joi, septembrie 16

CT/AT -UL CAPATA MAI MULTA FORTA CU AJUTORUL NOILOR TEHNOLOGII















Guvernul britanic a apelat la specialisti din diverse domenii in scopul crearii de noi mijloace si tehnologii capabile sa opreasca actele de terorism. Un astfel de gadget nou inventat de catre specialistii britanici este si arma non-letala care opreste o barca de mare viteza ce refuza sa se conformeze somatiilor pazei de coasta.

O echipa de cercetatori din cadrul Defence Diving School de langa orasul Porthsmouth, a inventat o arma considerata pana nu demult imposibila. Misiunea sa? Stoparea instantanee a unei barci cu motor de mare viteza, posibil incarcata cu explozibili, care se indreapta cu viteza maxima spre tinta.

Device-ul Air Launch Running Gear Entanglement System arata la prima vedere precum o bazooka venita din viitor. Arma este compusa dintr o pusca speciala actionata cu aer comprimat care se poarta pe umar si este echipata sa arunce o plasa metalica high-tech pentru distrugerea sistemului de propulsie al barcii cu motor.

“Sa ne inchipuim pentru moment ca suntem in mijlocul Jocurilor Olimpice din Weimouth editia 2012. Iar pe lacul unde se desfasoara intrecerile de canotaj patrunde o barca incarcata cu explozibil pe care teroristii incerca sa o detoneze. In mod normal, nu am putea stopa barca decat impuscandu-i pe cei care o conduc, dar cu ajutorul noii arme non-letale, barca este oprita la timp, inainte de a se intampla vreo tragedie, iar teroristii sunt arestati pe loc. Strategiile bazate pe stiinta si tehnologie ne vor ajuta sa fim mereu cu un pas inaintea teroristilor”, declara Amiralul Lord West din cadrul Brigazii Antiteroriste de pe langa Ministerul Afacerilor Interne din Marea Britanie.

Sursa: BBCNews
www.descopera.ro


Institutul International Israelian de Tactici Antiterotiste avertizeaza ca teroristii pot folosi un “tun” pe baza de microunde capabil sa doboare aeronave. Conform datelor detinute de agentii acestui Institut, teroristii pot construi foarte usor o astfel de arma mortala, deoarece atat componentele necesare cat si planurile de construire se afla postate liber pe Internet.

Dispozitivul artizanal poate trage un puls electromagnetic foarte puternic asupra oricarei aeronave de orice tip provocand o catastrofa de proportii. Avertismentul a venit din partea lui Yael Shahar, directorul Institutului International Israelian de Tactici Antiterotiste. Cercetarile intreprinse personal, au demonstrat ca toate componentele necesare construirii unei astfel de arme pot fi cumparate on-line de catre oricine sau pot fi extrase din gadget-uri uzuale precum camerele de filmat digitale. Armele cu puls electromagnetic (EMP) actioneaza prin crearea si directionare unui camp electric foarte puternic care poate “praji” orice circuit electric aflat in raza sa de actiune. Armatele Rusiei si S.U.A. au dezvoltat deja programe militare care au dus la crearea rachetelor pe baza de EMP, care pot distruge dispozitivele electronice inamice.

Sursa : Daily Mail.
www.descopera.ro

Un studiu britanic a tras un semnal de alarma asupra viitoarelor atacuri teroriste, care in curand ar putea fi coordonate cu ajutorul robotilor.

Profesorul Noel Sharkey de la Univiversitatea din Sheffield a subliniat, intr-o adresa inaintata celor care cauta solutii privind sistemul de aparare din Londra, faptul ca robotii de lupta sau "sistemul automat armat" sunt deja folosite de cateva tari.
“Problema principala o reprezinta industria robotilor, a carei dezvoltare nu poate fi blocata”, a declarat acesta in deschiderea lucrarilor de la “Institutul Serviciilor din Regatul Unit”. “Odata cu aparitia noilor arme pe piata, acestea vor putea fi copiate cu usurinta. Cat timp credeti ca va trece, pana ca grupurile teroriste sa actioneze?” a fost intrebarea adresata de Noel reprezentatilor prezenti la lucrari.
Profesorul a punctat si faptul ca armata Americana utilizeaza in prezent circa 4.000 de roboti in teritoriile irakiene, si zeci de avioane teleghidate care survoleaza atat Irakul cat si Afghanistanul.
Luna trecuta, o racheta trimisa dintr-un avion teleghidat a dus la uciderea unuia dintre liderii Al Qaeda din Pakistan, iar saptamana aceasta, Pentagonul, a prezentat “Crusher-ul”, un camion imens aproape imposibil de distrus, bazat pe un robot de supraveghere.

Profesorul Sharkey nu a dorit sa intre intre in detalii amanuntite, dar spune ca un mic avion cu navigatie GPS ar putea probabil sa fie fabricat cu aproximativ 500 de dolari.

Sursa: foxnews.com


Armata americana a prezentat in premiera un nou tip de pusca de asalt capabila sa traga gloante “inteligente” controlate prin radio. Conform producatorilor XM25, inamicii nu au nicio scapare odata ce au intrat in vizorul acestei arme de foc de ultima generatie.

Pusca de asalt XM25 foloseste cartuse de o conceptie speciala care explodeaza partial in aer dezvalind astfel pozitia soldatilor inamici. Soldatii americani vor fi capabili sa neutralizeze chiar si lunetisti dusmani ascunsi in transee, evitand astfel folosirea bombardamentelor care pot duce la numeroase victime colaterale. Arma de foc este prevazuta cu un dispozitiv laser care determina distanta exacta pana la obstacol. In aceste conditii, soldatul poate trage chiar si la 3 metri distanta deasupra adapostului inamic, deoarece cartusele”inteligente” explodeaza deasupra sau dedesubtul lunetistilor inamici.

Cartusul de 25 mm contine un cip care primeste un semnal radio de la luneta electronica in scopul calcularii cat mai precise a distantei si identificarii tintei.Arma a fost creata special pentru necesitatile tot mai solicitante ale armatei americane.
Avem de aface cu o tehnologie militara indelung asteptata de fortele noastre combatante. Pentru a distruge un bunker cu lunetisti se poate folosi o racheta de tip Javeline care insa costa 86.000 $ bucata. In prezent, aceeasi misiune o poate indeplini un cartus al armei XM25, al carui cost este de doar 33 $ bucata”, declara Douglas Tamilio, inginerul care a creat noul distrugator de lunetisti.


Sursa : Daily Mail
SURSA:http://www.descopera.ro/dnews/4501891-xm25-arma-de-care-nu-te-poti-ascunde.

Niciun comentariu: