duminică, ianuarie 30

LECTIA DE SUPRAVIETUIRE "STRATFOR" COLACUL DE SALVARE PENTRU ROMANIA.SAU CUM SA ZARESTI COPACII CAND ESTI IN PADURE!













:Cine este George Friedman si ce este STRATFOR?

Dr. Friedman is the Chief Executive Officer and founder of STRATFOR. Since 1996 Dr. Friedman has driven the strategic vision guiding STRATFOR to global prominence in private geopolitical intelligence and forecasting.
Major television and radio networks such as CNN, Fox News, and NPR frequently invite Dr. Friedman to appear as an international intelligence expert. He and STRATFOR have also been featured in cover stories in Barron’s and in the UK’s New Statesman. Dr. Friedman has been featured in Time Magazine, The New York Times Magazine and The Wall Street Journal. He is frequently quoted in The New York Times, Fortune, Newsweek, USA Today, the International Herald Tribune and many other publications.

A very popular keynote speaker, Dr. Friedman is in high demand at conferences and industry specific events for private organizations and government agencies. Dr. Friedman is frequently invited to speak in countries all over the world, including Turkey, Germany, Poland, Azerbaijan, Australia and New Zealand.

Dr. Friedman received his bachelor’s degree from the City College of the City University of New York and holds a Ph.D. in government from Cornell University.

STRATFOR is a global intelligence company with its headquarters in Austin, Texas.



Romania se zbate prinsa in nisipuri miscatoare...
Toata politichia exarcerbata ,frumos ambalata si mediatizata la maxim nu ne serveste la nimic.
Conform lui George Friedman fondatorul Stratfor ,Romania si-a petrecut "ultimii 20 de ani intr-un interludiu"al istoriei ,in care ar fi trebuit sa ne ridicam de jos,sa ne scuturam "straiele" uitandu-ne in toate directiile cu atentie sa ne alegem calea!
Acest lucru din pacate nu s-a intamplat ,ba mai mult am reusit sa creeam un labirint al nonvalorilor si promiscuitatii,care nu a facut decat sa ne distruga firava imagine pozitiva pe plan extern.

G.Friedman scria despre asta :

" Romania a fost intotdeauna o tara greu de descifrat "
-DE ce?
Pentru ca nu suntem perceputi ca fiind o tara unitara ci mai degraba o tara scindata in 3 regiuni bine delimitate,si anume:
1.-regiunea Carpatica,
2.-regiunea Bucurestiului
3.-tinutul unguresc.

Aici imi permit sa ma indoiesc ca regiunea Bucurestiului poate gestiona celelalte doua regiuni.
Suntem perceputi ca fiind o tara cu o istorie stranie care se cauta pe sine si nu se regaseste.Cum altfel ar putea fi cand inca noi mai practicam ritualuri pagane (dezgropam mortii si le infingem tarusi in inima de frica strigoilor si a altor naluci originare in precrestinism si nu numai).
Pacat ca suntem o tara adormita si delasatoare care isi canalizeaza energia si resursele in directii gresite.
Cu toate ca, ducem o politica pro U.E. nu ne putem nici intregra si nici regasi, in contextul structural al acesteia.
Sa fie oare de vina decadenta U.E? Sau incapacitatea Romaniei de a intelege rostul acestor parteneriate?
Sincer eu cred ca si una si alta...

Romania fiind incapabila de parteneriate ambivalente ,valabile si perfect functionale nu va putea sa iasa din criza social-economica prea curand.
Ghinionul nostru este acela ca, desi detinem tineri pregatiti ,dornici de schimbare si de munca nu ii sustinem ,nu ii motivam ,asigurandu-ne de indiferenta acestora generand un spectacol de PANTOMIMA ATAT INTERN CAT SI EXTERN din care nimeni nu intelege nimic.

De ce?

