mosques were.

but its ok for me. Because Islam will be rule again in Europe not just spain without any war but with their european generation. Insya Allah"


DIN BLOG IN BLOG,DIN SITE IN SITE AM DAT PESTE: http://www.themwl.org/conf/CommonPages.aspx?ID=2

"Lumea musulmana"-Conferinta grupul de cercetare.

Oricine poate descarca pdf-urile ce contin tematicile abordate in cadrul conferintei.
Acestea abordeaza problematici ca:
*lumea islamica probleme si solutii.
*Discutii asupra unitatii tinerilor musulmani de pretutindeni.
*Despre drepturile de gardian si indatoririle ce revin(gardian al religiei ).
*Platforma modelului de reforma a Islamului,etc..

Conform cuvantului de sfarsit din cadrul conferintei accentul s-a pus pe necesitatea constientizarii legii islamice precum si preocuparea pentru pericolul fractionarii religioase ce duc la slabirea unitatii islamice.

ASTA IN TIMP CE IN EUROPA ESTE HAOS..

"Ce spun “ideologii” miscarilor de strada? – “Inchisorile sunt suprapopulate? Ce-o sa imi faca? Imi vor da ordin de restrictie? Pot sa traiesc cu asta. Voi continua sa fac asta in fiecare zi pana voi fi prins.” Asta e strigatul celor care nu mai au nimic de pierdut, desi sunt abia la inceput de drum. E urletul celor care nu mai au nicio asteptare. In cati dintre noi (voi) se regaseste aceasta stare de spirit?"

DESPRE CARE STARE DE SPIRIT VORBESTE OARE ACESTA?

“In timp ce bata poate fi folosita in locul conversatiei… Cuvintele isi vor pastra intotdeuna puterea. Cuvintele ofera mijloace intelesului si, pentru cei ce asculta, enuntarea adevarului. Si adevarul este ca… e ceva teribil de gresit in legatura cu aceasta tara, nu-i asa?

Asprimea si nedreptatea, intoleranta si asuprirea. Acolo unde odinioara aveati libertatea de a va opune, sa ganditi si sa vorbiti dupa cum credeati de cuvinta, acum aveti cenzori si supraveghere, obligandu-va sa va conformati si cerandu-va supunere. Cum de s-a intamplat asa ceva? Cine e de vina? Cu siguranta ca unii sunt mai responsabili decat ceilalti, iar ei vor fi gasiti vinovati si trasi la raspundere. Dar, adevarul fiind spus, daca ii cautati pe cei vinovati, trebuie doar sa va uitati in oglinda. Stiu de ce ati facut-o. Stiu ca v-a fost teama. Cui nu i-ar fi fost. Razboi, teroare, boli. Au fost miriade de probleme care au condus la coruperea ratiunii voastre si la jefuirea voastra de bunul simt.

Frica a scos ce e mai bun in voi. Si in panica voastra v-ati intors catre noul cancelar. V-a promis ordine, v-a promis pace, iar tot ce v-a cerut in schimb a fost tacuta si ascultatoarea voastra incuviintare.“


CEEA CE INTELEG EU ESTE APLICAREA CONCEPTULUI "Bellum omnium contra omnes," a lui Hobbes.
"The natural state of men, before they were joined in society, was a war, and not simply, but a war of all against all."

ASTA EXPLICA CRIMELE,DISTRUGERILE SI ATITUDINEA "ANARHISTILOR "DIN MAREA BRITANIE.

CONSIDER CA ESTE O REINTOARCERE LA ORIGINI A OMULUI ,CARE NU SE REGASESTE IN LUMEA DIN JUR.
O REVOLTA A INDIVIDULUI IMPOTRIVA TUTUROR ACELORA CARE AU DEVENIT IN VIZIUNEA SA INSTRUMENTE DOCILE ALE LEVIATHANULUI.
LEVIATHANUL FIIND AICI GLOBALIZAREA SI FONDURILE MONETARE,MARILE PUTERI,CONSILIILE DE SECURITATE,ORGANIZATIILE INTERNATIONALE,ETC..

MA INTREB OARE CE CONCEPTIE DE VIITOR AU ?
CUM OARE DORESC EI SA EXISTE CA INDIVID CARE SE PREOCUPA DOAR DE SINE?
SI ASTA CONTRAR FAPTULUI CA FIREA UMANA NU ESTE CONSTRUITA IN MANIERA SOLITARA.
EXISTA TENDINTA NATIVA DE ADERARE LA UN GRUP..
OAMENII SUNT ANIMALE CARE TRAIESC IN HAITA SI CARE ASCULTA ORDINE...DE LA UN LIDER.

