miercuri, martie 23

"FOCURI DE ARTIFICII" IN LIBIA,"CASTANELE" ALTORA IN POVESTEA FREGATEI LA MEDITERANA.Şeful statului, Traian Băsescu, a declarat marţi seara, după şedinţa CSAT, că s-a hotărât ca România să participe la aplicarea embargoului din Libia cu fregata Ferdinand şi cu doi ofiţeri de stat major, adică în total cu 207 militari. Pentru această operaţiune ce se va desfăşura pe o perioadă de trei luni în Marea Mediterană, preşedintele a afirmat că este nevoie de o sumă de 4,5 milioane de euro, resursa financiară urmând să fie alocată de Guvern în următoarea şedinţă. „Suntem stat membru NATO, când este o decizie NATO trebuie să găsim resurse. Guvernul va trebui să pună la dispoziţie resurse. În CSAT sunt membri şi ministrul de Finanţe, şi primul ministru, deci trebuie să găsească resurse pentru punerea în aplicare a deciziei CSAT şi pentru respectarea obligaţiilor pe care România le are faţă de Alianţa Nord-Atlantică“

"Ar fi bine să nu dăm impresia că suntem nepregătiţi a înţelege lucruri elementare.
Marii beneficiari ai resurselor petroliere din Libia sunt Italia, Franţa, Marea Britanie şi SUA. Nu au nevoie de un război pentru a primi ceea ce deja au. Intervenţia este pentru a proteja populaţia de un lider politic care omoară propria lui populaţie. Este bine ca atunci când se vorbeşte despre populaţia din Libia, de interese şi de soluţii să se aibă în vedere că e vorba despre o populaţie cu foarte multe triburi", a spus şeful statului.


"Când nu-ţi cunoşti inamicul, dar te cunoşti pe tine însuţi, şansele tale de victorie sau de înfrângere sunt egale"Sun Tzu în Arta războiului.


Acum inteleg LUPTAM PENTRU PETROL, IN TIMP CE 25% DIN SALARIILE MILITARILOR A MERS LA BUGET?
ACELASI BUGET CARE A CIUNTIT SI PENSIILE CADRELOR MILITARE !

Conform preşedintelui, fregata va efectua în Libia operaţiuni de blocare a oricărei nave suspecte că ar transporta de exemplu armament către Libia. România participă la operaţiuni la solicitarea NATO. Nava va fi gata de plecare în misiune în 30 de zile.
SI NOUA CE DRACU NE IESE?
ASTA INAFARA FAPTULUI CA NE DUCEM ACOLO CARNE DE TUN CU 25% MAI PUTIN LA SALARIU?
AMERICA SE CEARTA CU GADDAFI(Muammar Muhammad al-Gaddafi),ITALIA,FRANTA,MAREA BRITANIE DETIN TERENURILE PETROLIERE SI NOI OPRIM DUSMANII LOR?!
CARE AR FI... CINE?!
DAR ...TOT MA INTREB CE DRACU NE IESE?!
SA FI ALIAT NATO IMPLICA OBLIGATII, INSA PE MASURA CAPACITATILOR NOASTRE.
MA INTREB CUM NAIBA SE FACE, CA PE DE O PARTE SE URLA :-E CRIZAAAAAAAAAA!
SI PE ALTA PARTE SE ALOCA MILIARDE DE EURO DIN BUGET..DECI EXISTA MONCHER! NU E CRIZA?!!!
PE O PARTE SE DESFIINTEAZA SI SE INJOSESTE TOATA ARMIA ROMANA DAR PE DE ALTA PARTE O FOLOSIM SA APERE PETROLUL ALIATILOR!
STIU CA PENTRU PACE SE PORNESC RAZBOAIE SI MAI STIU CA DIN ISTORIE NU SE INVATA NIMIC,INSA CU CE PRET?
OARE NU NE VA FACE ACEASTA PARTASIE, SA PLATIM FOARTE SCUMP DUPA?
EXISTA POSIBILITATEA CA ROMANIA SA DEVINA TINTA RAZBUNARILOR ,A JIHADULUI SI ASTA DOAR PENTRU CA
CINEVA A CONSIDERAT CA ..TREBUIE "să nu dăm impresia că suntem nepregătiţi a înţelege lucruri elementare."
AICI M-A BLOCAT!SI CRED CA SUNT MULTI ROMANI IN SITUATIA MEA !
UITANDU-MA PE HARTA "FOCURILOR DE ARTIFICII" DE LA MEDITERANA, INCERC SA INTELEG CE SE URMARESTE CU POZITIONAREA DEFENSIVA A FREGATEI.

