luni, ianuarie 24

DE ZIUA UNIRII ROMANIA E DEZBINATA SI OSTASII SAI IN SUFERINTA !
















AZI DE 24 IANUARIE, ROMANIA PLANGE !
PENSIONARII MILITARI AU REUSIT, SA OBTINA UN LICAR DE SPERANTA !
ADU DOAMNE SOARELE,SI FA-LE DOAMNE DREPTATE !

AM SPUS MEREU CA NU FAC POLITICA,DESI ASTA STUDIEZ LA UNIVERSITATE ,DAR MA VAD NEVOITA SA ADUC VORBA DE ASPECTE POLITICE ATUNCI CAND VINE VORBA DE ONOAREA MILITARILOR .


"Cred că o sărbătoare în care trebuie să privim toţi la istorie, trebuie în primul rând respectată şi trebuie să ne fie un pilon în legătură cu care gândim, pentru viitor. Nimeni nu are secretele viitorului, dar, privind în istorie, trebuie să observăm că marile momente ale istoriei noastre sunt legate de unitate, sunt legate de responsabilitate faţă de momentul pe care înaintaşii noştri l-au valorificat", şi-a început preşedintele discursul.

Încă de la primele cuvinte rostite, şeful statului a fost huiduit de mai mulţi oameni adunaţi în Piaţa Unirii din Iaşi. Aceştia au fluierat şi au scandat "Jos Băsescu!" sau "Hoţii!" pe tot parcursul cuvântării.


24 IANUARIE, A DOUA UNIRE A PRINCIPATELOR

Unirea oficială a ţărilor române Moldova şi Ţara Românească se înfăptuieşte la 24 ianuarie 1859, în timpul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, însă prima intregire a celor trei provincii Muntenia, Ardealul şi Moldova a avut loc în timpul Voievodului Mihai Viteazul, la 1600 la Alba-Iulia.

Astfel, la 24 ianuarie 1859 are loc, de fapt, a doua Unire a românilor, de data aceasta, însă, fără Transilvania şi Basarabia, rămase în continuare sub ocuapaţie austro-ungară şi ţaristă, până la 1 decembrie 1918.

Ziua de 24 ianuarie nu a fost declarată zi de sărbătoare legală, nelucrătoare. Propunerea a fost adoptată în Senat anul trecut, dar nu a trecut însă şi de Camera Deputaţilor.





PS.CELOR CARE SE OBOSESC SA IMI TRIMITA INJURII SI MIZERII PE E-MAIL ,LE SPUN :

-NU AM SA INCHID BLOGUL SI NICI NU AM SA TERMIN CU ARTICOLELE !
-NU MI-E RUSINE CA GANDESC, SCRIU SI VORBESC LIBER DESPRE DREPTATE SI ADEVAR !
-NU SUNT DE VANZARE SI AM UN MARE DEFECT : DETEST JIGODIILE !
-ADMIR CALITATEA UMANA ORIUNDE O GASESC "SADITA" !
MULTUMESC,






Sursa: www.unica.ro
http://www.antena3.ro

2 comentarii:

shogunu' spunea...

Îs curiod de-a mere gheorţoiu' şi la Focşani? După porţia de la Iaşi (cam subţire după gustul meu) n-as prea crede...
La Bucureşti, din cîte-am văst io pe ecrane, s-or adunat mai mulţi decît sperau organizatorii, da tot nu-i destul.
Începe! Io speram să fie frăsuială mai mare astăzi!
Banzai!

Anonim spunea...

Eu, n-am sa injur pe nimeni. E foarte usor sa faci rau, sa faci un bine, e greu ... pentru unii. Astazi TraNicoCeauBasescu, a fost pazit mai dihai decat tezaurul ascuns de la Vatican. Il iubeste poporul.
Astazi, in acesta Zi Simbol a romanilor, eu sunt foarte suparat. Odata, pentru tot si toate cele ce se intampla, iar a doua, tocmai m-a sunat baiatul unui colonel ... colonelul tocmai s-a alaturat armatei ceresti. Cu siguranta toate incercarile vietii de militar activ si de dupa si-au pus, cu siguranta amprenta.
Sunt foarte, foarte abatut, am pierdut un prieten drag, nu-mi revin dupa vestea primita.
Cu siguranta, Romania va supravietui vicisitudinilor acestor vremi. Ea va renaste, cu siguranta cu si fara noi.
Patrie si Onoare !