duminică, iulie 18

JURAMANT DE CREDINTA SI ONOARE













Înfiinţarea la 15 decembrie 1977 a Unităţii Speciale de Luptă Antiteroristă s-a produs ca urmare a evidenţierii, la vremea respectivă, a unor focare de ameninţări teroriste care vizau, direct sau indirect, România. În decursul activităţii, Unitatea Specială de Luptă Antiteroristă s-a confruntat cu numeroase încercări de pătrundere în spaţiul naţional a unor membri sau simpatizanţi ai diferitelor mişcări teroriste. Lucrurile nu s-au oprit însă la desfăşurarea de acte premergătoare organizării de acţiuni violente; s-a încercat organizarea de atentate teroriste chiar pe teritoriul României, ţintele vizate fiind în general reprezentanţi oficiali ai diferitelor state la Bucureşti.

În anii 1972 - 1973 elemente teroriste, aparţinând organizaţiei "Septembrie Negru", au pregătit pe teritoriul ţării noastre ocuparea Ambasadei statului Israel la Bucureşti, precum şi asasinarea ambasadorului acestei ţări. În cooperare cu alte unităţi cu atribuţiuni în combaterea terorismului, Unitatea Specială de Luptă Antiteroristă a reuşit capturarea unei importante cantităţi de armament şi muniţie, destinată producerii atentatului, introdusă în ţară într-o valiză cu fund dublu şi ascunsă într-o cameră de hotel din Bucureşti.

În ziua de 26 mai 1985 , într-o parcare auto din incinta complexului studenţesc Grozăveşti din Capitală, au fost plasate, de către două elemente teroriste arabe, mecanisme explozive sub autoturismele aparţinând unor lideri ai studenţilor sirieni. În încercarea de dezamorsare a unuia din dispozitivele-capcană s-a produs o puternică deflagraţie căreia i-au cazut victime doi ofiţeri ai Unităţii Speciale de Luptă Antiteroristă.

Eroi căzuţi la datorie

Încă de la înfiinţarea sa, la data de 15 decembrie 1977, Unitatea Specială de Luptă Antiteroristă, devenită la data de 01.07.1990 BRIGADA ANTITERORISTĂ, s-a confruntat cu numeroase provocări din partea unor elemente teroriste provenite din zone din afara teritoriului naţional. În îndeplinirea sarcinilor specifice, precum şi pentru contracararea acţiunilor pe care membrii grupărilor extremist-teroriste aflaţi în România intenţionau să le pună în aplicare, de multe ori prin mijloace violente, cadre aparţinând structurii antiteroriste au intervenit cu fermitate, în câteva rânduri sacrificiul suprem marcând decisiv şi glorios reuşita misiunilor încredinţate.

Actul de curaj şi dăruire pe care cadrele căzute la datorie l-au săvârşit în slujba apărării valorilor supreme va rămâne veşnic în patrimoniul eroilor naţiunii, numele acestora fiind adânc săpat în conştiinţa urmaşilor.

La data de 31 decembrie 1974, în timpul misiunii de însoţire în zbor a unei aeronave româneşti, ca urmare a prăbuşirii avionului în zona Sibiului, plutonier PETRE BORIS şi sergent-major ŞERBAN
POMPILIU au decedat.

La data de 26 mai 1985 , membri ai unei grupări extremist-teroriste de esenţă fundamentalist-islamică au plasat mecanisme explozive sub autoturismele unor lideri ai studenţilor sirieni, într-o parcare auto din Complexul studenţesc Grozăvesti. După dezamorsarea primului dispozitiv-capcană, în timpul executării lucrărilor pirotehnice specifice, cel de-al doilea mecanism a explodat, ceea ce a făcut ca doi dintre specialiştii echipei pirotehnice, respectiv locotenent-colonel DONNER PAUL ALECSANDRU şi căpitan VIDREAN ION, să-şi piardă vieţile.

Pe parcursul îndeplinirii unor misiuni ordonate, şi-au pierdut viaţa plutonier-major ANDREI NICOLAE PETRE ( 1988 ) şi căpitan PÂRJOL PETRE (1989 ).
La data de 24 decembrie 1989 , în timpul executării unei misiuni specifice, au căzut la datorie următoarele cadre:
colonel (post-mortem) TROSCA GHEORGHE
locotenent-colonel (post-mortem) COTUNA EUGEN TRANDAFIR
sublocotenent (post-mortem) ANDREI STEFAN
sublocotenent (post-mortem) MUICARU ION
sublocotenent (post-mortem) OPREA EMIL
sublocotenent (post-mortem) SURPĂŢEANU FLORIN-CONSTANTIN
sublocotenent (post-mortem) NEAGOE TEODOR
sublocotenent (post-mortem) COSTACHE ION.

Sursa:http://www.sri.ro/subpagini/51/usla.html





Se cade sa ne reculegem o clipa in memoria lor!

Pacat ca sunt unii care au imbracat aceeasi uniforma ca si ei dar care nu o respecta!
Pacat ca isi permit sa vorbeasca de rau sefii din trecut cat si din prezent !
Parerea mea este ca exprimandu-ti simpatiile fata de cei din trecut lovesti in cei din prezent,pacat ca nu se constientizeaza munca si efortul sustinut al celor care duc pe mai departe renumele Brigazii Antiteroriste -Sri!

