luni, iulie 5

O CHESTIUNE DE ONOARE.







Cand am dat drumul acestui blog mi-am promis mie cat si dumneavoastra cititorilor ca am sa incerc sa promovez adevaratele valori si sa incerc sa contracarez incercarile rauvoitoare ale "prietenilor" !
Pe acest blog uniforma si institutiile militare ,institutiile statului cat si reprezentantii acestora se respecta ! Asa a fost si asa va ramane !
Am sa aduc inaintea dumneavoastra o personalitate de marca despre care anumiti indivizi au avut "bunavointa de a vorbi" oricum si orice doar din dorinta de a iesi in evidenta !


Constantin Degeratu s-a născut la data de 2 noiembrie 1948, în comuna Ceptura (judeţul Prahova). A studiat la Liceul “Ion Luca Caragiale” din Ploieşti (1962-1964), urmând apoi cursurile Liceului Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza (jud. Prahova), unde a obţinut diploma de bacalaureat (1964-1966).

După absolvirea Liceului, a urmat cursurile Şcolii Superioare de Ofiţeri Activi “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, arma infanterie (1966-1969), la absolvirea căreia i-a fost acordat statutul de ofiţer activ în cadrul Forţelor Armate, cu gradul de locotenent (26 octombrie 1969).

După un scurt stagiu militar în funcţia de comandant de pluton elevi (decembrie 1969 - decembrie 1971), a studiat la Academia de Înalte Studii Militare din Bucureşti (1971-1973), la absolvirea căreia a fost avansat la gradul de locotenent-major.

A revenit apoi în structurile operative ale Armatei Române în funcţia de şef al Cercetării în statul major al Batalionului 26 Vânători de Munte “Avram Iancu” de la Brad (1973-1975). A activat apoi ca ofiţer 3 (1975-1980) şi ofiţer 2 (1980-1982) la Secţia Cercetare din statul major a Armatei a III-a (ulterior Armata a IV-a, prin renumerotare) din Cluj-Napoca, ofiţer 2 pentru pregătire operativă la Secţia Operaţii a Armatei a IV-a (1982) şi ofiţer 1 pentru cercetare ştiinţifică la Secţia Operaţii a Armatei a IV-a (1983-1990).

În paralel cu funcţiile operative, Constantin Degeratu a mai urmat un curs postuniversitar de informatică organizat de ITC Cluj-Napoca (noiembrie 1975 - aprilie 1976), precum şi Facultatea de Drept a Universităţii “Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca (1978-1983), obţinând diploma de licenţă în Drept, cu o lucrare de licenţă privitoare la combaterea terorismului internaţional prin mijloace juridice. De asemenea, a fost avansat la diferite grade: căpitan (1976), maior (1982), locotenent-colonel (1987) şi colonel (1990).

Apoi, în perioada mai 1990 - decembrie 1994, a îndeplinit funcţia de Şef al Secţiei Operaţii în cadrul Comandamentului Armatei a IV-a “Transilvania” din Cluj-Napoca. În acest timp, el şi-a desăvârşit pregătirea militară participând la diferite cursuri de pregătire organizate de NATO (Primul curs comun pentru ofiţeri din cadrul NATO şi fostele state membre ale Tratatului de la Varşovia - NATO Defence College din Roma (octombrie 1991), Cursul pentru generali şi amirali - NATO Defence College din Roma (octombrie 1993)).

Ulterior a mai absolvit Colegiul Naţional de Apărare din Bucureşti (ianuarie - iunie 1994), Colegiul Regal de Studii de Apărare (RCDS) din Londra (ianuarie - decembrie 1995). În anul 1996, a obţinut titlul ştiinţific de Doctor în Ştiinţa Militară, la Academia de Înalte Studii Militare din Bucureşti cu teza "Prevenirea surprinderii strategice".
La 22 ianuarie 1997, generalul Constantin Degeratu a fost numit ca şef al Marelui Stat Major al Armatei Române, funcţie pe care a deţinut-o până la 15 februarie 2000. În această calitate a fost şi membru al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. De asemenea, în perioada ianuarie 1997 - septembrie 1999 a deţinut şi demnitatea de secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale.

A fost avansat pe rând la gradele de General de divizie (General maior, cu două stele) la 25 februarie 1997 [2], General de corp de armată (General locotenent, cu trei stele) la 26 noiembrie 1998 [3] şi General de armată (General, cu patru stele) la 25 octombrie 2000 [4].