INCEPAND DE LA ZAWIYA SI TERMINAD CU BENGHAZI,(EXCEPTAND AS SIDRAH,RAS LANUF,MARSA EL BREGA,) EXISTA "FOCURI DE ARTIFICII"...

CONSIDER CA POZITIA RUSIEI SI A CHINEI FATA DE CEEA CE SE NUMESTE "CRIZA DIN LIBIA" ESTE SI DE DATA ACEASTA CEA MAI CORECTA.
CU TOATE CA SI IN CAZUL LOR DECIZIA ESTE BAZATA TOT PE INTERESE..


"Împotriva celor ce sunt experţi în arta de a ataca, un inamic nu ştie unde să se apere; contra experţilor apărării, inamicul nu ştie unde să atace. Impalpabil şi imaterial, expertul nu lasă urme; misterios ca o divinitate, el nu poate fi auzit. Astfel inamicul se află la bunul lui plac."Sun Tzu în Arta războiului.
Un comandant britanic a spus ca forta aeriana a lui Moammer Gaddafi "nu mai exista ca forta de lupta", relateaza BBC.

Greg Bagwell a spus ca aliatii pot actiona acum "in impunitate" in spatiul aerian al Libiei si ca exercita o presiune continua asupra fortelor libiene.

"Pazim oamenii nevinovati din Libia si ne asiguram ca sunt protejati in fata atacurilor", a subliniat el.

Fortele internationale au lansat noi raiduri aeriene langa orasul libian Misrata, au declarat martori oculari. Fortele lui Gaddafi initial s-au retras, dar localnicii din Misrata spun ca lunetistii continua sa vizeze civilii, de pe acoperisuri.

Fortele lui Gaddafi au reluat si atacurile asupra orasului de granita Zintan.

Luptele continua, in timp ce liderii occidentali dezbat cine conduce interventia, SUA dorind sa predea comanda NATO.


ADICA SA SCOATA CASTANELE DIN FOC CU MANA ALTORA, SI ASTA IN TIMP CE IN SIRIA DE CATEVA ZILE AU INCEPUT CONFLICTELE!
IN TIMP CE LA IERUSALIM A AVUT LOC O EXPLOZIE A UNUI AUTOBUZ URMATA DE VICTIME ,FAPT CARE L-A DETERMINAT PE BENJAMIN Netanyahu SA ISI AMANE VIZITA LA MOSCOVA.

INTRE MAREA BRITANIE SI FRANTA AU APARUT TENSIUNI, LUCRU CARE I-A DETERMINAT PE AMBASADORII LOR SA IASA DIN SALA DE SEDINTA A CONSILIULUI NORD-ATLANTIC(organ decizitional al aliantei).

IN MINTEA MEA DE VIITOR ANALIST SE NASC O SUMEDENIE DE PRESUPUNERI SI INTREBARI.... (!!!???)

UPDATE: AM AVUT DREPTATE NIVELUL DE ALERTA TERORISTA ISI SE VA SCHIMBA CULOAREA..
REFUGIATIi DIN LIBIA INCEARCA SA SCAPE DE TEROAREA ARMATA.
SIRIA SE CONFRUNTA CU VIOLENTE...
GRUPAREA HAMAS "DA SEMNE DE REVENIRE IN FORTA"...

Pe data viitoare,

sursa:http://www.curentul.ro/2011/index.php/2011032456289/Actualitate/Romania-anunta-trimiterea-fregatei-Ferdinand-in-sprijinul-coalitiei-din-Libia.html
http://www.dcnews.ro/2011/03/romania-executa-planul-nato-privind-libia-fregata-regele-ferdinand-pleaca-in-mediterana/
http://www.epochtimes-romania.com/article.php?article_id=105870
http://www.stratfor.com/.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cum la solicitarea NATO ? NATO nu are inca nici o treaba acolo,asa se spune, abia acum Sua vrea sa predea comanda atacurilor la Nato ! Cita dreptate ai Surry-oara !De aici noua ne iese totul pe nas ! Mircea C

SURRY spunea...

fac si eu ce pot nene mircea!:) mercy.