Puterea si izbanda sta in primul rand in increderea in camaradul tau!
Daca el,prietenul,colegul tau nu este un om de incredere pe care te poti baza atunci nimic nu functioneaza!

Domnilor,daca ati mancat aceeasi paine cu cei de acum,daca ati imbracat aceleasi haine ca si ei,atunci de ce uitati ca :"PATRIE SI ONOARE" INSEAMNA MAI MULT DECAT DOUA CUVINTE??!

Uitati-va la poza celor ce nu mai sunt,da uitati-va atent!


Domnilor, ONOAREA SI MANDRIA DE MILITAR NU V-O POATE LUA NIMENI DACA DUMNEAVOASTRA NU O LEPADATI !


Amintiti-va cand ati avut necazuri,cand nu v-a mers nu stiu ce,cand ati avut nevoie de un sfat ,cand ati ras,cand ati impartasit realizarile echipei....e mult de atunci?Cine v-a fost alaturi? El camaradul,colegul dumneavoastra! Trist ca acum loviti in el!
Cu cine ati sarbatorit botezul si nunta ?
Cu cine ati plans la inmormatari?
CU EL...

Zambiti in coltul gurii,asa-i?

Este bine,tocmai pentru zambetul acela abia afisat SUNTETI OBLIGATI sa ii lasati pe cei morti sa isi odihneasca somnul de eroi,pe cei din trecut sa primeasca respectul vostru iar celor din prezent sa le acordati increderea voastra si sustinerea voastra!

Sunt baieti tineri,cu sperante si aspiratii,baieti increzatori in insemnele BgAT(BAT) ce rostesc cu mandrie "Patrie si Onoare !"

Orgoliile si analizele neavizate nu isi au rostul cand vine vorba de BgAT !
Nu uitati ca si voi ati fost ca ei!!
Amintindu-va de visele si implinirile voastre ii puteti intelege si sustine si pe ei !
Lasati orgoliul,mandriile si conjuncturile de moment!

" PATRIE SI ONOARE" inseamna si juramantul depus la incadrarea dumneavoastra!

Cate emotii ati avut ? Multe!!!

Ati fost mandrii si increzatori,ati fost dornici sa dovediti ca sunteti de incredere.
Acelasi lucru se cade sa faceti si acum,increderea v-ati castigat-o prin munca si seriozitate.
E tare pacat sa o pierdeti din cauza unor orgolii sau conjuncturi de moment!

Un militar are TARA,POPORUL,PE COMANDANTUL SAU SI CREDINTA IN DUMNEZEU!
Un militar are ONOARE !
NU VA LEPADATI DE EA !


Multumesc!
pe data viitoare,

5 comentarii:

Anonim spunea...

ai un stil ciudat de ati scrie gandurile, si anume: iti imaginezi un personaj care nu este deacord cu afirmatiile tale, iar rezultatul este ca arati de parca te-ai certa singura.

ADYSURRY spunea...

AI VREA ? SAU iti doresti?

NU MA CERT SINGURA, ATUNCI CAND AM POSTAT ACEST ARTICOL AM RASPUNS ASA CUM CONSIDER EU de cuviinta POSTARILOR UNUI ANUMIT "WHITE FANG" ,CARE POSTEAZA PE UN FORUM!
Acesta isi permite sa vorbeasca orice, oricum si despre oricine!

Dar vad ca ti-e tare greu sa citesti printre randuri...by the way ...ai grija sa nu albesti din cauza mea!

DE CE NU AI TUPEUL SA TE PREZINTI? DOAR ASA AI CURAJ? DIN ANONIMAT?
INSEAMNA CA NU MERITA SA TE BAG IN SEAMA!

Anonim spunea...

consumi atat de multe resurse, adica timp si nervi ca sa raspunzi unora. de ce nu iti folosesti energia sa faci altceva ?
nu ma prezint pentru ca stiu ca nu merita.
despre ce forum este vorba?

ADYSURRY spunea...

Timpul si nervii sunt ai mei!
Critica-ma just si pertinent dar mai ales decent,si voi accepta!
Ceea ce scriu pot spune oricand, oricui fata in fata!
Calitatea umana e un atribut important pentru mine!
NU VREAU SI NICI NU URMARESC SA MA PLACA TOATA LUMEA!
Daca 2% din cei ce trec pe blogul asta ajung sa iubeasca un pic tara asta si valorile neamului romanesc inseamna ca eu am reusit!

Celor ce bat campii aducand injurii fostilor camarazi nu am ce sa le fac,insa pot incerca sa le aduc aminte cum era candva!

Sa isi aminteasca ca era bine!

Sa stii ca nu e singura mea activitate Blogul acesta insa ma reprezinta si e o parte din mine!

Nu de mult un anonim ma intreba: -Surry, tu cine dracu mai esti?

Raspunsul meu e acelasi : Sunt eu!

Patrie si onoare ,domnule anonim!

STOPS spunea...

SERVUS SURRY,
Unde găsesc detalii despre Cpt.erou PÂRJOL PETRU ? Este fiul parasutistului DUDU P. ?
mersi și
LA MULȚI ANI !
gheopost2010@gmail.com