Ca şef al Statului Major General, el a continuat restructurarea acestui organism suprem de conducere a Armatei, optând în aprilie 1997 pentru sistemul modular american. El a pregătit şi a declanşat programele speciale de cooperare cu Statul Major Întrunit al Apărării al SUA şi cu Statul Major al Apărării al Marii Britanii. În acelaşi timp, a condus activităţile pentru implementarea unui plan de restructurare şi modernizare a Armatei Române în cooperare cu specialişti militari americani şi britanici şi cu responsabili ai Corpului Rand (SUA). În cadrul exerciţiilor Parteneriatului NATO pentru Pace, Statul Major General al Armatei Române a condus nemijlocit activităţile de ordin militar în timpul conflictului din Iugoslavia, al "crizei albaneze" şi al instituirii forţelor de menţinere a păcii în Kosovo.

Generalul Degeratu este primul şef al Statului Major General, numit după evenimentele din decembrie 1989, care a trăit experienţa observării unui conflict militar deschis, de durată, în proximitatea teritoriului naţional, conflict ce a angajat tehnologie de vârf în domeniul armelor de distrugere la distanţă.

Eliberat din funcţia de şef al Statului Major General al Armatei Române la data de 15 februarie 2000 , el a fost numit la solicitarea preşedintelui României, Emil Constantinescu, în funcţia de consilier prezidenţial pentru apărare şi siguranţă naţională, fiind în această calitate membru al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (prin Decretul nr. 27 din 15 februarie 2000). A fost eliberat din această funcţie prin Decretul nr. 523 din 1 decembrie 2000, la schimbarea preşedintelui României.

După schimbarea puterii în urma alegerilor parlamentare şi prezidenţiale din noiembrie - decembrie 2000, generalul Degeratu a revenit la 1 decembrie 2000 ca secretar general în Ministerul Apărării Naţionale . Din 1 martie 2001, a fost trecut în rezervă înainte de termen din motive politice (după propriile afirmaţii ale generalului), de către regimul instalat în decembrie 2000.

Pensionat înainte de termen, la vârsta de 53 ani, gen. Degeratu a lucrat apoi între anii 2001-2004 ca profesor de Studii de Securitate pentru Europa Centrală la Centrul European de Studii de Securitate “George C. Marshall” din Garmisch-Partenkirchen, Germania (Parteneriat Americano-German organizat de Departamentul Apărării şi comandamentul Trupelor SUA din Europa). În anul 2004, a fost numit în funcţia de consultant pe probleme de expertiză militară şi juridică la Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (ITCY). Din anul 1999, este profesor asociat la Colegiul Naţional de Apărare. În prezent, deţine poziţia de cercetător ştiinţific principal la Institutul Român de Studii Strategice din Bucureşti.

La data de 14 ianuarie 2005, preşedintele României, Traian Băsescu l-a numit pe generalul de armată Constantin Degeratu în funcţia de consilier de stat la Departamentul Securităţii Naţionale din cadrul Administraţiei Prezidenţiale. El a condus acest departament până la numirea generalului Sergiu Medar la 25 noiembrie 2005 ca şef al Departamentului Securităţii Naţionale.

Începând din 1 mai 2005, consilierul de stat pentru probleme de apărare Constantin Degeratu a fost rechemat în activitate, cu gradul de general de armată (cu 4 stele) Această reactivare s-a efectuat la propunerea ministrului apărării naţionale, Teodor Athanasiu. A fost trecut în rezervă cu acelaşi grad începând cu data de 1 decembrie 2007
La 25 octombrie 1993, Constantin Degeratu a fost avansat la gradul de general maior (general cu o stea) (din octombrie 1995, gradul s-a numit General de brigadă) . În decembrie 1995, a fost numit în funcţia de locţiitor al Şefului Direcţiei de Operaţii din Statul Major General.
Generalul Degeratu este membru al Academiei Oamenilor de Ştiinţă, membru de onoare al Asociaţiei “George C. Marshall” din România, membru de onoare al Asociaţiei “Manfred Worner” din România, cercetător asociat la Fundaţia “Eurisc” şi membru al Grupului internaţional de lucru “Iniţiative for a Renewed Transatlantic Partnership”, organizat de Institutul CSIS din SUA.

