duminică, iunie 13

TIN SA MENTIONEZ CA NIMIC DIN CEEA CE ESTE SCRIS NU ESTE FOLOSIT IN SCOPUL UNOR CASTIGURI MATERIALE SAU DE ALT GEN!







"Libertate*albastrul cerului, Dreptate*galbenul ogoarelor,Frăţie*roşul sângelui."

***************************************
"Jur pe onoare şi conştiinţă"
"Jur credinţă patriei mele România.
Jur să respect Constituţia şi legile ţării.
Jur să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României.
Jur să-mi îndeplinesc cu onoare şi fidelitate mandatul încredinţat de popor.
Aşa să mă ajute Dumnezeu!"


***********************************************

Art. 31 /Constitutia Romaniei.- Dreptul la informatie
(1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informatie de interes public nu poate fi ingradit.
(2) Autoritatile publice, potrivit competentelor ce le revin, sunt obligate sa asigure informarea corecta a cetatenilor asupra treburilor publice si asupra problemelor de interes national.
(3) Dreptul la informatie nu trebuie sa prejudicieze masurile de protectie a tinerilor sau siguranta nationala.
(4) Mijloacele de informare in masa, publice si private, sunt obligate sa asigure informarea corecta a opiniei publice.
(5) Serviciile publice de radio si de televiziune sunt autonome. Ele trebuie sa garanteze grupurilor sociale si politice importante exercitarea dreptului la antena. Organizarea acestor servicii si controlul parlamentar asupra activitatii lor se reglementeaza prin lege organica.

INDATORIRI FUNDAMENTALE

Art. 50 - Fidelitatea fata de tara
(1) Fidelitatea fata de tara este sacra.
(2) Cetatenii carora le sunt incredintate, precum si militarii, raspund de indeplinirea cu credinta a obligatiilor ce le revin si, in acest scop, vor depune juramantul cerut de lege.

Art. 51 - Respectarea Constitutiei si a legilor
Respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie.

Art. 52 - Apararea tarii
(1) Cetatenii au dreptul si obligatia sa apere Romania.



ARTICOLUL 30 - Libertatea de exprimare
(1) Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.

sursa:
Constitutia Romaniei
din 31/10/2003
Publicata in Monitorul Oficial.

***************************************

Acest blog a fost gandit in structura lui actuala avand la baza doar ceea ce cred eu ca persoana,ca cetatean al acestei tari si ca roman.
Acest blog este unul de informare.Nu este creat sau folosit pentru foloase materiale sau de alta natura!
Incerc sa promovez valori adevarate si institutii valoroase ale acestei tari.In prezentarile mele nu folosesc decat surse care prezinta adevaruri general valabile si expuse in mass-media .

Am sa incerc in acelasi timp sa promovez cultura de securitate si necesitatea ei in societatea romaneasca de acum.

Nu aduc prin articolele mele nici un prejudiciu moral sau fizic vreunei persoane si nici nu atentez la integritatea si normele vreuneia din institutiile pe langa care eu fac acest "lobby" de informare.

Tin sa mentionez ca voi tine si tin cont de legile militare,de statutul fiecarei institutii si ca nu imi atribui nici un fel de calitate care nu imi apartine in cadrul vreuneia dintre ele.

De ce ma simt obligata sa postez acest mesaj?
Pentru a nu ma face suspecta de cine stie ce alte lucruri.
Cine ma cunoaste ,stie ca dedicatia mea este una sincera si normala si romaneasca.

Multumesc!

Un comentariu:

chimistul spunea...

Da , cred ca era necesara precizare nu in special pentru mine ci poate pentru altii.
Sunt de acord cu tot ceea ce ai scris cu o singura precizare,,DEMOCREATIA,,

Daca a trai intr-o democratie inseamna: sa nu contezi ca individ, sa nu contezi ca si colectivitate, sa nu poti participa si influenta in nici un fel politica economica ori sociala a tarii, sa asisti la modul in care altii, o mana de politicieni, decid pentru tine ce salariu sa iei, ce impozit sa platesti, ce formulare ai de completat, la ce varsta sa te pensionezi si la ce varsta sa mori din lipsa de medicamente, sa vezi cum patrimoniul public al statului este vandut si distrus, sa vezi cum in numele tarii se iau angajamente financiare de zeci de miliarde de euro fara sa stii de ce, apoi sa ti se mareasca birurile pentru a plati TU imprumuturile facute de altii, sa ti se dea doar iluzia alegerii unor vise fabricate si sa fii fericit ca "votul tau conteaza", sa stii ca un vot = o galeata de faina = 1 kg zahar = una bucata sticla de plastic cu vodca, sa stii ca alegerile pun in miscare sute de mii de oameni, microbuze si autobuze si ca in rest nu se face nimic, sa urmaresti discutii spatiale si fara nici o legatura cu problemele cetatenilor si sa vezi "care le zice mai bine, de mama", sa te zbati in saracie pentru ca ai fost corect si nu ai cerut nimanui NIMIC, in timp ce altii isi ridica palate din banii primiti pentru tradare ori din vanzarea patrimoniului de stat, sa simti cum scarba iti inunda sufletul iar neputiinta de a mai zambi - ca n-ai de ce! - iti umple ochii de lacrimi disperate, sa nu stii incotro o apuci maine, dar sa ii vezi zi de zi la televizor pe imbuibati cum iti traseaza, ironic, soarta... atunci NU MAI VREAU democratie!!!