miercuri, iulie 28

ROMANIA SI ISRAEL SCALDATE IN LACRIMI !

























Sema Israel:
"Ascultă Israele: Domnul Dumnezeul nostru este singurul Domn. Să iubeşti pe Domnnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu toată puterea ta. Şi poruncile acestea, pe care ţi le dau astăzi să le ai în inima ta; să le întipăreşti fiilor tăi şi să vorbeşti de ele când vei fi acasă, când vei fi plecat în călătorie, când te vei culca şi când te vei scula. Să le legi ca un semn de aducere aminte la mâini şi să-ţi fie ca nişte fruntare între ochi. Să le scrii pe uşorii casei tale şi pe porţile casei tale. Să te temi de Domnul Dumnezeul tău, să-L adori şi pe numele Lui să juri.” (Deuteronom 6, 4-13)

*** Fragment din Psalmul 23

"Domnul este Pastorul meu,
Nu voi duce lipsa de nimic
El ma paste in pasuni verzi
Si ma duce la ape de odihna.
Imi invioreaza sufletul
Si ma povatuieste pe carari drepte,
Din pricina Numelui Sau!
Chiar de-ar fi sa umblu
Prin Valea Umbrei Mortii,
Nu ma tem de nici un rau,
Caci Tu esti cu mine"

"Astăzi, în toate unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii, au fost organizate ceremonii militare şi religioase, de comemorare a militarilor care şi-au pierdut viaţa în catastrofa aviatică din Bucegi, judeţul Braşov.
La ceremonia de comemorare organizată la sediul Ministerului Apărării Naţionale, au participat ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea, secretarul de stat Viorel Oancea, locţiitorul şefului Statului Major General, general-locotenent Ştefan Oprea, personalul militar şi civil din structurile centrale ale instituţiei, precum şi reprezentanţi ai Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.
După intonarea imnurilor naţionale ale României şi statului Israel, s-a păstrat un moment de reculegere în memoria celor şapte militari care şi-au pierdut viaţa, în tragedia aviatică din judeţul Braşov, în timpul unei misiuni de instruire în comun şi s-au oficiat servicii religioase creştin ortodox, catolic şi liturgic iudaic."
"Alături de cei şase militari israelieni aflaţi la bord, în accidentul aviatic şi-a pierdut viaţa şi căpitanul Ştefan-Claudiu Dragnea, încadrat la Statul Major al Forţelor Aeriene. Ofiţerul român, în vârstă de 31 de ani, era căsătorit şi a absolvit Academia Forţelor Aeriene 'Henri Coandă' în anul 2002.

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, şi-a exprimat regretul pentru pierderea vieţii celor şapte militari şi a transmis condoleanţe familiilor îndoliate.

În perioada 18-29 iulie, la aerodromul Boboc, se desfăşoară exerciţiul comun aerian BLUE SKY 2010. Acest exerciţiu are ca scop antrenarea în comun a echipajelor aeronavelor de transport în zbor la joasă altitudine, în misiuni de căutare-salvare şi tip evacuare medicală (MEDEVAC), fără executarea de trageri sau utilizarea de muniţii reale."


DUMNEZEU SA II ODIHNEASCA !
COBOARA DOAMNE MANGAIERE PE SUFLETELE CELOR RAMASI IN URMA LOR!
SINCERE CONDOLEANTE ISRAELULUI, GANDURI DE MANGAIERE FAMILIILOR MILITARILOR ISRAELIENI !

PUTERE, LINISTE SI INTARIRE SOTIEI CAPITANULUI STEFAN CLAUDIU DRAGNEA!

"Doamne, Doamne, Creatorule si Ziditorule a toate, Cel ce ai pus in sufletul omenesc puterea dragostei ce leaga inimile apropiate si ne-ai dat noua, ca pe o sete, trebuinta de a ne cauta semeni, spre a ne impartasi aceleasi ganduri si simtiri, insuti Tu, Preabunule Doamne, cauta cu indurare spre durerea grea care-mi framanta astazi fiinta, ca si oarecand durerea care a lovit pe proorocul si imparatul David care, la stirea mortii prietenului sau Ionatan, astfel jelea: "Munti din Ghilboa! Nici roua, nici ploaie sa nu cada peste voi! Cum au cazut vitejii in mijlocul luptei ?! Cum a murit Ionatan pe dealurile tale, ma doare de tine, frate Ionatane! Tu erai placerea mea, dragostea ta catre mine era uimitoare!".

Asculta Doamne, rugaciunea pe care eu, smeritul, Ti-o inalt din inima curata, dar franta de durere, precum ai ascultat rugaciunea Fiului Tau si Mantuitorului nostru. Care venind in Betania si afland mort pe prietenul Sau Lazar, S-a intristat cu duhul si-l plangea in fata iudeilor, care vazandu-L au grait: "iata cat il iubea de mult!".

Da, Doamne, sufletului robului Tau STEFAN CLAUDIU DRAGNEA, iertare pacatelor cate ca un om, cu stiinta sau fara stiinta, a savarsit in aceasta viata si-l asaza pe el in cortul dreptilor si sfintilor care din veac au placut Tie,- ca Dumnezeul milei si al indurarilor esti si binecuvantat in vecii vecilor. Amin!


Aceasta este o rugaciune la moartea unui prieten o scriu cu speranta ca toti prietenii lui si toti cei care l-au cunoscut fac in gandul lor asta!

DUMNEZEU SA IL IERTE SI SA IL ODIHNEASCA CU DREPTII!
AMIN!

sursa:gazeta de sud
www.romanialibera.ro

4 comentarii:

Anonim spunea...

Dumnezeu sa-i ierte pe toti !
Am un scurt comentariu, referitor la tragedia intamplata in zona Fundata, care sigur n-o placa si o sa sune cinic. Intotdeauna moartea cuiva ne provoaca o adanca tristete, cu atat mai mult cu cat acestia sunt militari aflati in misiune. Prin natura acestei “indeledniciri” nobile, fiecare militar aflat in misiune, de antrenament sau real, de razboi, isi asuma acest risc, aceasta responsabilitate, de a cadea la datorie, de a nu se mai intoarce din misiune, cu atat mai mult cei ce opereaza in zenit si nu numai. Accidente, incidente au fost semnalate la toate marile exercitii-aplicatii, acestea de cele mai multe ori fiind tratate cu discretie. Vreau sa accentuez, in cadrul exercitiilor, se simuleaza razboiul.
Pentru ca aceste nefericite incidente, care au indoliat multe familii, sa nu se intample, este necesar ca celor aflati sub arme, sa li se acorde o deosebita atentie in programul de artrenament, de instructie si pregatire a exercitiilor, sa se asigure tot echipamentul necesar, de calitate, iar in afara orelor de program, sa traiasca intr-un climat echilibrat, linistit, inconjurati de dragoste.
Dumnezeu sa-i odihneasca.

ADYSURRY spunea...

Sa dea Bunul Dumnezeu ca printre cei care citesc comentariul tau Anonimule ,sa si indeplineasca ceea ce este necesar!
Amin!

Anonim spunea...

Condoleante familiilor indurerate!
Dumnezeu sa ii odihneasca in pace!

Anonim spunea...

Si sa mai dea Dumnezeu camarazilor lor sa nu fie cazul sa ajunga in muntii din Iran decat in excursii.

Doamne ajuta sa fie pace.