A fost decorat cu Ordinul Naţional "Steaua României" în rang de Mare Cruce (2000) [14], cu Medalia şi Ordinul "Meritul Militar" (toate clasele), cu înalte ordine şi medalii, primind distincţii din partea Academiei de Înalte Studii Militare, a Colegiului Naţional de Apărare şi a Colegiului Regal de Studii de Apărare din Marea Britanie.


Iata deci ca la adresa acestui om de mare valoare ,un militar de cariera al tarii noastre s-au gasit unii sa vorbeasca dupa cum au visat citind "povestiri nemuritoare" acolo unde si regele merge singur!

Ce au zis ? Aaaa, nimic special pentru ei, ei cei care se considera jurnalistii de top ,justitiarii tarii si "the best of the best" !
Specializarea o au in denigrare si masteratul in calomnie !

Dat fiind cele spuse acum au mai gasit ceva de barfit , dupa mintea lor "icendiar "si-au cumulat lipsa celor 7 ani de acasa cu rautatea si "setea de extraordinar" dand nastere la ineptii .

S-au gandit ei ca Domnul Degeratu + Membrii fondatori ai Asociatiei Proiect Semper Fidelis + FMR = incercare de instaurare a regimului militarist si subminarea autoritatii statului precum si altele mai grave.

"Mare e gradina ta Doamne si tot mai des rateaza unii intrarea !"

"In 29 iunie 2010, la Cercul Militar Naţional s-au desfăşurat lucrările primei Convenţii Naţionale a Federaţiei Militarilor din România, organizaţie nonguvernamentală a cărei constituire a fost decisă în noiembrie 2009 şi a fost finalizată prin înscrierea în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor prin decizia Tribunalului Bucureşti din 5 februarie 2010. Federaţia Militarilor din România este formată din 11 organizaţii/asociaţii reprezentative din domeniul apărării şi securităţii naţionale: Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă sau în Retragere din Armele Transmisiuni, Informatică şi Război Electronic, Asociaţia Ofiţerilor în Rezervă din România, Asociaţia Română pentru Propagandă şi Istoria Aeronauticii, Asociaţia Proiect SEMPER FIDELIS, Asociaţia “General Roland Parlogeanu” Medgidia, Asociaţia Naţionala Democratică de Luptă Împotriva Corupţiei, Fundaţia “Ordinul Militar de România”, Asociaţia Col.umna Club (ASCOL), Fundaţia MCP (MASS COMMUNICATION POWER), Asociaţia de Sprijin a Personalului Militar Disponibilizat, Asociaţia Naţională a Paraşutiştilor din România “CONDOR”.

În urma votului exprimat de către cei 55 de participanţi la lucrările Convenţiei, câte 5 din fiecare organizaţie membră, a fost stabilită structura centrală de conducere :
- domnul general Constantin Degeratu, propus de Asociaţia Ofiţerilor în Rezervă din România, a fost ales Preşedintele FMR,
- domnul general de brigadă Mihai-Micador Nicolae, propus de Fundaţia MCP (MASS COMMUNICATION POWER), a fost ales Prim-vicepreşedintele FMR,
- domnul colonel Vasile Ioan Kanya, propus de Asociaţia Proiect SEMPER FIDELIS, a fost ales Secretar general.

Noua conducere îşi exprimă convingerea că prin activitatea sa viitoare va deveni una din vocile necesare şi credibile în demersurile societăţii româneşti de protejare şi promovare a demnităţii, onoarei şi drepturilor tuturor militarilor din structurile sistemului naţional de securitate din România."




Iata deci ,ca acest articol a stat la baza anomaliilor debitate de catre acei care cu nerusinare se numesc profesionisti!

Ia-si ruga pe acei jurnalisti de scandal sa incerce mai intai sa ajunga la nivelul intelectual al celor denigrati ,sa le atinga performantele profesionale sa-i si intreaca ca mai apoi sa isi permita sa murdareasca tot in jurul lor. Ca sa nu mai zic ca acestia de foarte foarte multe ori ajung sa vorbeasca ca si cum ar fi purtatorii de cuvant ai multor institutii din tara asta.

Cred dansii, ca pomenind de Sri, Sie, Presedinte, etc, o sa le sporeasca credibilitatea in momentul in care se apuca sa murdareasca tot in jurul lor.

Domnilor stiloul scrie cu cerneala nu cu alte substante !
Cat despre tastatura ...acolo chiar ca nu isi gasesc aplicatie fluidele!


"Mai bine traiesc toata viata in anonimat dar respectat ,decat sa fiu celebru si evitat de toti !