Pentru ca nu avem, ce spune concret si constructiv,ne "vaicarim" dar continuam sa distrugem tara cu schimbari legislative dezastruoase.
Am distrus industria,armata o decimam si factic si practic fara motiv si fara regrete.Si facem asta considerand ca simpla semnatura mazgalita in cadrul U.E si N.A.T.O. ne ofera siguranta si "viata fara de moarte ",precum si "tinerete fara batranete".Pacat ca,nu constientizam deloc acest aspect,si ne complacem in acest proces al globalizarii menit sa ne distruga apararea si integritatea interna.

George Friedman, defineste astfel, cea mai mare problema a Romaniei:

"Ca sa fii o natiune suverana e nevoie sa ai controlul asupra suveranitatii, a viitorului tau national, a puterii militare si economice pe care o ai. Romanii – si nu numai ei – si-au spus ca, daca sunt membri ai UE si NATO aceste organizatii vor avea grija de ea si ea va fi libera sa se ocupe de alte lucruri. Si cred ca asta e problema: pentru ca eu nu cred ca UE are grija de voi, in mod cert nu cred ca NATO o face, ca v-ar proteja daca s-ar intampla ceva. Traiti intr-o parte foarte periculoasa a lumii in care oricand se poate intampla ceva. Si trebuie sa va dezvoltati institutiile suveranitatii, dar asta se face greu, este scump si nu e tocmai confortabil. In aceasta faza se afla Romania."

Cu alte cuvinte reflectand la situatia noastra interna si la politica externa pe care o sustinem ,ne condamnam la moarte nationala si dezintegrare teritoriala sigura!
Asta in conditiile in care U.E. este in continua "decadenta",iar N.A.T.O deja incepe sa isi piarda din "atotputernicie".

Din tot acest ansamblu slab structurat vad bine conturata pozitia Germaniei care mentine monopolul economic in regiune ,zaresc Franta sigura pe pozitia pe care o ocupa, si nu pot sa nu ii pomenesc si pe cei care vin "galopand "din urma China cu dorinta ei de colonizare omniprezenta ,etc.
Astfel ca in aceste conditii ,in care din pacate nu avem nimic de spus,nu vad cum am putea reusi sa atragem atentia si sustinerea Germaniei sau a Rusiei,in conditiile in care Marea Britanie isi mentine aceaeasi politica de neutralitate?

Referitor la sustinerea Republicii Moldova de catre Romania, nu pot decat sa recunosc ca suntem incapabili de acest lucru,ba mai mult trebuie sa recunoastem ca relatiile diplomatice, au intrat intr-un nedorit proces de dezavuare nedorit.
Din pacate acum se face DIPLOMATIE DUPA HOROSCOP!

Rusilor am vrea noi sa le aratam ca suntem,ca facem,ca vrem,etc dar din cauza pozitiei geostrategice nou dobandite nu cred ca au nici cheful ,nici interesul si nici timpul necesar sa ne asculte!
Intr-un moment de mari schimbari mondiale ,un moment in care N.A.T.O. nu isi mai poate sustine in totalitate partea sa din aliantele facute!
Fara indoiala Rusia ,a stiut si stie foarte bine, cand si unde, sa pluseze ca sa castige ceea ce o intereseaza.Aceasta atitudine i-a conferit un rol deosebit de important in ultima vreme.
Se vorbeste de gaze versus deschidere pe piata europeana si occidentala,specialisti bine pregatiti in cadrul N.A.T.O,si lista poate continua..
Ideea este ca cine detine controlul asupra "Basarabiei" va putea face cartile in acest colt de lume cu deschidere la Marea Neagra.
Unde se afla Romania in tot ceea ce am scris pana acum?!
Posibil deja pe masa negocierilor pentru tragerea la sorti ...pe bucatele!
G.Friedman "invinuieste" Romania ca nu a fost capabila sa isi dezvolte o politica externa pe forte proprii ,care sa ii asigure un cuvant de spus in orice context .
"
Problema este ca, Romania nu si-a creat o politica externa pe cont propriu, ci incearca sa isi creeze una in contextul UE, care nu exista, ci sunt mai multe politici ale mai multor tari, ale caror interese nu coincid cu interesele voastre".