EXISTENTELE SOLITARE SUNT DATORATE DOAR EXPERIENTELOR PERSONALE SAU ALEGERILOR UNOR INDIVIZI.

EXEMPLU:
*NICI CEI CONDAMNATI LA INCHISOARE NU TRAIESC INDEPENDENT DE ALTII,EI TOTI SE REGASESC CONECTATI LA O CELULA-COLEGUL/COLEGII DE CELULA/-GARDIANUL-PENITENCIARUL CA SI INSTITUTIE MENITA SA IZOLEZE INDIVIDUL DE CELULA MAMA-SOCIETATEA.

ANARHISMUL DIN MAREA BRITANIE DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE ESTE O INCERCARE DE IZOLARE FORTATA ,PRIN FORTA BRUTA A INDIVIZILOR DE CELULA MAMA.
ESTE DE FAPT O PEDEPSIRE A TUTUROR CELOR CARE NU SE OPUN STARII DE FAPT-DE ELEMENT AL CELULEI MAMA-SOCIETATEA.

ESTE CA SI CUM GALBENUSUL UNUI OU IA LA BATAIE ALBUSUL CA IL TINE PRIZONIER IN COAJA...


pe data viitoare,



SURSA:http://www.mediafax.ro/externe
http://www.realitatea.net
Voxpublica.realitatea.net
http://www.google.ro/imgres?imgurl=http://www.poze-haioase.

8 comentarii:

Simo spunea...

Cred ca , vrand-nevrand polii isi schimba pozitia,asa si oamenii.Sunt era si ere.Odata cu schimbarea unei anumite perioade de timp apare si schimbarea omului.Si nu este vorba neaparat de o schimbare ci de o "intoarcere' la origini,intoarcerea unui cerc...

ADYSURRY spunea...

schimbare catre ce si in ce?
cerc..ce cuprinde acest cerc?
E o autodistrugere repetitiva.

Anonim spunea...

Se spune ca ... legea este o bariera pe sub care trec cateii , peste care sar dulaii si la care opresc boii . Tipii care nu accepta anumite lucruri nedrepte, din lumea in care traiesc , sunt chiar "anarhisti " ? Felicitari pentru material !
Ionel

ADYSURRY spunea...

Daca ar fi asa eu as fi considerata "arhista"-sefa!! =))
Lasand gluma la o parte,modalitatea in care au actionat nu aduce beneficii decat celor care se vor folosi de aceste evenimente ca si precedent pentru altele...mai grave!
Multumesc pentru tot!

Anonim spunea...

Anarhistii, Hobbes si lupta … in sine.
Este buna intrebarea, chiar sunt anarhisti ?
Anarhisti sunt considerati, toti aceia care nu sunt de acord cu regimul (in care traiesc), indiferent de regim si oranduire.
Filozofia politica a lui Hobbes, este si astazi de o actualitate vie, zguduitoare, ceea ce denota “ca toate-s vechi si noua toate”.
Din punctul meu de vedere acestia sunt niste “rataciti”, sunt produsul acelei oranduiri la un moment dat, iar azi asistam la destructurarea capitalismului si din pacate nu stie nimeni pe ce “drum” s-o apuce, ce va urma.
Din ce in ce mai multe voci spun ca regimurile sociale ar fi viitorul (vezi China, tarile din nordul Europei, etc). Nu exista nici un cerc, exista doar o spirala ascendenta.
Poate o sa vi se para putin deplasata parerea mea; Toti beneficiaza de pe urma acestor evenimente, fiecare intr-un alt mod. Autoritatile, vor sti pe viitor ce masuri sa adopte, societatea in sine isi va lua anumite masuri de autoaparare, e un avertisment in acelasi timp pentru autoritati, degradarea vietii cotidiene, a cetateanului de rand, lipsa acuta a educatiei, etc.
In incheiere, tot o consideratie personala asumata, la noi, culmea, cei ce ne hotararesc destinele, sunt anarhisti.

ADYSURRY spunea...

Asa este!Multumesc mult de vizita!

Covaliu Florin Sorin spunea...

Sa zicem ca va izbucnii un razboi civil, undeva intr-o tara. Vor prelua puterea, vor darama forma de guvernamant , persoana care conducea statul etc.Isi vor instaura propria dreptate cu propriile legi poate chiar mai departe de concepul de libertate existent inainte de revolutie.Vor cheltuii miliarde si miliarde pentru a instaura forma de libertate dorita dupa care in 20 de ani alti anarhsti vor aparea cu aceeasi dorinta. Punct si de la capat ca intr-un infinit carusel al distrugerii sau al autodistrugerii omenirii.

Covaliu Florin Sorin spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.