In aceeasi MANIERA AM SA REACTIONEZ DE FIECARE DATA CAND SE VA MAI IMPROSCA CU NOROI IN OAMENI CARE MERITA RESPECTUL NOSTRU !

pe data viitoare,

19 comentarii:

Anonim spunea...

Cu siguranta nu stii despre ce vorbesti! Ai luat cu copy/paste o poza, atit la propriu cat si la figurat, si ai postat-o pe "pluta ta". Pozele de genul asta sunt bine "retusate" pina sa ajunga publice, asa ca, unde nu te pricepi.....mai bine taci. Macar asa nu pici de fraiera.

ADYSURRY spunea...

AICI EU FAC REGULILE!
SA TAC PENTRU CA NU ITI PLACE CEEA CE VORBESC?
NU TI-AI GASIT PERSOANA CU CARE SA ITI MEARGA !
EU CRED CA AR TREBUI SA ITI RECONSIDERI PAREREA !


am postat acest mesaj primit in casuta de mail ca si comentariu tocmai a vedea si dumneavoastra restul cititorilor ca unora nu le place sa fie contrazisi!
Sa le fie de bine!

ADYSURRY spunea...

Cum spuneam "mare iti e gradina ta doamne si tot mai multi rateaza intrarea!"

Atat timp cat eu nu vorbesc despre retusari si comploturi sau elemente de grafica, ci de calitatea umana ,valori nationale si despre oameni de valoare ai Romaniei nu ma simt "fraiera!"

Nu mi-e rusine cu ceea ce scriu SI NICI NU FAC UZ DE ATRIBUTELE DEMOCRATIEI SI NU FOLOSESC LIBERTATEA DE EXPRIMARE IN CELE MAI URATE MODURI POSIBILE!

Am postat mesajul primit ca sa intelegeti ca unii doar atat pot!

Anonim spunea...

E nashpa, anonimule, daca din intreg articolul n-ai reusit sa vezi decit poza. Si cu cititul asta e greu pentru unii. Oricum, ai picat de fraier.

Felicitari, Surry, pentru obiectivitate. Multi gindesc ca tine. Tine-o tot asa.

ADYSURRY spunea...

vin cu o completare ,va rog sa intelegeti voi toti cei care considerati ca tin partea unui om pe care nu il cunosc ,un om pe care altii il plac altii nu.
Domnilor articolul meu este in primul rand un semnal de alarma referitor la unii jurnalisti care stiu tot ,cunosc tot.
Va rog sa intelegeti nu ma intereseaza intrarea in masonerie,nu reprezint pe nimeni si nimic,nu sunt purtatorul DE CUVANT AL nici unei institutii.
Domnilor anonimi si nu numai, mi s-a sugerat ca nu e bine sa ma lupt pentru oameni pe care nu ii cunosc, domnilor uniforma militara e un simbol, de multe ori haina il face pe om dar si omul da valoare a ceea ce poarta!
Deranjez?! Imi pare rau pentru cei care nu pot citi fara noduri in gat ceea ce scriu!
Daca maine un alt militar de cariera,o alta institutie sau un alt sistem militar va fi denigrat,improscat cu noroi ,reactia mea va fi aceeasi!
ATAT TIMP CAT NU FAC NIMIC NECONSTITUTIONAL,NU MA LAUD CU NIMIC CE NU IMI APARTINE , ATAT TIMP CAT TARA ASTA ASTA,ARMATA ROMANA, INSTITUTIILE TARII FIE ELE MILITARE SAU NU AU NEVOIE SA FIE RESPECTATE ,EU VOI REACTIONA CA SI PANA ACUM!
CUM SE FACE CA AIA CARE VORBESC DE BINE ,DESPRE RESPECT ONOARE SI VALORI ROMANESTI INCURCA, IAR CEI CARE ISI PERMIT SA ISI INCARCE STILOURILE CU ZEAMA DE HASNA NU !
OARE ASA SA FIE?

AU APARUT PRIMELE AVERTIZARI! INTERESANT !

SUNT UNII CARE MA INTREABA :
SURRY TU CINE DRACU MAI ESTI?"

SUNT EU SI ATAT!
MULTUMESC!

ADYSURRY spunea...