Conform Stratfor ,S.U.A a recomandat sustinerea Romaniei, in conditiile in care U.E este in prezent intoarsa cu spatele la noi.
Gandirea strategica a politicienilor romani este total gresita fiindca se indreapta doar spre puterile Europei.
Acestea nu o vor sustine niciodata pentru progres exceptandu-l pe acela de autodistrugere si continua indatorare.
Aportul excesiv de banci straine a scos Romania de sub controlul Bruxelles-ului,ceea ce imi confirma ca tragerea la sorti deja a a inceput si ca avem de a face cu italieni,austrieci ,turci,arabi,etc.
Va intreb acum la fel cum a facut-o si G.Friedman:
Ati fi dispusi sa renuntam la suveranitate si integritate nationala pentru un trai mai bun?
-90% DINTRE VOI, VETI ZICE DA !
DACA DA ,EU VA REAMINTESC CA, CETATENII CARE NU APARTIN NICI UNUI STAT NU AU DREPTURI!!
SA FIM NOI OARE GATA, SA NE DIZOLVAM TARA PENTRU STATUTUL DE APATRID?!
(CONFERINDU-I CUVANTULUI NOI CONOTATII).

Romania trebuie sa isi construiasca propriile capacitati, dar in acelasi timp trebuie sa aiba relatii bilaterale. Una cu SUA, alta cu Turcia, o mare putere la Marea Neagra. Marele noroc al Turciei este ca nu e membra a UE, altfel nu s-ar fi descurcat atat de bine cum o face acum. Este un potential partener comercial, un investitor, un hub energetic, si voi puteti deveni un punct nodal energetic prin proiectul AGRI, iar Azerbaidjanul este puternic influentat de Turcia. Conceputul cooperarii la Marea Neagra are sens, iar in acest context, Turcia este o mare putere, nu mai e Turcia de acum 10 ani. O orientare a Romaniei in aceasta directie, fara sa se neglijeze UE, ar fi foarte buna"

Pai daca este asa nu considerati ca este timpul sa ne oprim din dansul tampit si cretin de-a admiratorul U.E.si N.A.T.O?

In opinia mea ar trebui sa facem cam asa:

1.reanalizam situatia armatei pe care deja am distrus-o,decimat-o ,umilit-o si dezintegrat-o inutil si prosteste.
Oprim disponibilizarile .
2.Punem taxe si impozite pe averile bogatasilor ,sume pe care le alocam sistemului militar intern.
3.Motivam tinerii sa se specializeze si sa ramana in tara pentru a ajuta la relansarea economica,strategica si politica .
4.Stabilim norme de minim si maxim al veniturilor care asigure decenta traiului .
5.Desfiintam comisioanele ,cota parte la proiecte,investitii si incet, incet incepem sa devenim ceva,apoi cineva,realizand pe termen lung un sistem de aparare fiabil cu specialisti si oameni motivati precum si o economie firava dar bine ancorata care sa promita.
6.Dezvoltam politici externe adecvate scopului comun si mentinem cu grija relatiile bilaterale dintre tari.

Comunista ideologia?!

Vi se pare doar, dupa prea multa libertate si democratie prost inteleasa si aplicata!

Ca sa devenim vizibili ca stat unitar pe harta globului pamantesc ,trebuie sa fim vizibili pentru noi insine !
Din pacate noi speram la dialogul romano-rus pe care nu stim ,nici sa-l initiem ,nici sa il sustinem .
Rusia are cam tot ceea ce si-a dorit acum:
-detine comunitatea Belarus-Kazahstan-Rusia.
-si-a imbunatatit pozitia in Kirghistan si Tadjikistan
-si isi doreste "Basarabia"(Rep.Moldova").

Daca noi vom fi capabili sa sustinem Basarabia intr-un mod care care sa ii asigure dependenta de Romania atunci Rusia,Germania,S.U.A.se va interesa subit si "pozitiv "de noi.
ASTA DACA VOM STI SA BEM CUM SI UNDE TREBUIE VODKA,DAR MAI ALES CU CINE,SI NU IN ULTIMUL RAND VORBIND SI MOLDOVENESTE LA CHISINAU!

