vineri, iunie 4

DOUA LACRIMI GEMENE VARSATE PE ALTARUL DORULUI

DOI OAMENI MINUNATI ,DOI ARTISTI CU GLASURI DE INGERI CE AU PLECAT PREA REPEDE DINTRE NOI!
DOI FAURITORI DE TEZAUR MUZICAL, DOUA SUFLETE O SINGURA SIMTIRE SI UN SINGUR DOR -ROMANIA! EXEMPLE DE PATRIOTISM SI TRAIRE NATIONALA CE VOR RAMANE SCRISE CU LITERE DE FOC IN CARTEA NEAMULUI ROMANESC!


SA NU II UITAM SI SA NE MANGAIEM SUFLETELE CU MUZICA LOR * DOINA SI ION ALDEA TEODOROVICI *






"În fiecare an, la sfârşitul lui octombrie, în comuna Coşereni, din judeţul Ialomiţa, are loc comemorarea trecerii la cele veşnice a soţilor Doina şi Ion Aldea-Teodorovici. Şi anul acesta va avea loc această comemorare. Cei doi militanţi ai Unirii Republicii Moldova cu România au decedat în acest loc, în urma unui accident rutier, în 1992 (Ion era născut în 1954, iar Doina în 1958). În memoria celor doi artişti, pe partea dreaptă a şoselei Bucureşti-Urziceni-Slobozia, la intrarea în comuna Coşereni, pe locul în care maşina în care se deplasau spre Chişinău a intrat într-un copac, a fost ridicată o cruce de marmură albă. Dar simbolul interpreţilor de muzică uşoară Ion şi Doina Aldea-Teodorovici este suprins cel mai bine de un alt monument, care se află la Chişinău, pe strada A. Mateevici 77. Monumentul de la Chişinău, ridicat în 1999, reprezintă un postament scund din granit, deasupra căruia este montat un bloc de marmură albă, care serveşte drept soclu pentru sculptura statuară în bronz. Datorită tratării compoziţionale şi volumelor fluide ale metalului, sculptura produce impresia unei ascensiuni. Pe postament figurează o inscripţie simplă: „Doina şi Ion”. Doina pare o pasăre aflată pe un copac – întruchipat de Ion – de unde îşi ia zborul spre cer.
Se vor împlini 18 ani de la moartea celor doi cântăreţi care au militat pentru unirea Basarabiei cu România. Imediat după revoluţia din decembrie 1989, cei doi soţi au început activ propaganda pentru unire şi pentru introducerea limbii române în Basarabia. Dacă astăzi se învaţă în Limba română şi dacă alfabetul latin a fost reintrodus în Basarabia este şi meritul lor."
SURSA"www.razbointrucuvant.ro

Un comentariu:

Anonim spunea...

ARTISTI!!! Ma cutremura vocea acestora...Eminescu...