MULTUMESC PENTRU VERSURILE DE AMOR TRIMISE,VA MULTUMESC SI CA MA VEDETI PE LA "DRUMETU"..VA PROMIT EU CA O SA SI MERG PE ACOLO ..NU DE ALTA DAR M-ATI FACUT CURIOSA SA VAD UNDE E "DRUMETUL ASTA".
P.S
NU VA SUPARATI DAR SUNTETI JALNICI!

santinela spunea...

omului i-a placut cartea, nimic de zis, insa a cam participat pe la apelurile bocancilor dupa modul in care a avansat.
a fost mai mult politician decat militar si nu i-as da pe mana, in caz de doamne fereste, nici macar o grupa d-apoi o armata.
un ofiter de aţa.
asta a stat prin armata mai mult pentru ordinul 50.
bre tanti, iarta-ma, da' cand mai vrei sa lauzi un militar, cauta unul de la trupa nu un hartogar din statul major ca astia nu stiu in ce mana se tine gamela cu fasole cand stai in transee. la primul vajait de purcelus de 82 i se descoase vipusca de la pijama :))))))))))

da' poate ai mata "frun" interes las el, cine stie, o-ti fi neamuri, probabil !

ADYSURRY spunea...

"Bre" santinela...dumneata poti conduce o armata?
Dumneata stii ce cuprinde ordinul 50?Te referi la grupa 2 de munca sau la legea 50? ca nu vad legatura intre siguranta nationala si aiurelile dumitale"bre domn'le".

Purcelusii de 82 sa inteleg ca te refri la asta:)))ARUNCATOR DE BOMBE CALIBRU 82 MM

(Model 1977)


DESTINATIE:
este destinat pentru sprijinul cu foc al subunitatilor de infanterie si a altor subunitati;
are urmatoarele misiuni principale: neutralizarea (nimicirea) personalului si mijloacelor de foc usor adapostite sau neadapostite, punctelor de comanda-observare, incendierea depozitelor de carburanti, crearea de culoare prin campurile de mine si retele de sarma, precum si separarea infanteriei de tancuri, iluminarea si mascarea prin fumizare a obiectivelor (terenului).

"Bre"domnle ciudate gusturi ai,astept cv-l dumitale si oricum ar fi PE BLOGUL MEU INSEMNELE MILITARE SI NATIONALE PRECUM SI PERSONALITATILE DE MARCA SUNT RESPECTATE.
De acelasi respect te bucuri si dumneata stimate "bre santinela".


Cat priveste ultima dumitale afirmatie nu uita:
"Curiozitatea a omorat pisica", viata lunga stimate santinela.
:))))

ADYSURRY spunea...

Santinela,largeste-ti putin orizonturile...

Legea nr. 51/1991 privind siguranta nationala a Romaniei
(publicata in Monitorul Oficial nr. 163 din 7 august 1991)

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

CAPITOLUL 1
Dispozitii generale
Art. 1.
Prin siguranta nationala a Romaniei se intelege starea de legalitate, de echilibru si de stabilitate sociala, economica si politica necesara existentei si dezvoltarii statului national roman, ca stat suveran, unitar, independent si indivizibil, mentinerii ordinii de drept, precum si climatului de exercitare neingradita a drepturilor, libertatilor si indatoririlor fundamentale ale cetatenilor, potrivit principiilor si normelor democratice statornicite prin Constitutie.

Si asa... cauti domnia ta si restul normei legislative.
Multumesc.


Cat priveste ordinul 50 cel cu grupa a 2-a de munca ,te asigur ca nu poate sustine si motiva o intreaga cariera militara ca a domnului C.Degeratu.

Nu e prima, si nici nu va fi ultima oara, cand voi apara prin intermediul acestui blog personalitati de marca ale armiei romane.
Daca domnia ta, este sau a fost militar nu pot decat sa te felicit si iti spun un calduros LA MULTI ANI DE ZIUA ARMATEI !

Patrie si Onoare, azi mai mult ca oricand !

ceilalti spunea...

un vagabond oportunist, pupator-incurator in staff-ul dictachiorului.

ADYSURRY spunea...

Esop ne povesteste această întîmplare:
Un om, altfel de treabă, dar cam nesocotit ,
Venind spre casă pe un ger cumplit,
Văzu pe cîmp, alaturi de cărare,
Un șarpe în zăpadă, zăcând fără mișcare,
Pătruns de frig, aproape mort, înțepenit.