Inegalitatea de putere se simte in ceea ce ne priveste ,pentru ca vrem sa fim ascultati, dar nu gasim pe nimeni interesat sa o faca !
Daca nu vom tine cont de Republica Moldova si de nevoile sale,daca nu vom fi capabili sa incheiem propriile noastre coalitii functionale ,ne vom teme vesnic de Rusia,de Turcia, care nu face nimic altceva decat sa ne ameninte cu "REVERTIREA".(acest lucru este valabil tuturor tarilor arabe care urmaresc aceasta .)
Si atunci ma intreb:
Daca vom ajunge pasalic turcesc, atunci pentru CE MAMA DRACU AU MAI MURIT AMARATII AIA DE TINERI IN 1989?
Cat despre martirii pentru credinta, ai neamului romanesc.. nici nu vreau sa completez din rusine si groaza !
Lectia pe care vrem sa o aplicam,sau pe care ar trebui intai sa o invatam,constientizam si dupa aplicam este grea,pe termen lung si necesita daruire lipsita de interese obscure.

Stiti care este pericolul pe care il reprezentam pentru marile puteri?

Va voi raspunde cu un banc haios, dar trist, deoarece il aplic din pacate situatiei tarii mele -Romania.

Pe gardul unei case era scris: "Atentie caine Rau !"
pe strada goala mergea un caine mare si fioros,plin de el ..
Uitandu-se in stanga in dreapta zari afisul,isi spune in sine :
-Cine poate sa fie mai rau ca mine?!
Intra in curte zdrobind poarta si striga:
-Care esti ma ala asa caine rau,iesi sa te vad!
De nicaieri aparu un catelus,mititel si dragut,pieptanat care facea multa galagie..
Cainele fioros il intreba ,vazandu-l ca impietrise de frica:
-De ce esti ma tu caine rau?Ce stii sa faci?
-Sunt caine rau ca nu PAP TOT DIN FARFURIE!


Pe data viitoare dragi romani,


Sursa:http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8042524-video-george-friedman-fondatorul-stratfor-romania-terbuie-invete-fie-mai-periculoasa-pentru-exista-fie-risc-pentru-rusi-germani-dece-nu-americani.htm?cfat=
http://www.stratfor.com/authors/dr_george_friedman

4 comentarii:

virusverbalis spunea...

Scrisoarea unui terorist arab catre seful sau :_____ Zalutam rezbekt vechi, Jefu. Aderizat România cu bomba la valiza ascuns, tregut fara broblem control la aerobort. Pastrat dolar american blestemat, bentru construit aigea bomba, dat jumadate la taxi, jumate furat tigan din buzunar. Indalnit frate Ahmed, batron magazin, ajudat la mine..Discutat cu el la cafenea plan bomba, consumat egler broaspat, intoxicat cu zalmonel,noi ajuns la sbital, doctor roman durut la popou, noi luat popou fok.. Jefu, gu bomba praf antrax nu putut facut la România ,cineva furat antrax, deci ingercat plan bomba cu bum-bum...! Mutat apartament frate Ahmed, adus mult frumos aminde de tara mia, fara apa la robinet, geam sparte ca Beirut , tigle kazut la cap cind vind bate. Urmarit PROTV emiziune explozia camion azotat, facut frica la mine! Astia romani are tupeu nu gluma ! Urgent trebuie recrutat, jefu ! Bomba cu azotat mare efect aveam.. Inderesat pilotat avion bentru lovit gladire la roman.Vazut delevizor, aparat zbor MIG brabusit singur in ogor la taran, plus taran roman stricat singur gladire, adormit beat , tigara abrinsa, murit soacra, facut chef mare la ei... Draga Jefu, gineva furat la mine gas pastrat bentru bus la bomba, iar azeara, gind iesit cumbarat baclava, exblodat budelie la barter. Aicia la România , mult cretin! Zbierat, zguibat la sin, cakat be mine de frica! Jefu, ma indorg acasa! Asta romani nu are nevoie de terorism, face singur treaba!

ADYSURRY spunea...

vai de pluta mea A! :)))))

virusverbalis spunea...

Pluta e pe val!Vant in panza!

virusverbalis spunea...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DKbPUzhWeeI