vineri, august 27

HONOR ET PATRIA LA RULETA CIUNTIRII

























Dragi cititori cand am dat drumul acestui blog am afirmat ca am sa sprijin mereu cadrele militare, am sa o fac si acum intr-un moment de mare necaz pentru toata armia romana fie ca este in rezerva fie ca este in activitate.
Toata lumea spune ca suntem in criza...CRIZA...DA! CRIZA DE RESPECT,CRIZA DE MORALA SI DE RECUNOASTERE A ADEVARATELOR VALORI.

ESTE VORBA DIN PACATE DE : "o batjocorire si umilire fara limite a militarilor si politistilor rezervisti care au singura vina ca au jurat pe viata sa fie 24 de ore din 24 in slujba natiunii si au respectat si respecta ad-literam contractul lor cu tara."

MAI ESTE VORBA SI DESPRE : "mostra incredibila de batjocorire a stiintei dreptului si, in mod deosebit, a dreptului romanesc cu traditiile si ilustrii lui slujitori."

SURSA: http://www.sindicatulcmd.blogspot.com/

In continuare, va voi face cunoscute cateva cuvinte de o mare valoare sentimentala,un mesaj in care intreaga armata romana se poate regasi...


"“CIURUIŢI” ÎN DEMOCRAŢIE"

Vă rog să mă iertaţi domnilor veterani,
că nu am facut nimic pentru a vă scuti de umilinţele acestei abjecte şi inimaginabile îngenunchieri la care urmează să fiţi supuşi şi dumneavoastră, aceea de a vă deplasa la ghişeele patriei suverane pentru a cere să vă fie recalculată pensia.
Dumneavoastră mai credeţi că de la Patrie nu trebuie să aşteptaţi recompense, chiar dacă aţi fost răniţi sau i-aţi fost devotaţi. Eu unul sunt convins că nu meritaţi acest afront la vârsta la care ţara ar trebui să vă asiste social ca pe adevăraţi eroi. Iată de ce aceste rânduri se doresc a fi un elogiu,pe care cu onestitate vi-l aduc acum când, poate, nu inţelegeţi cu ce aţi greşit atunci când, cu piepturile Dumneavoastră v-aţi opus duşmanului, aţi reuşit deseori să-l invingeţi, iar cei mai dăruiţi şi norocoşi aţi scăpat cu viaţă.Aceştia din urmă mai aveţi incă sentimentul stenic că v-aţi făcut datoria faţă de ţară, şi din motive de neînţeles vi se cere să fiţi solidari şi să cedaţi o parte din pensie patriei nerecunoscătoare.
Ştiu că, din când in când, aţi mers la mai marii ţării să le reamintiţi faptul că unele drepturi nu vă sunt onorate sau că nu mai aveţi bani pentru medicamentele necesare alinării durerilor provocate de rănile din război sau de bolile vârstei.
Mai mult, acum va trebui să vă incolonaţi cuminţi, ca să cereţi să vi se micşoreze pensia ca ţara să supravieţuiască. Jalnică recompensă pentru tot ce aţi indurat in războaie şi in lupta cu regimurile mereu hulpave şi mai nerecunoscătoare faţă de eroi.
Dragi veterani, astăzi, când incă mai puteţi citi aceste rânduri, aş dori să nu fiu patetic, dar cel puţin vă invit să putem impărţi intregul cuvintelor. De ce? Pentru că eroismul şi jertfa Dumneavoastră nu pot fi impărţite, acestea pot fi doar pilde de urmat, de către toţi aceia care mai cred in PATRIE, PATRIOTISM, JERTFĂ şi EROISM.