Milos, țăranul l-a luat cu el
Și i-a facut culcuș după cuptor,
Fara a gîndi măcar că, într-un fel,
Vreodata îi va fi mulțumitor

.
Napârca amorțită, ținută la caldură,
Și-a revenit din simțuri, dar și-n apucatură.
Ridică-n aer capul și șuieră o data.
Apoi, facându-și coada inel, se pregătește
Să sară, misșlește,
Asupra celui care, cu inima de tată,
Din gheara morții a scăpat-o.


- Așa mă rasplătești, spurcato?
Eu te-am adus la viață, de mâna mea sa piei!


Pornit, apucă omul satârul de casap
Și dintr-un șarpe face trei:
Un trunchi, o coada și un cap.


Zadarnic mai încearca jivina și se zbate
La loc să se adune din trei bucati tăiate!

Adevarat că e frumos
Sa fii milos;
Dar spune iarași un proverb batrân:
Să nu-ncălzești pe serpi la sîn!

autor: Jean de La Fontaine

ADYSURRY spunea...

Acum voi toti "ceilalti", intelegeti doar ceea ce va convine...:)))

comandoru' spunea...

Ce demersuri a intreprins Federaţia Militarilor din România, de care nu prea am auzit, al carei presedinte este domn' general dr.(r.) DEGE, asa cum imi placea sa-l alint de pe cand munceam prin DOp/SMG, pentru contracararea recalcularii PENSIILOR NESIMTITE ale militarilor pensionari din MApN, SRI, MI etc.
As dori un raspuns competent de la domnia sa!

Anonim spunea...

Draga comandoru` de ce puneti
intrebari "nerusinate"? Doamna (domnisoara) Surry, pentru edificarea domniei sale referitor la persoana D.ului Gl. Degeratu, este bine sa mai citeasca cam ce se mai scrie pe seit-ul D.nei Simona Fica sau a celui care se numeste Robert Horvarth si care, atat prima, cat si-al doilea au prezentat cu argumente, adevarata valoare a domnului general. Si pentru trimitere directa va aduc la cunostinta seit-urile: D.na Fica = www.exploziv-news.ro; D.ul Robert Horvath=www.DEVAGALLERY.COM.
Inca odata, D.na Surry va rog foarte mult reconsiderati-va parerea despre unele persoane pe care nu le cunoasteti. Singurele asociatii care s-au manifestat impotriva ciuntirii pensiilor militare au facut-o Sindicatul Cadrelor Disponibilizate si Asociatia Nationala a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere (aici chiar cu unele rezerve). A-propos, cum credeti oare ca putea D.ul Gl. Degeratu sa ia pozitie impotriva diminuarii pensiilor, lucru sustinut deguvernul Boc (Basescu), cand tocmai acestia l-au numit in functie pe care o detine si in prezent. In rest, vorba Dv. "sa auzim numai de bine".

ADYSURRY spunea...

comandoru cu tot respectul,astfel de intrebari le puteti adresa personal domnului Degeratu,iar anonimului care sigur este ori tim ronins sau chiar simona fica insusi,astfel ca i-as ruga inca o data sa nu isi mai faca publicitate la mizeriile pe care promoveaza ei pe blogul meu.
In alta ordine de idei respectul pentru insemnele militare si activitatea unei persoane nu cred ca trebuie cantarita dupa opinia celor doi reprezentanti ai "fass news".
Multumesc...

comandoru' spunea...

Ascest lucru am si cerut !!!!!! Un raspuns competent de la domnia sa, domnisoara SURRY ! Sau poate nu citeste aceste comentarii / nu stie de publicitatea facuta de domnia ta domnisoara ... si atunci mii de scuze.

Armaghedonus spunea...

Fara legatura cu tema, dar in legatura cu viata...

Nu îi iertaţi!

o haită de borfaşi, mecanic colorată,
supusă ritualic aceluiaşi consemn,
îndepărtată crud de mamă şi de tată,
ne-aduce existenţa în sapa lor de lemn...

în fruntea ei, dementul, o javră ordinară
care ne-a sechestrat şi dreptul de-a vorbi,
descreieratul care a semănat în Ţară
doar vrajba dintre noi, în dreptul de-a muri...

nu ne-aţi iertat niciunul, ne-aţi pângărit pe toţi,
pe medici şi pe dascăli i-aţi răstignit borând,
adunătură oarbă de venetici şi hoţi
fugiţi spre-a nu vă prinde răbdarea explodând...

aţi umilit Ostaşul, tăcut, dar suveran,
artistului i-aţi pus bir până şi pe scenă,
justiţia aţi frânt-o în râvne de maidan,
pe nimeni n-aţi cruţat de jeg şi anatemă...

ne mor copiii arşi, în leagăne de îngeri,
bătrânii tac şi plâng, în rezumate seci,
guvernul ne dictează fatalele constrângeri,
e semn că este vremea cu haita ta să pleci...

pe poliţişti i-aţi dus mai jos de disperare,
pe mame le-aţi distrus în fondul lor suprem,
ai pus guvernul ţării elenei la picioare
şi balele oranj în cale i se-aştern...

din lege aţi făcut cheremul poftei chioare,
iar din legislativ, un jaf şi-o mascaradă,
simţind pe os cuţitul, nimic nu ne mai doare
borfaşi înveşmântaţi în straie de paradă...

ne-aţi asmuţit pe toţi în contra tuturora
spre a vă aduna voi, haita, tot mai strâns,
azi au sosit, istoric, secundele şi ora
să vă-aruncăm din jilţuri, să ne oprim din plâns...

nu bogăţia haitei, nici luxul sau huzurul,
nu desfătarea oarbă-a lichelelor ne doare,
ci aroganţa lor, cinismul şi sperjurul
jucat naţional făr` nicio remuşcare...

nu contrarelativa (!) noastră sărăcie
ne judecă speranţa şi viaţa ne-o apasă,
ci starea ei impusă, de gravă umilire,
pe care-au strecurat-o în fiecare casă...

pe-această-adunătură de hoţi şi de lichele
doar disperarea noastră o va putea opri,
să le-aruncăm cinismul în lanţuri şi zăbrele,
stârpiţi-i fără milă, oriunde-i veţi găsi...

nu îi iertaţi nicicum, revolta socială,
e tot ce ne-a rămas ca şansă de a fi,
lăsaţi blândeţii voastre dreptul la răscoală
şi răsplătiţi borfaşii cu dreptul de-a pieri...

Costinel Petrache
Bucureşti, 14 octombrie 2010

Anonim spunea...

Draga SURRY,
Am citit,nu întâmplător și din motive care ție îți scapă,prezentarea generalului Degeratu.inițiativa ta este lăudabila,dar nu este lăudabil faptul că ai copiat aceste informații exact ca pe http://ro.wikipedia.org/ro,dar este treaba ta,e munca ta.Nu dau sfaturi dar încearcă să afli mai multe despre Institutul Român de Studii Strategice.Mulțam de înțelegere și ca să fiu cinic,așa cum ești când dai replici,mulțam anticipat de efortul pe care îl vei face.Toate cele bune,Armand.

ADYSURRY spunea...

Oricare ar fi acea ratiune eu va multumesc pentru vizita si comentariu.
Cinica da,recunosc ca sunt uneori..
Cat despre articol este scris la fix 1 luna si 2 zile de la infiintarea blogului.Despre personalitatea "aparata",nu pot sa spun decat ca nimeni nu ar fi bagat-o in seama pe "surry "pentru destainuiri in direct asa cum toata lumea imi spune :"wow,esti tare surry ,perfectioneaza-te si o sa ajungi acolo unde vrei...("daca suna cineva pentru tine!!!").
Despre informatiile preluate..eram si in multe aspecte inca mai sunt un elev de clasa 1 care inca buchiseste cu sarguinta alfabetul geopoliticii si al relatiilor internationale.Poate ca munca mea este de foarte multe ori ajutata de inserturi,si preluari din publicatiile/cartile unap,precum si altele insa incerc sa invat de la cei mai buni.
In momentul de fata am doar sarguinta mea,leptopul ,capul,daruirea,impulsivitatea,incapatanarea si pasiunea!Daca mai gresesc,si cu siguranta o fac este pentru ca invat de una singura,studiez cat pot sa inteleg anumite mecanisme in geopolitica asa cum mi le descria d-l profesor G.Balaban.
Nu ma plang si nici nu vreau laude,de foarte multe ori o critica m-a ajutat sa continui ceea ce fac fara a avea speranta ca o pot face profesionist!
Daca considerati ca mai exista ceva de spus intre dumneavoastra si mine,va pun la dispozitie adresa de e-mail a blogului (surrysipluta@yahoo.com),sau in eventualitatea in care dumneavoastra imi cunoasteti adresa de e-mail cu numele din viata reala,va astept acolo cu un reply.
Multumesc anticipat pentru intelegere domnule Armand.