Dumneavoastră sunteţi legende vii, caractere şi personalităţi care trebuie venerate nu doar ca aducere aminte,nu doar la aniversări, ci ca parte a fiinţei noastre. Dumneavoastră, deseori, fără emfază, spuneţi că aţi plecat pe front, v-aţi făcut datoria faţă de patrie, iar cei care v-aţi mai intors aţi avut tăria să infruntaţi vicisitudinile vieţii, printre care cele mai intolerabile au fost regimul discreţionar comunist, marginalizări, condamnări, uitare şi blasfemie,
iar mai recent, umilinţa de a cere să vi se taie pensia. Tăcuţi, dar demni aţi strâns din pumni,
v-aţi refăcut rândurile impuţinate de gloanţele duşmane sau de infamia comunistă şi aţi continuat să tineţi in mâini drapelul, iar in inimi dragostea de ţară.
Astăzi, mă intreb cu oarecare jenă, câţi dintre noi ar mai putea reproduce gesturile dumneavoastră?
Se spune că viaţa cea mai scurtă şi mai neliniştită o au cei care uită de trecut, neglijează prezentul şi se tem de viitor. Sunt un om norocos şi un privilegiat, pentru că, in ultimii ani ai carierei mele,m-am insoţit cu câţiva dintre Dumneavoastră in proiecte comune.
Generalii Dragnea, Atanasiu, Bărboi şi Ioniţă, m-au impresionat prin vitalitatea lor şi m-au incurajat prin pilda lor să mai sper că ţara nu-i uită pe cei vrednici şi ii respectă.De la dânşii am invăţat mai multă istorie, am cunoscut din cărţile lor pe câţiva dintre cei care deşi nu mai sunt printre noi, trăiesc prin spiritul şi jertfa lor, după cum am invăţat că sinteza vieţii unui om stă in valoarea actului său ultim. Cred că aceasta este emblema pe care o poartă corpul veteranilor de război ai României: SACRIFICIU, DEMNITATE ŞI ONOARE!
Iată de ce vă rog să acceptaţi preţuirea mea camaraderească, mai ales acum când un alt regim,
mai democratic decât altele care v-au prigonit, vă ignoră umilindu-vă prin omisiune.
Se cuvine să scriu şi despre cei care au fost contestaţi, condamnaţi, uitaţi, marginalizaţi sau care au dispărut in anonimat, datorită vitregiilor regimului comunist. Brâncuşi spunea că: "dacă eşti contestat astăzi nu este nimic, când vei fi inţeles, vei râmâne."

Astăzi, camarazii dumneavoastră, care nu mai pot răspunde prezent la apel pot fi împăcaţi. Gândurile mele de respect sper să ajungă la fiecare dintre Dumneavoastră, iar pentru cei care nu mai sunt mă rog să aibă somnul liniştit, pentru că măcar noi, oamenii oneşti ştim că şi-au făcut datoria, şi că jertfa lor supremă le este recunoscută întru eternitate. În numele celor care nu mai sunt, smeriţi cum vă ştiu, ii veţi ierta pe toţi cei care nu avut răbdarea să le inţeleagă durererea lor ascunsă sau nerostită.
Nu pot să închei fără a aşterne, câteva cuvinte despre cei care v-au fost dascăli. Cred că s-ar mândri pentru ceea ce aţi făcut pe front şi in viaţă. Aţi avut profesori adevăraţi, care v-au învăţat multe,
dar mai ales v-au provocat voinţa de a fi altfel decât modelele ce v-au inspirat. Cu permisiunea Dvs., daţi-mi voie să vă declar pe toţi premianţi in viaţă, asta pentru a contrazice ceea ce se spune:“că nu toti premianţii din şcoală sunt şi premianţi in viaţă”.
Vă doresc din inimă să fiţi sănătoşi şi să aveţi din nou puterea să ii iertaţi pe cei care nu pot să inţeleagă umilinţa la care sunteţi supuşi, aceea de a vă deplasa, dacă mai puteţi, la Centrele Militare pentru a completa formularele de recalculare a pensiei.

Am onoarea să vă salut domnilor veterani de război!
General maior (r) Iordache Olaru"
sursa:CONSTANTA - SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE, IN REZERVA SI IN RETRAGERE
Honor et Patria! Vae victis
SURSA:http://www.sindicatulcmd.blogspot.com/



Uitati-va bine la dansii toti voi cei NEPASATORI, PRIVITI ATENT LA RIDURILE DE PE FATA LOR,INCERCATI SA SIMTITI DUREREA DIN SUFLETELE LOR, PUNETI-VA IN LOCUL LOR...ESTE USOR ASA-I?
VA STA FRUMOS DECORATIA /DECORATIILE??!...INTELEG VA CAM DERANJEZA TIJA DIN SOLDUL STANG..
E GREU SA TRAIESTI ASA, DAR E USOR CAND TE GANDESTI CA AI IUBIT TARA SI AI CINSTIT-O CU SANGELE TAU!

TARA..CE LE DA LOR TARA ACUM? NIMIC...SAU BA DA, UMILINTE,TAIERI DIN PENSII,SCUMPIREA MEDICAMENTELOR, COZI INTERMINABILE SI DENUMIREA DE "FOSILA VIE".

Domnilor,datorita lor ,datorita acestor bravi barbati, copii vostrii,ai nostrii s-au jucat si se joaca in liniste.

Domnilor, stiti care este diferenta dintre AERUL RESPIRAT DE DANSII ODINIOARA, SI DE AERUL PE CARE IL RESPIRATI DUMNEAVOASTRA ACUM?
NU.CRED CA ACUM VA GANDITI CAT SI CUM SA MA INJURATI. VA RASPUND TOT EU..AERUL RESPIRAT DE DANSII ,DA, DE CEI PE CARE AZI I-ATI CONDAMNAT LA DEZONOARE ,AERUL LOR AVEA IZ DE SANGE AMESTECAT CU TARANA SI CU PRAF DE PUSCA . AL DUMNEAVOASTRA ?! STITI SI SINGURI NU E NEVOIE SA VA MAI SPUN EU...

Voi sunteti cei care se joaca azi cu procentajele,cu taierile si cu scaderile, v-au suparat rau in scoala "proful" de mate si cel de economie, iar acum va razbunati aratandu-le ca stiti ce se face cu ele...HILAR!

Ce le oferiti celor TINERI? TARA ARE NEVOIE DE CADRE MILITARE TINERE ..CE LE OFERA TARA TINERILOR?
INTELEG ...denumirea de FOSILA ,POSIBILITATEA DEMISIEI SI MULTA INDIFERENTA SI UMILINTA!

Mergeti pe premisa ca: "Cine e prost sa moara..!"

Pacat si rusine,tara si valorile ei militare fie ca sunt trecute sau prezente au nevoie de Respect,de Onoare,de Recunostinta si de mai ales de ceea ce se numeste DREPTURILE MILITARULUI,ca de OBLIGATII SI INDATORIRI isi aduce singur saracu aminte in fiecare ceas al existentei sale.

De ce? Va amintiti? "Jur sa imi apar tara..."

Si au aparat-o,o apara si o vor face.

Pace si liniste" Nemuritorilor","viitoarele fosile" VEGHEAZA !


Pe data viitoare,

3 comentarii:

ALM spunea...

Multumesc stimata SURRY! Va multumesc cu speranta ca poate simtiti ca acum este nevoie de solidaritate, nu atat pentru aceste "fosile", cat pentru cei care vor urma sa ajunga "fosile", facandu-si datoria sub Drapel si Juramant, cu retributii de ospatari si tinichigii auto, cu norma de hrana scazuta sub valoarea care trebuie sa asigure numarul de calorii necesare, cu norma de echipament ciuntita sub o valoare care sa asigure o tinuta decenta.

Poate gresesc, dar cred ca patriotismul se poate aprecia in timp de pace, cand ai alternative, si nu in timp de razboi. Tatal meu a fost pilot de bombardier, veteran al WWII. Nu a plecat la razboi ca voluntar, plin de dorinta sa-si apere Tara. Pur si simplu a fost mobilizat si trimis pe front. S-a comportat cat a putut de bine ca sa-si indeplineasca misiunile si sa se intoarca inapoi. A fost ranit de mai multe ori, reparat si trimis iar pe front. Nu cred ca, dupa ce a fost "o leaca" ciuruit mai ardea de dorinta de a se intoarce pe front. O facea fiindca altfel il astepta Curtea Martiala. A supravietuit dar a fost uitat. A "beneficiat" de o pensie civila de invaliditate. A murit chircit, probabil cum a stat in carlinga cu sangele suroind, fara sa apuce pensia suplimentara de veteran. O mare parte din viata-i chinuita a petrecut-o in pat, uneori mangaindu-si decoratiile primite. Avea si cruci, avea si stele ...

Habar n-am daca pensiile militarior sunt "nesimtite" sau meritate. Un lucru mi-e clar: SUNT LEGALE! Sunt dispus sa accept ca Tara a fost secatuita de termitele care au furat-o in ultimii 21 de ani. Poate pensiile militare sunt greu de suportat de bugetul subtiat de frunze si spectacole de sute de mii de euro. Dar modul umilitor cum se procedeaza la "recalculare" este revoltator. Acesti politruci cu usoare studii de contabilitate nu inteleg ca militarii au contribuit cu alte valori decat cu bani. Solda te ajuta sa duci o viata decenta, sa poti sa-ti iei o masina dupa zeci de ani de economii, un televizor in rate, o garnitura de mobila populara. Pensia trebuia sa te ajute sa poti face cate ceva din ce n-ai avut voie sa faci cand erai activ: de exemplu o excursie in strainatate, sa-ti schimbi batrana Dacie, sa iei un televizor color, sa-ti asiguri suplimentele alimentare necesare trupului imbatranit. In curand, pensionarii militari se vor "bucura" de roadele democratiei - Vae victis!

ADYSURRY spunea...

Multumesc ALM !
VAE VICTIS !



ANONIMULUI CARE SI-A PERMIS SA VORBEASCA URAT,SA MA NUMEASCA INTR-UN ANUME FEL SI STIU CINE AR PUTEA FI II SPUN URMATORUL LUCRU : PROSTIA DACA TE-AR DUREA TE-AR AUZI SI CEI DE PE MARTE CUM TIPI,CAT DESPRE CEEA CE AI AFIRMAT ...ITI SPUN UN LUCRU, NU SUNT SPECIALISTA, MAI AM MULTE DE INVATAT CAT DESPRE INVIDIA CARE TE MACINA CRED SI EU CA TE FACE SA STAI PE TOALETA...UN IMODIUM TE POATE AJUTA...

BAFTA!

Anonim spunea...

Frumos spus . Chiar sunt curios daca aceasta scrisoare deschisa ajunge acolo unde trebuie si daca se oboseste unul din cei care au furat demnitatea militarilor ar avea curajul macar sa o deschida si sa citeasca cine o semneaza . Pentru ca cei care au fost candva activi stiu cu siguranta mai multe decat stie Amiralul Marin care habar nu are pe ce lume traieste si face doar ce ii canta Basescu in struna pentru ca e un las si atat.
E un om lipsit de orice etica . Eu unul ,tind sa cred, ca nici macar nu da doi bani pe ce se intampla in armata romana si e acolo doar ca sa apere fundul lui Basescu in caz de lovitura de stat. Tocmai de asta i-a prelungit mandatul la sefia SMG pe inca 9 luni .

La o intrunire cu unul din consilierii comandantului flotei romane acei domni maistrii militari pusi sa apere interesele subofiterilor,soldatilor si maistrilor militari , au spus ca domnii amirali stiu ce salarii sunt si ca ei nu pot face altceva decat sa constate si sa raporteze mai departe . E normal ca nu pot face altceva pentru ca le e frica sa nu zboare din functie si nu isi dau interesul pentru nimic . Niciodata in armata romana nu s-a rezolvat ceva atunci cand au fost probleme , mereu s-a lasat deoparte . Nu-i intereseaza ca nu ai tu un trai decent atat timp cat ei isi umfla portofelele cu banii statului .

Si ca sa inchei , la cat de marinar sunt , preferam un General la comanda SMG si nu un Amiral incapabil ce si-a luat gradele doar pentru ca a terminat aceeasi academie cu presedintele Basescu . Si cu asta cred ca am zis tot .

Tot respectul pentru cei care "Onoare si Patrie" mai inseamna ceva !